Αρχική   >   Συνταγή    >    Καρμπονάρα

ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ

ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ

MAGGI
μυστικό


Χρόνος προετοιμασίας
5'
Χρόνος μαγειρέματος
10'
Μερίδες
2
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Θερμίδες
690 kcal/μερίδα

ΥΛΙΚΑ


  • 250 γρ. σπαγγέτι

  • 150 γρ. καπνιστή πανσέτα ή μπέικον κομμάτι

  • 1 κρόκο αβγού

  • ½ σκελίδα σκόρδο τριμμένο

  • 1 κ.γλ. πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

  • 50 γρ. γκράνα τριμμένη σε πούδρα

  • 1 κύβο κότας MAGGI


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


1.    Τοποθετήστε μια φαρδιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίξτε νερό, τόσο όσο χρειάζεται για να βράσουν τα ζυμαρικά.

2.    Προσθέστε τον κύβο κότας MAGGI καιόταν βράσει ρίξτε τα σπαγγέτι.

3.    Παράλληλα σε ένα τηγάνι βάλτε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε την πανσέτα σε κύβους ξεκινώντας από χαμηλή ένταση στην εστία σας για να λιώσει το λίπος της πανσέτας.

4.    Στη συνέχεια δυναμώστε τη φωτιά για να γίνει τραγανή, ρίξτε το σκόρδο και ½ κούπα από το υγρό που βράζουν τα ζυμαρικά.

5.    Μεταφέρετε μέσα στο τηγάνι τα ζυμαρικά 1 λεπτό πριν τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους και κρατήστε στην άκρη το υπόλοιπο υγρό σε περίπτωση που χρειαστεί να προσθέσετε και άλλο.

6.    Ρίξτε στο τηγάνι το τυρί με το πιπέρι και ανακατεύετε μέχρι να δέσει η σάλτσα που έχει δημιουργηθεί.

7.    Τέλος αποσύρετε το τηγάνι από την εστία και περιμένετε για 1 λεπτό.

8.    Ρίξτε μέσα τον κρόκο, ανακατέψτε και η καρμπονάρα είναι έτοιμη για σερβίρισμα. 


Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές με μακαρόνια και ικανοποιήστε κάθε απαιτητικό ουρανίσκο.