Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Good Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Πίσω
Your Selection (1)
Eggs Benedict από τον Άκη Πετρετζίκη
Eggs Benedict από τον Άκη Πετρετζίκη
45 min
Δύσκολη
Προσθήκη recipe
Πίσω
57 24.4g / 57%
19 18.7g / 19%
24 23.3g / 24%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Eggs Benedict από τον Άκη Πετρετζίκη

(0)
45 λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

2 Μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 2

ingredient_quantity
recipe ingredient
4 
Αυγά
2  φέτες
Ψωμί
100  γρ.
νεαρό σπανάκι
6  Μικρά
Τοματίνια (κομμένα στα 2)
4  φέτες
Ζαμπόν καπνιστό
1  κ.σ.
Ξύδι λευκό
2 
Κρόκοι αυγού
1  κ.σ.
Νερό
1  κ.σ.
Μουστάρδα
20  γρ.
Βούτυρο
0.5  κ.γλ.
0.33  κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
1  κ.γλ.
Θυμάρι

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
18.73 g
Ενέργεια
392.83 kcal
Λιπαρά
24.48 g
Εδώδιμες Ίνες
2.77 g
Πρωτεΐνες
23.32 g
Σάκχαρα
3.41 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

45 λεπτά
  • Βήμα 1

    2 λεπτά
    Βάλτε σε μία κατσαρόλα νερό, ίσα ίσα να σιγοβράζει.
  • Βήμα 2

    2 λεπτά
    Τοποθετήστε πλαστική μεμβράνη πάνω από 4 ράμεκιν (μικρά κεραμικά φορμάκια).
  • Βήμα 3

    1 λεπτά
    Πιέστε με τα χέρια σας την μεμβράνη ώστε να απλωθεί στον πάτο.
  • Βήμα 4

    2 λεπτά
    Σπάστε προσεκτικά 1 αυγό μέσα σε κάθε ράμεκιν.
  • Βήμα 5

    5 λεπτά
    Τυλίξτε προσεκτικά την μεμβράνη βγάζοντας τον αέρα δημιουργώντας σακουλάκια αυγού και κάντε κόμπο για να μην σας ανοίξουν. Βάλτε προσεκτικά τα αυγά με την μεμβράνη στην κατσαρόλα.
  • Βήμα 6

    4 λεπτά
    Αφήστε 4 λεπτά να ποσαριστούν.
  • Βήμα 7

    2 λεπτά
    Αφαιρέστε τα αυγά από την κατσαρόλα και αφήστε τα στην άκρη.
  • Βήμα 8

    2 λεπτά
    Βάλτε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Βήμα 9

    3 λεπτά
    Λαδώστε ελαφρά τα ψωμάκια και φρυγανίστε και από τις δύο πλευρές.
  • Βήμα 10

    1 λεπτά
    Όταν είναι έτοιμα αφαιρέστε τα από το τηγάνι.
  • Βήμα 11

    1 λεπτά
    Για την ολλανδέζ: Στην κατσαρόλα που ήδη ποσάρατε τα αυγά βάλτε από πάνω ένα μπολ χωρίς όμως ο πάτος του να ακουμπάει στο νερό. Δημιουργήστε δηλαδή ένα μπεν μαρί.
  • Βήμα 12

    2 λεπτά
    Ρίξτε στο μπολ το ξίδι, τους κρόκους, το νερό και τη μουστάρδα.
  • Βήμα 13

    4 λεπτά
    Ανακατέψτε για 3-5 λεπτά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να αρχίσει να πήζει το μείγμα σας.
  • Βήμα 14

    1 λεπτά
    Προσέξτε να ανακατεύετε και τις άκρες για να μην ψηθεί το αυγό στα τοιχώματα του μπολ.
  • Βήμα 15

    3 λεπτά
    Όταν το μείγμα σας έχει πήξει αρκετά και αφήνει σημάδια στη βάση του μπολ, αφαιρέστε το από τη φωτιά.
  • Βήμα 16

    2 λεπτά
    Ρίξτε σιγά σιγά το λιωμένο βούτυρο στο μπολ, ενώ παράλληλα ανακατέψτε με το σύρμα χειρός την ολλανδέζ σας.
  • Βήμα 17

    2 λεπτά
    Προσέξτε να απορροφηθεί το βούτυρο όσο ανακατεύετε πριν ρίξετε την υπόλοιπη ποσότητα γιατί αλλιώς η ολλανδέζ σας θα κόψει.
  • Βήμα 18

