Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Γαριδομακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας από τον Άκη Πετρετζίκη

0
75 λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

-
5 μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 5 εδώ

2 κ.σ.
Ελαιόλαδο
1 
Κρεμμύδι
0.5 κ.γλ.
Ζάχαρη
2 
Σκελίδες σκόρδο
100 γρ.
Κόκκινο κρασί
2 φλιτζάνια
Ντομάτα κονκασέ
0.5 κ.σ.
Μαύρο πιπέρι
12 Φύλλα
Φρέσκος βασιλικός
50 γρ.
Παρμεζάνα τριμμένη
1 
Κρεμμύδι φρέσκο
500 γρ.
Μακαρόνια
0.5 κ.γλ.
Μπούκοβο
1.5 L
Νερό
1 Κιλό
Γαρίδες κατεψυγμένες

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή συστατικώνΕξαγωγή συστατικώνΣυσκευασία εκθέσεων

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΠληκτρολογήστε τον κατάλογο συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστα

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
564.93 kcal
Υδατάνθρακες
85.72 g
Πρωτεΐνες
42.05 g
Λιπαρά
4.97 g
Εδώδιμες Ίνες
12.57 g
Σάκχαρα
8.73 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

75 λεπτά
Βήμα 1
10 λεπτά
Αποψύχουμε τις γαρίδες και τις καθαρίζουμε, αλλά κρατάμε τα κεφάλια και τα κελύφη.
Βήμα 2
15 λεπτά
Βάζουμε τα κεφάλια και τα κελύφη σε μία βαθιά κατσαρόλα μαζί με τον κύβο λαχανικών Maggi και το νερό. Καπακώνουμε και μόλις έρθει σε βρασμό το μείγμα μας, σιγοβράζουμε για 15 λεπτά (ΑΚΡΙΒΩΣ!)
Βήμα 3
5 λεπτά
Σουρώνουμε σε ένα μπολ τον ζωμό και τον αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 4
2 λεπτά
Πετάμε τα κεφάλια και τα κελύφη.
Βήμα 5
8 λεπτά
Ραντίζουμε τις γαρίδες με ελαιόλαδο και πιπέρι. Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε και σοτάρουμε τις γαρίδες μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές για περίπου 30 δευτερόλεπτα την κάθε πλευρά.
Βήμα 6
4 λεπτά
Αφαιρούμε τις γαρίδες από το τηγάνι, τις βάζουμε σε ένα πιάτο και τις αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 7
8 λεπτά
Βάζουμε το τηγάνι πίσω σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε μέσα 2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το μπούκοβο. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα δευτερόλεπτα. Σβήνουμε με το κρασί.
Βήμα 8
5 λεπτά
Όταν το κρασί εξατμιστεί, προσθέτουμε το κονκασέ.
Βήμα 9
15 λεπτά
Ρίχνουμε τον ζωμό από τις γαρίδες και τα ζυμαρικά μας. Ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά και όταν δούμε ότι η σάλτσα έχει δέσει και είναι έτοιμη, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα τις γαρίδες μαζί με τα φύλλα βασιλικού. Ρίχνουμε 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο και την παρμεζάνα μας αν θέλουμε.
Βήμα 10
3 λεπτά
Σερβίρουμε την γαριδομακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας, με λίγο ελαιόλαδο και φρέσκο πιπέρι.
Γαριδομακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 1 10

Αποψύχουμε τις γαρίδες και τις καθαρίζουμε, αλλά κρατάμε τα κεφάλια και τα κελύφη.

Γαριδομακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 2 10

Βάζουμε τα κεφάλια και τα κελύφη σε μία βαθιά κατσαρόλα μαζί με τον κύβο λαχανικών Maggi και το νερό. Καπακώνουμε και μόλις έρθει σε βρασμό το μείγμα μας, σιγοβράζουμε για 15 λεπτά (ΑΚΡΙΒΩΣ!)

Γαριδομακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 3 10

Σουρώνουμε σε ένα μπολ τον ζωμό και τον αφήνουμε στην άκρη.

Γαριδομακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 4 10

Πετάμε τα κεφάλια και τα κελύφη.

Γαριδομακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 5 10

Ραντίζουμε τις γαρίδες με ελαιόλαδο και πιπέρι. Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε και σοτάρουμε τις γαρίδες μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές για περίπου 30 δευτερόλεπτα την κάθε πλευρά.

Γαριδομακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 6 10

Αφαιρούμε τις γαρίδες από το τηγάνι, τις βάζουμε σε ένα πιάτο και τις αφήνουμε στην άκρη.

Γαριδομακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 7 10

Βάζουμε το τηγάνι πίσω σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε μέσα 2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το μπούκοβο. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα δευτερόλεπτα. Σβήνουμε με το κρασί.

Γαριδομακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 8 10

Όταν το κρασί εξατμιστεί, προσθέτουμε το κονκασέ.

Γαριδομακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 9 10

Ρίχνουμε τον ζωμό από τις γαρίδες και τα ζυμαρικά μας. Ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά και όταν δούμε ότι η σάλτσα έχει δέσει και είναι έτοιμη, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα τις γαρίδες μαζί με τα φύλλα βασιλικού. Ρίχνουμε 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο και την παρμεζάνα μας αν θέλουμε.

Γαριδομακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 10 10

Σερβίρουμε την γαριδομακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας, με λίγο ελαιόλαδο και φρέσκο πιπέρι.

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη