Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Συνταγές
  • Κατηγορίες Συνταγών
  • Maggi
  • Ποια συνταγή ψάχνεις;
  • Σύνδεση
  • Προϊόντα
  • Η ιστορία μας
  • Blog
  • Tips
  • Μείωση Σπατάλης Τροφίμων
Eggs Benedict από τον Άκη Πετρετζίκη
  1. Σπίτι
  2. Όλες οι συνταγές
  3. Eggs Benedict από τον Άκη Πετρετζίκη
60 of 100
Ισορρόπησε το γεύμα σου
X
MyMenu IQ™
60 of 100
Καλή Ισορροπία
Το γεύμα είναι ισορροπημένο

Ισορρόπησε το γεύμα σου

Ορεκτικό
πρόσθεσε στο γεύμα
Συνοδευτικό
πρόσθεσε στο γεύμα
Δες Συνδυασμό Συνταγών
Τώρα απόλαυσε το γεύμα σου!
Πίσω

Θέλεις να μάθεις περισσότερα για το MyMenu IQ™;

Τι είναι ένα ισορροπημένο μενού;

Ένα ισορροπημένο μενού παρέχει μια ποικιλία τροφών από όλες τις ομάδες τροφίμων και καλύπτει βασικά θρεπτικά συστατικά.

Το MyMenu IQ ™ μας δίνει ένα διατροφικό σκόρ, λαμβάνοντας υπόψη την ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά του γεύματος και τη συμβολή τους στην κάλυψη των διατροφικών συστάσεων για την καθημερινή διατροφή που βασίζεται σε ένα μέσο όρο 2.000 kcal, που αντιστοιχούν σε έναν μέσο ενήλικα.

Το MyMenu IQ σε καθοδηγεί να επιλέξεις ένα ισορροπημένο μενού σε μια κλίμακα από 0 έως 100, με έμφαση στο κύριο γεύμα.

Τι σημαίνει η βαθμολογία MyMenu IQ™;
Υπάρχει περιθώριο για πιο Ισορροπημένο Γεύμα (0 - 44)
Αυτό το μενού μπορεί να γίνει πιο ισορροπημένο, ώστε να σε βοηθήσει να καλύψεις τις διατροφικές σου ανάγκες
Καλή Ισορροπία (45 - 69)
Αυτό το μενού έχει διατροφική ισορροπία, περιλαμβάνει ποικιλία τροφίμων και καλύπτει βασικά θρεπτικά συστατικά.
Μεγάλη Ισορροπία (70 - 100)
Αυτό το μενού έχει διατροφική ισορροπία, περιλαμβάνει ποικιλία τροφίμων και καλύπτει βασικά θρεπτικά συστατικά.
Η βαθμολογία τουMyMenu IQ™ ισχύει για την κάθε συνταγή όπως αυτή περιγράφεται στον ιστότοπο. Τα δεδομένα για τη διατροφική σύνθεση των τροφίμων βασίζονται σε διεθνείς Βάσεις Δεδομένων όπως USDA SR28, BLS32 καθώς και σε δεδομένα ετικετών τροφίμων.

Τι είναι ο καταμερισμός ενέργειας;

Υδατάνθρακες
18.7g / 20%
Πρωτεΐνες
23.3g / 24%
Λιπαρά
24.5g / 56%
Ο καταμερισμός ενέργειας δείχνει την ποσότητα των μακροθρεπτικών συστατικών (δηλαδή υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λιπαρά) που περιέχονται σε μία μερίδα της συνταγής και τη σχετική συνεισφορά τους (σε%) στο συνολικό ενεργειακό περιεχόμενο της μερίδας.

Διατροφικές συμβουλές

  • Η καλή διατροφή θέλει ποικιλία. Συνδύασε λαχανικά με διαφορετικά χρώματα στη σαλάτα σου για να πάρεις περισσότερες βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία.
  • Ένα θρεπτικό γεύμα πρέπει να συνδυάζεται με τη καλή ενυδάτωση. Φρόντισε να έχεις πάντα ένα ποτήρι νερό μαζί με το γεύμα σου.
  • Δώσε το καλό παράδειγμα στα παιδιά σου. Μαγείρεψε μαζί τους υγιεινές και ισορροπημένες συνταγές.
x
MyMenu IQ™

