Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Φοκάτσια με φρέσκια μυζήθρα

0
70λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

-
4 μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 4 εδώ

150 γρ.
Σκληρό τυρί τριμμένο
1 φλιτζάνι
Μανιτάρια λευκά
250 mL
Νερό
1 κ.σ.
Αλάτι
15 γρ.
Μαγιά
15 Μικρά
Τοματίνια
500 γρ.
Αλεύρι τύπου 00
5 κ.σ.
Ελαιόλαδο
2 
Κρεμμύδια φρέσκα

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
717.39 kcal
Υδατάνθρακες
96.86 g
Πρωτεΐνες
22.17 g
Λιπαρά
28.66 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

70 λεπτά
Βήμα 1
15 λεπτά
Σε μια κανάτα βάλτε 250 ml κρύο νερό μαζί με τη νωπή μαγιά . Ανακατέψτε με ένα πιρούνι μέχρι η μαγιά να διαλυθεί τελείως . Σε ένα μπολ ή στον κάδο του μίξερ ρίξτε το αλεύρι , το αλάτι ,το ελαιόλαδο , κρεμμύδια και το νερό με τη μαγιά . Πλάστε τη ζύμη μέχρι να γίνει ομοιόμορφη .
Βήμα 2
10 λεπτά
Επιλέξτε ένα τετράγωνο ταψί ή λαμαρίνα για το φούρνο και ανοίξτε τη ζύμη στις διαστάσεις του ταψιού . Λαδώστε τη ζύμη καλά με τα χέρια σας , από όλες τις πλευρές και τοποθετήστε μέσα στο ταψί .
Βήμα 3
5 λεπτά
Κόψτε τα τοματίνια στη μέση και σε χοντρά κομμάτια τη μυζήθρα . Απλώστε πιέζοντας ελάχιστα μέσα στο ζυμάρι όλα τα υλικά .Τα τοματίνια , τα κομμάτια τυριού , τα μανιτάρια και πασπαλίστε με τη νοστιμιά MAGGI. Σκεπάστε το ταψί με μεμβράνη περιτυλίγματος και αφήστε τη φοκάτσια σε κάποιο ζεστό σημείο για τουλάχιστον μια ώρα μέχρι να φουσκώσει .
Βήμα 4
40 λεπτά
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις για 40 λεπτά στους 160 με 170 βαθμούς . Σερβίρετε σαν αρωματικό ψωμί ή σαν ορεκτικό με ντιπ ελιάς ή λιαστής τομάτας .
Φοκάτσια με φρέσκια μυζήθρα

Βήμα 1 4

Βήμα 1 Βήμα 1

Σε μια κανάτα βάλτε 250 ml κρύο νερό μαζί με τη νωπή μαγιά . Ανακατέψτε με ένα πιρούνι μέχρι η μαγιά να διαλυθεί τελείως . Σε ένα μπολ ή στον κάδο του μίξερ ρίξτε το αλεύρι , το αλάτι ,το ελαιόλαδο , κρεμμύδια και το νερό με τη μαγιά . Πλάστε τη ζύμη μέχρι να γίνει ομοιόμορφη .

Φοκάτσια με φρέσκια μυζήθρα

Βήμα 2 4

Βήμα 2

Επιλέξτε ένα τετράγωνο ταψί ή λαμαρίνα για το φούρνο και ανοίξτε τη ζύμη στις διαστάσεις του ταψιού . Λαδώστε τη ζύμη καλά με τα χέρια σας , από όλες τις πλευρές και τοποθετήστε μέσα στο ταψί .

Φοκάτσια με φρέσκια μυζήθρα

Βήμα 3 4

Βήμα 3

Κόψτε τα τοματίνια στη μέση και σε χοντρά κομμάτια τη μυζήθρα . Απλώστε πιέζοντας ελάχιστα μέσα στο ζυμάρι όλα τα υλικά .Τα τοματίνια , τα κομμάτια τυριού , τα μανιτάρια και πασπαλίστε με τη νοστιμιά MAGGI. Σκεπάστε το ταψί με μεμβράνη περιτυλίγματος και αφήστε τη φοκάτσια σε κάποιο ζεστό σημείο για τουλάχιστον μια ώρα μέχρι να φουσκώσει .

Φοκάτσια με φρέσκια μυζήθρα

Βήμα 4 4

Βήμα 4

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις για 40 λεπτά στους 160 με 170 βαθμούς . Σερβίρετε σαν αρωματικό ψωμί ή σαν ορεκτικό με ντιπ ελιάς ή λιαστής τομάτας .

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη