Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Συνταγές Συνταγές
  • Άρθρα Κατηγορίες Συνταγών
  • Maggi Maggi
  • Ποια συνταγή ψάχνεις; Ποια συνταγή ψάχνεις;
  • Σύνδεση Σύνδεση
  • Προϊόντα
  • Η ιστορία μας
  • Blog
  • Tips
  • Μείωση Σπατάλης Τροφίμων
Φοκάτσια με φρέσκια μυζήθρα
  1. Σπίτι
  2. Όλες οι συνταγές
  3. Φοκάτσια Με Φρέσκια Μυζήθρα

Φοκάτσια με φρέσκια μυζήθρα

(0)
70 λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

4 μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 4

ingredient_quantity
recipe ingredient
150  γρ.
Σκληρό τυρί τριμμένο
1  φλιτζάνι
Μανιτάρια λευκά
2  κ.σ.
MAGGI Νοστιμιά
250  mL
Νερό
1  κ.σ.
Αλάτι
15  γρ.
Μαγιά
15  Μικρά
Τοματίνια
500  γρ.
Αλεύρι τύπου 00
5  κ.σ.
Ελαιόλαδο
2 
Κρεμμύδια φρέσκα
αντίγραφο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
98.5 g
Ενέργεια
762.9 kcal
Λιπαρά
31.1 g
Εδώδιμες Ίνες
15.7 g
Πρωτεΐνες
25.7 g
Σάκχαρα
3.2 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

70 λεπτά
  • Βήμα 1

    15 λεπτά
    Σε μια κανάτα βάλτε 250 ml κρύο νερό μαζί με τη νωπή μαγιά. Ανακατέψτε με ένα πιρούνι μέχρι η μαγιά να διαλυθεί τελείως. Σε ένα μπολ ή στον κάδο του μίξερ ρίξτε το αλεύρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο, κρεμμύδια και το νερό με τη μαγιά. Πλάστε τη ζύμη μέχρι να γίνει ομοιόμορφη.
  • Βήμα 2

    10 λεπτά
    Επιλέξτε ένα τετράγωνο ταψί ή λαμαρίνα για το φούρνο και ανοίξτε τη ζύμη στις διαστάσεις του ταψιού. Λαδώστε τη ζύμη καλά με τα χέρια σας, από όλες τις πλευρές και τοποθετήστε μέσα στο ταψί.
  • Βήμα 3

    5 λεπτά
    Κόψτε τα τοματίνια στη μέση και σε χοντρά κομμάτια τη μυζήθρα. Απλώστε πιέζοντας ελάχιστα μέσα στο ζυμάρι όλα τα υλικά (τοματίνια, κομμάτια τυριού & μανιτάρια) και πασπαλίστε με τη νοστιμιά MAGGI. Σκεπάστε το ταψί με μεμβράνη περιτυλίγματος και αφήστε τη φοκάτσια σε κάποιο ζεστό σημείο για τουλάχιστον 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει.
  • Βήμα 4

    40 λεπτά
    Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις για 40 λεπτά στους 160 με 170 βαθμούς Κελσίου. Σερβίρετε σαν αρωματικό ψωμί ή σαν ορεκτικό με ντιπ ελιάς ή λιαστής τομάτας.
Φοκάτσια με φρέσκια μυζήθρα

Βήμα 1 4

Βήμα 1 Βήμα 1

Σε μια κανάτα βάλτε 250 ml κρύο νερό μαζί με τη νωπή μαγιά. Ανακατέψτε με ένα πιρούνι μέχρι η μαγιά να διαλυθεί τελείως. Σε ένα μπολ ή στον κάδο του μίξερ ρίξτε το αλεύρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο, κρεμμύδια και το νερό με τη μαγιά. Πλάστε τη ζύμη μέχρι να γίνει ομοιόμορφη.

Φοκάτσια με φρέσκια μυζήθρα

Βήμα 2 4

Βήμα 2

Επιλέξτε ένα τετράγωνο ταψί ή λαμαρίνα για το φούρνο και ανοίξτε τη ζύμη στις διαστάσεις του ταψιού. Λαδώστε τη ζύμη καλά με τα χέρια σας, από όλες τις πλευρές και τοποθετήστε μέσα στο ταψί.

Φοκάτσια με φρέσκια μυζήθρα

Βήμα 3 4

Βήμα 3

Κόψτε τα τοματίνια στη μέση και σε χοντρά κομμάτια τη μυζήθρα. Απλώστε πιέζοντας ελάχιστα μέσα στο ζυμάρι όλα τα υλικά (τοματίνια, κομμάτια τυριού & μανιτάρια) και πασπαλίστε με τη νοστιμιά MAGGI. Σκεπάστε το ταψί με μεμβράνη περιτυλίγματος και αφήστε τη φοκάτσια σε κάποιο ζεστό σημείο για τουλάχιστον 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει.

Φοκάτσια με φρέσκια μυζήθρα

Βήμα 4 4

Βήμα 4

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις για 40 λεπτά στους 160 με 170 βαθμούς Κελσίου. Σερβίρετε σαν αρωματικό ψωμί ή σαν ορεκτικό με ντιπ ελιάς ή λιαστής τομάτας.

Συνταγή ως PDF

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Εικόνες

You can select up to 6 media items (6 left).

13 + 2 =
Please fill the captcha field

Ανακαλύψτε περισσότερα

  • Εύκολο
  • Ιταλική
  • Κύριο πιάτο
  • Πηγή πρωτεϊνών
  • Κορυφαίο πιάτο
  • Πηγή φυτικών ινών
  • Χαμηλή ζάχαρη
  • facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Επικοινωνία
  • Δήλωση Ιδιωτικότητας
  • Cookies
  • Όροι Χρήσης