Eggs Benedict από τον Άκη Πετρετζίκη
45λεπτά
Δύσκολη
4
Αυγά
2 φέτες
Ψωμί
100 γρ.
νεαρό σπανάκι
6 Μικρά
Τοματίνια (κομμένα στα 2)
4 φέτες
Ζαμπόν καπνιστό
1 κ.σ.
Ξύδι λευκό
2
Κρόκοι αυγού
1 κ.σ.
Νερό
1 κ.σ.
Μουστάρδα
100 γρ.
Βούτυρο
1 κ.γλ.
0.33 κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
1 κ.γλ.
Θυμάρι
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
672.17 kcal
Υδατάνθρακες
17.95 g
Πρωτεΐνες
23.22 g
Λιπαρά
56.88 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
45 λεπτά
Βήμα 1
Βάλτε σε μία κατσαρόλα νερό, ίσα ίσα να σιγοβράζει.
Βήμα 2
Τοποθετήστε πλαστική μεμβράνη πάνω από 4 ράμεκιν (μικρά κεραμικά φορμάκια).
Βήμα 3
Πιέστε με τα χέρια σας την μεμβράνη ώστε να απλωθεί στον πάτο.
Βήμα 4
Σπάστε προσεκτικά 1 αυγό μέσα σε κάθε ράμεκιν.
Βήμα 5
Τυλίξτε προσεκτικά την μεμβράνη βγάζοντας τον αέρα δημιουργώντας σακουλάκια αυγού και κάντε κόμπο για να μην σας ανοίξουν. Βάλτε προσεκτικά τα αυγά με την μεμβράνη στην κατσαρόλα
Βήμα 6
Αφήστε 4 λεπτά να ποσαριστούν.
Βήμα 7
Αφαιρέστε τα αυγά από την κατσαρόλα και αφήστε τα στην άκρη.
Βήμα 8
Βάλτε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Βήμα 9
Λαδώστε τα ελαφρά και φρυγανίστε τα ψωμάκια και από τις δύο πλευρές.
Βήμα 10
Όταν είναι έτοιμα αφαιρέστε τα από το τηγάνι.
Βήμα 11
Για την ολαντέζ:
Στην κατσαρόλα που ήδη ποσάρατε τα αυγά βάλτε από πάνω ένα μπολ χωρίς όμως ο πάτος του να ακουμπάει στο νερό. Δημιουργήστε δηλαδή ένα μπεν μαρί.
Βήμα 12
Ρίξτε στο μπολ το ξίδι, τους κρόκους, το νερό και τη μουστάρδα.
Βήμα 13
Ανακατέψτε για 3-5 λεπτά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να αρχίσει να πήζει το μείγμα σας.
Βήμα 14
Προσέξτε να ανακατεύετε και τις άκρες για να μην ψηθεί το αυγό στα τοιχώματα του μπολ.
Βήμα 15
Όταν το μείγμα σας έχει πήξει αρκετά και αφήνει σημάδια στη βάση του μπολ, αφαιρέστε το από τη φωτιά.
Βήμα 16
Ρίξτε σιγά σιγά το λιωμένο βούτυρο στο μπολ ενώ παράλληλα ανακατέψτε με το σύρμα χειρός την ολλανδέζ σας.
Βήμα 17
Προσέξτε να απορροφηθεί το βούτυρο όσο ανακατεύετε πριν ρίξετε την υπόλοιπη ποσότητα γιατί αλλιώς η ολλανδέζ σας θα κόψει.
Βήμα 18
Τέλος, ρίξτε τη Maggi Nοστιμιά.
Βήμα 19
Σε ένα πιάτο βάλτε το σπανάκι, τα τοματίνια και τις φέτες από το ψωμί.
Βήμα 20
Πάνω από το ψωμί μοιράστε τις φέτες του ζαμπόν και 2 αυγά ποσέ σε κάθε φέτα.
Βήμα 21
Ρίξτε τη σάλτσα ολλανδέζ πάνω από τα αυγά.
Βήμα 22
Προσθέστε πιπέρι και θυμάρι.
Σχόλια 0