Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Συνταγές Συνταγές
  • Άρθρα Κατηγορίες Συνταγών
  • Maggi Maggi
  • Ποια συνταγή ψάχνεις; Ποια συνταγή ψάχνεις;
  • Σύνδεση Σύνδεση
  • Προϊόντα
  • Η ιστορία μας
  • Blog
  • Tips
  • Μείωση Σπατάλης Τροφίμων
Γαλοπούλα γεμιστή
  1. Σπίτι
  2. Όλες οι συνταγές
  3. Γαλοπούλα Γεμιστή

Γαλοπούλα γεμιστή

(0)
200 λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

10 μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 10

ingredient_quantity
recipe ingredient
3000  γρ.
Τουρκική γαλοπούλα, ωμό
1 
Λεμόνι
1 
Κρεμμύδι
2  κ.σ.
Ζωικό βούτυρο
0.5  κ.γλ.
Αλάτι
1 
Κρεμμύδια, γλυκά, ωμά
10 
Κάστανα
4  κ.σ.
Σταφίδες
1  κύβος
MAGGI Ζωμός Κότας
4  κ.σ.
Κουκουνάρι
2  κ.σ.
Μαΐντανός, φρέσκος
1  κ.σ.
Καστανή ζάχαρη
3  κ.σ.
Ρόδι
0.5  κ.σ.
Μαύρο πιπέρι
600  γρ.
Κιμάς μοσχαρίσιος
5  κ.σ.
Συκώτι γαλοπούλας (εναλλακτικά μοσχαρίσιο)
200  γρ.
Ρύζι καρολίνα
2  κ.σ.
Ελαιόλαδο
αντίγραφο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
36.2 g
Ενέργεια
800.7 kcal
Λιπαρά
39.8 g
Εδώδιμες Ίνες
1.2 g
Πρωτεΐνες
74.7 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

200 λεπτά
  • Βήμα 1

    2 λεπτά
    Βγάλτε την γαλοπούλα από το ψυγείο 2 ώρες πριν μπει στο φούρνο για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Βήμα 2

    8 λεπτά
    Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C, σε αέρα. Περάστε με βούτυρο την γαλοπούλα και αλατοπιπερώστε. Βάλτε μέσα στην κοιλιά της το λεμόνι και το κρεμμύδι καθαρισμένο.
  • Βήμα 3

    30 λεπτά
    Τοποθετήστε σε ένα ταψί με το στήθος προς τα επάνω και ψήστε για 30 λεπτά. Στη συνεχεία βγάλτε από τον φούρνο, αναποδογυρίστε τη γαλοπούλα και χαμηλώστε την θερμοκρασία του φούρνου στους 170°C.
  • Βήμα 4

    60 λεπτά
    Ψήστε για ακόμη μια ώρα και ελέγξτε το ψήσιμο με θερμόμετρο ή καρφώνοντας στο πιο βάθη σημείο του στήθους της ένα μαχαίρι. Αν τα υγρά της είναι ροζ θα χρειαστεί περισσότερο ψήσιμο, διαφορετικά είναι έτοιμη.
  • Βήμα 5

    45 λεπτά
    Αναποδογυρίστε ξανά με το στήθος προς τα επάνω και ψήστε για ακόμη 15 λεπτά. Βγάλτε τη γαλοπούλα από το φούρνο και αφήστε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν την κόψετε.
  • Βήμα 6

    5 λεπτά
    Τοποθετήστε ένα μεγάλο τηγάνι ή μια φαρδιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέστε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Αφήστε το να κάψει και ρίξτε μέσα τον κιμά σε σβόλους. Μην ανακατεύετε συνέχεια για να μην κατεβάσει τα υγρά του.
  • Βήμα 5

    5 λεπτά
    Όταν πάρει χρώμα ρίξτε τα ψιλοκομμένα συκωτάκια και το κρεμμύδι. Μαγειρέψτε για 5 λεπτά και βάλτε 2 ποτήρια νερό.
  • Βήμα 8

    5 λεπτά
    Χαμηλώστε στο ελάχιστο τη φωτιά και προσθέστε τις σταφίδες, τον κύβο κότας MAGGI, το κουκουνάρι, τη ζάχαρη και τα κάστανα χοντροκομμένα.
  • Βήμα 9

    35 λεπτά
    Μαγειρέψτε για 25 λεπτά, ρίξτε το ρύζι, προσθέστε νερό και συνεχίστε να μαγειρεύετε μέχρι να είναι σωστά βρασμένο το ρύζι προσθέτοντας αν χρειαστεί και άλλο νερό.
  • Βήμα 10

