Αρχική   >   Συνταγή    >    Μπλίνι με τυρί κρέμα και καπνιστό σολομό (Soumada Sou)

ΜΠΛΙΝΙ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ (SOUMADA SOU)

ΜΠΛΙΝΙ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ (SOUMADA SOU)
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο

ΥΛΙΚΑ

  • Σολομός (400γρ)

  • Κάππαρη

  • Ξύσμα λεμόνι

  • Φυλλαράκια άνηθο

  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τα μπλίνι (φτιάχνει περίπου 30 μπλίνι)

  • 4 αυγά

  • 1.5 – 2 κούπες γάλα

  • 5-6 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο chives – σχοινόπράσο

  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο

  • ¾ της κούπας πουρέ πατάτας Maggi

  • ¼ της κούπας αλεύρι γοχ

  • ½ κουταλάκι baking powder

  • 2 κουταλάκια χυμό λεμόνι

  • 1 κουταλάκι πάπρικα

  • αλάτι

  • πιπέρι

Για σως τυριού

  • 1 πακέτο τυρί κρέμα

  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα σε κόκκους

  • 3 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο

  • λίγο μέλι

  • αλάτι

  • πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  1. Σε ένα μπολ ανακατέψτε καλά τον πουρέ πατάτας Maggi με το αλεύρι και το baking powder.

  2. Σε ένα άλλο μπολ φτιάξτε τον χυλό για τα μπλίνι, δηλαδή ανακατέψτε καλά τα αυγά, το γάλα (ξεκινήστε με 1.5 φλιτζάνι και σταδιακά προσθέστε το υπόλοιπο μισό εναλλάξ με τα στερεά υλικά), τα chives, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού. Όταν ανακατευθούν καλά, προσθέστε σιγά σιγά εναλλάξ το μείγμα πουρέ- αλέυρι- baking powder και το υπόλοιπο γάλα, μέχρι να γίνει ένας ωραίος χυλός. Ούτε πολύ πηκτός, ούτε πολύ αραιός. Αν είναι πολύ αραιός προσθέστε λίγο πουρέ ακόμα, αν είναι πολύ πηχτός προσθέστε γάλα.

  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάλτε λίγο ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί καλά, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, φτιάξτε 4 μικρά μπλίνι από μια κουταλιά χυλό το καθένα, πατήστε τα λίγο να απλώσουν. Όταν εμφανίσουν φουσκαλίτσες στην επιφάνεια τότε με μια σπάτουλα γυρίστε τα από την άλλη πλευρά και πατικώστε τα λίγο λίγο ακόμα με το πίσω μέρος της σπάτουλας. Όταν ψηθούν και από τις 2 πλευρές είναι έτοιμα.

  4. Μόλις ετοιμαστούν όλα, φτιάξτε την σάλτσα τυριού. Όλα τα υλικά σε ένα μπολάκι και καλό ανακάτεμα.

  5. Σερβίρετε το κάθε μπλίνι με μια δόση σάλτσα τυριού, ένα κομμάτι σολομό, λίγη κάππαρη, ξύσμα από λεμόνι, λίγο έξτρα άνηθο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

*Για περισσότερες συνταγές από την Soumada Sou πατήστε εδώ