Eggs Benedict από τον Άκη Πετρετζίκη

+

Eggs Benedict από τον Άκη Πετρετζίκη

Not the right choice? Go back

Eggs Benedict από τον Άκη Πετρετζίκη

(2)
45λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

2 Μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 2

ingredient_quantity
recipe ingredient
4 
Αυγά
2  φέτες
Ψωμί
100  γρ.
νεαρό σπανάκι
6  Μικρά
Τοματίνια (κομμένα στα 2)
4  φέτες
Ζαμπόν καπνιστό
1  κ.σ.
Ξύδι λευκό
2 
Κρόκοι αυγού
1  κ.σ.
Νερό
1  κ.σ.
Μουστάρδα
20  γρ.
Βούτυρο
0.5  κ.γλ.
MAGGI Νοστιμιά
0.33  κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
1  κ.γλ.
Θυμάρι
αντίγραφο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
392.83 kcal
Υδατάνθρακες
18.73 g
Πρωτεΐνες
23.32 g
Λιπαρά
24.48 g
Εδώδιμες Ίνες
2.77 g
Σάκχαρα
3.41 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

45 λεπτά
  • Βήμα 1

    2 λεπτά
    Βάλτε σε μία κατσαρόλα νερό, ίσα ίσα να σιγοβράζει.
  • Βήμα 2

    2 λεπτά
    Τοποθετήστε πλαστική μεμβράνη πάνω από 4 ράμεκιν (μικρά κεραμικά φορμάκια).
  • Βήμα 3

    1 λεπτά
    Πιέστε με τα χέρια σας την μεμβράνη ώστε να απλωθεί στον πάτο.
  • Βήμα 4

    2 λεπτά
    Σπάστε προσεκτικά 1 αυγό μέσα σε κάθε ράμεκιν.
  • Βήμα 5

    5 λεπτά
    Τυλίξτε προσεκτικά την μεμβράνη βγάζοντας τον αέρα δημιουργώντας σακουλάκια αυγού και κάντε κόμπο για να μην σας ανοίξουν. Βάλτε προσεκτικά τα αυγά με την μεμβράνη στην κατσαρόλα.
  • Βήμα 6

    4 λεπτά
    Αφήστε 4 λεπτά να ποσαριστούν.
  • Βήμα 7

    2 λεπτά
    Αφαιρέστε τα αυγά από την κατσαρόλα και αφήστε τα στην άκρη.
  • Βήμα 8

    2 λεπτά
    Βάλτε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Βήμα 9

    3 λεπτά
    Λαδώστε ελαφρά τα ψωμάκια και φρυγανίστε και από τις δύο πλευρές.
  • Βήμα 10

    1 λεπτά
    Όταν είναι έτοιμα αφαιρέστε τα από το τηγάνι.
  • Βήμα 11

    1 λεπτά
    Για την ολλανδέζ: Στην κατσαρόλα που ήδη ποσάρατε τα αυγά βάλτε από πάνω ένα μπολ χωρίς όμως ο πάτος του να ακουμπάει στο νερό. Δημιουργήστε δηλαδή ένα μπεν μαρί.
  • Βήμα 12

    2 λεπτά
    Ρίξτε στο μπολ το ξίδι, τους κρόκους, το νερό και τη μουστάρδα.
  • Βήμα 13

    4 λεπτά
    Ανακατέψτε για 3-5 λεπτά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να αρχίσει να πήζει το μείγμα σας.
  • Βήμα 14

    1 λεπτά
    Προσέξτε να ανακατεύετε και τις άκρες για να μην ψηθεί το αυγό στα τοιχώματα του μπολ.
  • Βήμα 15

    3 λεπτά
    Όταν το μείγμα σας έχει πήξει αρκετά και αφήνει σημάδια στη βάση του μπολ, αφαιρέστε το από τη φωτιά.
  • Βήμα 16

    2 λεπτά
    Ρίξτε σιγά σιγά το λιωμένο βούτυρο στο μπολ, ενώ παράλληλα ανακατέψτε με το σύρμα χειρός την ολλανδέζ σας.
  • Βήμα 17

    2 λεπτά
    Προσέξτε να απορροφηθεί το βούτυρο όσο ανακατεύετε πριν ρίξετε την υπόλοιπη ποσότητα γιατί αλλιώς η ολλανδέζ σας θα κόψει.
  • Βήμα 18

    1 λεπτά
    Τέλος, ρίξτε τη Maggi Nοστιμιά.
  • Βήμα 19

    2 λεπτά
    Σε ένα πιάτο βάλτε το σπανάκι, τα τοματίνια και τις φέτες από το ψωμί.
  • Βήμα 20

    1 λεπτά
    Πάνω από το ψωμί μοιράστε τις φέτες του ζαμπόν και 2 αυγά ποσέ σε κάθε φέτα.
  • Βήμα 21

    1 λεπτά
    Ρίξτε τη σάλτσα ολλανδέζ πάνω από τα αυγά.
  • Βήμα 22

    1 λεπτά
    Προσθέστε πιπέρι και θυμάρι και τα αυγά benedict από τον άκη Πετρετζίκη είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
Eggs Benedict από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 1 22

Βάλτε σε μία κατσαρόλα νερό, ίσα ίσα να σιγοβράζει.

