Αυγά γεμιστά με μανιτάρια
35λεπτά
Εύκολη
250 γρ.
Μανιτάρια λευκά
2 κ.σ.
Κρεμμύδι φρέσκο
2 κ.σ.
Αλεύρι
700 mL
Γάλα
1 κύβος
8
Αυγά βραστά
2 κ.σ.
Βούτυρο
150 γρ.
Γραβιέρα τριμμένη
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
424.53 kcal
Υδατάνθρακες
18.93 g
Πρωτεΐνες
28.88 g
Λιπαρά
26.9 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
35 λεπτά
Βήμα 1
Ρίξτε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι ,προσθέστε τον κύβο λαχανικών και δώστε μια βράση . Παράλληλα σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάλτε το βούτυρο και ζεστάνετε μέχρι να λιώσει , προσθέστε το αλεύρι και καβουρδίστε για 2 λεπτά.
Βήμα 2
Ρίξτε μέσα το ζεστό γάλα , ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα . Σε ένα τηγανάκι ρίξτε 3 κ.σ ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν , όταν είναι έτοιμα ,μεταφέρετε μέσα στην μπεσαμέλ . Κόψτε τα αβγά στη μέση και θρυμματίστε τους με τα δάχτυλα σας 4 από τους κρόκους , ρίξτε μέσα στη μπεσαμέλ , προσθέστε 2 κ.σ γραβιέρα , το φρέσκο κρεμμύδι και δοκιμάστε το αλάτι. Απλώστε τα ασπράδια από τα αβγά σε ένα πυρίμαχο σκεύος και με ένα κουταλάκι γεμίστε το κάθε ένα με τη μπεσαμέλ.
Βήμα 3
Πασπαλίστε στην επιφάνεια τους την υπόλοιπη γραβιέρα και ψήστε στο γκριλ του φούρνου σε δυνατή φωτιά μέχρι να λιώσει το τυρί . Σερβίρετε άμεσα .
Σχόλια 0