    3 λεπτά
    Όταν η γέμιση έχει πιεί τα υγρά της αλλά είναι και ζουμερή αποσύρετε από την εστία και ρίξτε το μαϊντανό, το ρόδι και το πιπέρι.
  • Βήμα 11

    2 λεπτά
    Ανακατέψτε και σερβίρετε τη γέμιση μέσα στην γαλοπούλα ή ξεχωριστά.
Γαλοπούλα γεμιστή

Βήμα 1 11

Βήμα 1

Βγάλτε την γαλοπούλα από το ψυγείο 2 ώρες πριν μπει στο φούρνο για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Γαλοπούλα γεμιστή

Βήμα 2 11

Βήμα 2

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C, σε αέρα. Περάστε με βούτυρο την γαλοπούλα και αλατοπιπερώστε. Βάλτε μέσα στην κοιλιά της το λεμόνι και το κρεμμύδι καθαρισμένο.

Γαλοπούλα γεμιστή

Βήμα 3 11

Βήμα 3

Τοποθετήστε σε ένα ταψί με το στήθος προς τα επάνω και ψήστε για 30 λεπτά. Στη συνεχεία βγάλτε από τον φούρνο, αναποδογυρίστε τη γαλοπούλα και χαμηλώστε την θερμοκρασία του φούρνου στους 170°C.

Γαλοπούλα γεμιστή

Βήμα 4 11

Βήμα 4 Βήμα 4

Ψήστε για ακόμη μια ώρα και ελέγξτε το ψήσιμο με θερμόμετρο ή καρφώνοντας στο πιο βάθη σημείο του στήθους της ένα μαχαίρι. Αν τα υγρά της είναι ροζ θα χρειαστεί περισσότερο ψήσιμο, διαφορετικά είναι έτοιμη.

Γαλοπούλα γεμιστή

Βήμα 5 11

Βήμα 5 Βήμα 5

Αναποδογυρίστε ξανά με το στήθος προς τα επάνω και ψήστε για ακόμη 15 λεπτά. Βγάλτε τη γαλοπούλα από το φούρνο και αφήστε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν την κόψετε.

Γαλοπούλα γεμιστή

Βήμα 6 11

Βήμα 6 Βήμα 6 Βήμα 6

Τοποθετήστε ένα μεγάλο τηγάνι ή μια φαρδιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέστε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Αφήστε το να κάψει και ρίξτε μέσα τον κιμά σε σβόλους. Μην ανακατεύετε συνέχεια για να μην κατεβάσει τα υγρά του.

Γαλοπούλα γεμιστή

Βήμα 5 11

Βήμα 5 Βήμα 5 Βήμα 5

Όταν πάρει χρώμα ρίξτε τα ψιλοκομμένα συκωτάκια και το κρεμμύδι. Μαγειρέψτε για 5 λεπτά και βάλτε 2 ποτήρια νερό.

Γαλοπούλα γεμιστή

Βήμα 8 11

Βήμα 8 Βήμα 8 Βήμα 8

Χαμηλώστε στο ελάχιστο τη φωτιά και προσθέστε τις σταφίδες, τον κύβο κότας MAGGI, το κουκουνάρι, τη ζάχαρη και τα κάστανα χοντροκομμένα.

Γαλοπούλα γεμιστή

Βήμα 9 11

Βήμα 9 Βήμα 9 Βήμα 9

Μαγειρέψτε για 25 λεπτά, ρίξτε το ρύζι, προσθέστε νερό και συνεχίστε να μαγειρεύετε μέχρι να είναι σωστά βρασμένο το ρύζι προσθέτοντας αν χρειαστεί και άλλο νερό.

Γαλοπούλα γεμιστή

Βήμα 10 11

Βήμα 10 Βήμα 10 Βήμα 10

Όταν η γέμιση έχει πιεί τα υγρά της αλλά είναι και ζουμερή αποσύρετε από την εστία και ρίξτε το μαϊντανό, το ρόδι και το πιπέρι.

Γαλοπούλα γεμιστή

Βήμα 11 11

Βήμα 11 Βήμα 11 Βήμα 11

Ανακατέψτε και σερβίρετε τη γέμιση μέσα στην γαλοπούλα ή ξεχωριστά.

Συνταγή ως PDF

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Εικόνες

You can select up to 6 media items (6 left).

5 + 1 =
Please fill the captcha field

Ανακαλύψτε περισσότερα

  • Κύριο πιάτο
  • Χριστούγεννα
  • Πηγή πρωτεϊνών
  • Κορυφαίο πιάτο
  • Υψηλό σε πρωτεΐνες
  • Οικογενειακά γεύματα
  • Χαμηλό αλάτι
  • Αμερικάνικη
  • facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Επικοινωνία
  • Δήλωση Ιδιωτικότητας
  • Cookies
  • Όροι Χρήσης