    1 λεπτά
    Τέλος, ρίξτε τη Maggi Nοστιμιά.
  • Βήμα 19

    2 λεπτά
    Σε ένα πιάτο βάλτε το σπανάκι, τα τοματίνια και τις φέτες από το ψωμί.
  • Βήμα 20

    1 λεπτά
    Πάνω από το ψωμί μοιράστε τις φέτες του ζαμπόν και 2 αυγά ποσέ σε κάθε φέτα.
  • Βήμα 21

    1 λεπτά
    Ρίξτε τη σάλτσα ολλανδέζ πάνω από τα αυγά.
  • Βήμα 22

    1 λεπτά
    Προσθέστε πιπέρι και θυμάρι και τα αυγά benedict από τον άκη Πετρετζίκη είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
Eggs Benedict από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 1 22

Βάλτε σε μία κατσαρόλα νερό, ίσα ίσα να σιγοβράζει.

Eggs Benedict από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 2 22

Τοποθετήστε πλαστική μεμβράνη πάνω από 4 ράμεκιν (μικρά κεραμικά φορμάκια).

Eggs Benedict από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 3 22

Πιέστε με τα χέρια σας την μεμβράνη ώστε να απλωθεί στον πάτο.

Eggs Benedict από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 4 22

Σπάστε προσεκτικά 1 αυγό μέσα σε κάθε ράμεκιν.

Eggs Benedict από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 5 22

Τυλίξτε προσεκτικά την μεμβράνη βγάζοντας τον αέρα δημιουργώντας σακουλάκια αυγού και κάντε κόμπο για να μην σας ανοίξουν. Βάλτε προσεκτικά τα αυγά με την μεμβράνη στην κατσαρόλα.

Eggs Benedict από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 6 22

Αφήστε 4 λεπτά να ποσαριστούν.

Eggs Benedict από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 7 22

Αφαιρέστε τα αυγά από την κατσαρόλα και αφήστε τα στην άκρη.

Eggs Benedict από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 8 22

Βάλτε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

Eggs Benedict από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 9 22

Λαδώστε ελαφρά τα ψωμάκια και φρυγανίστε και από τις δύο πλευρές.

Eggs Benedict από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 10 22

Όταν είναι έτοιμα αφαιρέστε τα από το τηγάνι.

Eggs Benedict από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 11 22

Για την ολλανδέζ: Στην κατσαρόλα που ήδη ποσάρατε τα αυγά βάλτε από πάνω ένα μπολ χωρίς όμως ο πάτος του να ακουμπάει στο νερό. Δημιουργήστε δηλαδή ένα μπεν μαρί.

Eggs Benedict από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 12 22

Ρίξτε στο μπολ το ξίδι, τους κρόκους, το νερό και τη μουστάρδα.

Eggs Benedict από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 13 22

Ανακατέψτε για 3-5 λεπτά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να αρχίσει να πήζει το μείγμα σας.

Eggs Benedict από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 14 22

Προσέξτε να ανακατεύετε και τις άκρες για να μην ψηθεί το αυγό στα τοιχώματα του μπολ.

Eggs Benedict από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 15 22

Όταν το μείγμα σας έχει πήξει αρκετά και αφήνει σημάδια στη βάση του μπολ, αφαιρέστε το από τη φωτιά.

Eggs Benedict από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 16 22

Ρίξτε σιγά σιγά το λιωμένο βούτυρο στο μπολ, ενώ παράλληλα ανακατέψτε με το σύρμα χειρός την ολλανδέζ σας.

Eggs Benedict από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 17 22

Προσέξτε να απορροφηθεί το βούτυρο όσο ανακατεύετε πριν ρίξετε την υπόλοιπη ποσότητα γιατί αλλιώς η ολλανδέζ σας θα κόψει.

Eggs Benedict από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 18 22

Τέλος, ρίξτε τη Maggi Nοστιμιά.

Eggs Benedict από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 19 22

Σε ένα πιάτο βάλτε το σπανάκι, τα τοματίνια και τις φέτες από το ψωμί.

Eggs Benedict από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 20 22

Πάνω από το ψωμί μοιράστε τις φέτες του ζαμπόν και 2 αυγά ποσέ σε κάθε φέτα.

Eggs Benedict από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 21 22

Ρίξτε τη σάλτσα ολλανδέζ πάνω από τα αυγά.

Eggs Benedict από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 22 22

Προσθέστε πιπέρι και θυμάρι και τα αυγά benedict από τον άκη Πετρετζίκη είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

Συνταγή ως PDF