Φοκάτσια με φρέσκια μυζήθρα
70λεπτά
Εύκολη
150 γρ.
Σκληρό τυρί τριμμένο
1 φλιτζάνι
Μανιτάρια λευκά
2 κ.σ.
250 mL
Νερό
1 κ.σ.
Αλάτι
15 γρ.
Μαγιά
15 Μικρά
Τοματίνια
500 γρ.
Αλεύρι τύπου 00
5 κ.σ.
Ελαιόλαδο
2
Κρεμμύδια φρέσκα
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
717.39 kcal
Υδατάνθρακες
96.86 g
Πρωτεΐνες
22.17 g
Λιπαρά
28.66 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
70 λεπτά
Βήμα 1
Σε μια κανάτα βάλτε 250 ml κρύο νερό μαζί με τη νωπή μαγιά . Ανακατέψτε με ένα πιρούνι μέχρι η μαγιά να διαλυθεί τελείως . Σε ένα μπολ ή στον κάδο του μίξερ ρίξτε το αλεύρι , το αλάτι ,το ελαιόλαδο , κρεμμύδια και το νερό με τη μαγιά . Πλάστε τη ζύμη μέχρι να γίνει ομοιόμορφη .
Βήμα 2
Επιλέξτε ένα τετράγωνο ταψί ή λαμαρίνα για το φούρνο και ανοίξτε τη ζύμη στις διαστάσεις του ταψιού . Λαδώστε τη ζύμη καλά με τα χέρια σας , από όλες τις πλευρές και τοποθετήστε μέσα στο ταψί .
Βήμα 3
Κόψτε τα τοματίνια στη μέση και σε χοντρά κομμάτια τη μυζήθρα . Απλώστε πιέζοντας ελάχιστα μέσα στο ζυμάρι όλα τα υλικά .Τα τοματίνια , τα κομμάτια τυριού , τα μανιτάρια και πασπαλίστε με τη νοστιμιά MAGGI. Σκεπάστε το ταψί με μεμβράνη περιτυλίγματος και αφήστε τη φοκάτσια σε κάποιο ζεστό σημείο για τουλάχιστον μια ώρα μέχρι να φουσκώσει .
Βήμα 4
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις για 40 λεπτά στους 160 με 170 βαθμούς . Σερβίρετε σαν αρωματικό ψωμί ή σαν ορεκτικό με ντιπ ελιάς ή λιαστής τομάτας .
Σχόλια 0