Eggs Benedict από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 2 22

Τοποθετήστε πλαστική μεμβράνη πάνω από 4 ράμεκιν (μικρά κεραμικά φορμάκια).

Eggs Benedict από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 3 22

Πιέστε με τα χέρια σας την μεμβράνη ώστε να απλωθεί στον πάτο.

Eggs Benedict από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 4 22

Σπάστε προσεκτικά 1 αυγό μέσα σε κάθε ράμεκιν.

Eggs Benedict από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 5 22

Τυλίξτε προσεκτικά την μεμβράνη βγάζοντας τον αέρα δημιουργώντας σακουλάκια αυγού και κάντε κόμπο για να μην σας ανοίξουν. Βάλτε προσεκτικά τα αυγά με την μεμβράνη στην κατσαρόλα.

Eggs Benedict από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 6 22

Αφήστε 4 λεπτά να ποσαριστούν.

Eggs Benedict από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 7 22

Αφαιρέστε τα αυγά από την κατσαρόλα και αφήστε τα στην άκρη.

Eggs Benedict από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 8 22

Βάλτε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

Eggs Benedict από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 9 22

Λαδώστε ελαφρά τα ψωμάκια και φρυγανίστε και από τις δύο πλευρές.

Eggs Benedict από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 10 22

Όταν είναι έτοιμα αφαιρέστε τα από το τηγάνι.

Eggs Benedict από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 11 22

Για την ολλανδέζ: Στην κατσαρόλα που ήδη ποσάρατε τα αυγά βάλτε από πάνω ένα μπολ χωρίς όμως ο πάτος του να ακουμπάει στο νερό. Δημιουργήστε δηλαδή ένα μπεν μαρί.

Eggs Benedict από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 12 22

Ρίξτε στο μπολ το ξίδι, τους κρόκους, το νερό και τη μουστάρδα.

Eggs Benedict από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 13 22

Ανακατέψτε για 3-5 λεπτά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να αρχίσει να πήζει το μείγμα σας.

Eggs Benedict από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 14 22

Προσέξτε να ανακατεύετε και τις άκρες για να μην ψηθεί το αυγό στα τοιχώματα του μπολ.

Eggs Benedict από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 15 22

Όταν το μείγμα σας έχει πήξει αρκετά και αφήνει σημάδια στη βάση του μπολ, αφαιρέστε το από τη φωτιά.

Eggs Benedict από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 16 22

Ρίξτε σιγά σιγά το λιωμένο βούτυρο στο μπολ, ενώ παράλληλα ανακατέψτε με το σύρμα χειρός την ολλανδέζ σας.

Eggs Benedict από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 17 22

Προσέξτε να απορροφηθεί το βούτυρο όσο ανακατεύετε πριν ρίξετε την υπόλοιπη ποσότητα γιατί αλλιώς η ολλανδέζ σας θα κόψει.

Eggs Benedict από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 18 22

Τέλος, ρίξτε τη Maggi Nοστιμιά.

Eggs Benedict από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 19 22

Σε ένα πιάτο βάλτε το σπανάκι, τα τοματίνια και τις φέτες από το ψωμί.

Eggs Benedict από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 20 22

Πάνω από το ψωμί μοιράστε τις φέτες του ζαμπόν και 2 αυγά ποσέ σε κάθε φέτα.

Eggs Benedict από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 21 22

Ρίξτε τη σάλτσα ολλανδέζ πάνω από τα αυγά.

Eggs Benedict από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 22 22

Προσθέστε πιπέρι και θυμάρι και τα αυγά benedict από τον άκη Πετρετζίκη είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

Συνταγή ως PDF

Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!

Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή

Σχόλια 0

Please enter proper keywords 0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη
Ματαίωση
Αποθηκεύσετε
Σχόλιο Φορτώστε περισσότερο

Ανακαλύψτε περισσότερα

  • Ευρωπαϊκή
  • Κύριο πιάτο
  • Αμερικάνικη

Βρείτε περισσότερες συνταγές

Show more recipes

  • Τοστ με ζαμπόν και τυρί

    Τοστ με ζαμπόν και τυρί

    20 λεπτά Εύκολη
  • Πατατοκροκέτες

    Πατατοκροκέτες

    55 λεπτά Εύκολη
  • Στραπατσάδα

    Στραπατσάδα

    25 λεπτά Εύκολη
  • Mini Burgers από τον Άκη Πετρετζίκη

    Mini Burgers από τον Άκη Πετρετζίκη

    50 λεπτά Εύκολη

Show more recipes

  • facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Επικοινωνία
  • Δήλωση Ιδιωτικότητας
  • Cookies
  • Όροι Χρήσης