Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Γαριδομακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας από τον Άκη Πετρετζίκη

2
75λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

-
5 μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 5 εδώ

2  κ.σ.
Ελαιόλαδο
1 
Κρεμμύδι
0.5  κ.γλ.
Ζάχαρη
2 
Σκελίδες σκόρδο
100  γρ.
Κόκκινο κρασί
2  φλιτζάνια
Ντομάτα κονκασέ
0.5  κ.σ.
Μαύρο πιπέρι
12  Φύλλα
Φρέσκος βασιλικός
50  γρ.
Παρμεζάνα τριμμένη
1 
Κρεμμύδι φρέσκο
500  γρ.
Μακαρόνια
0.5  κ.γλ.
Μπούκοβο
1.5  L
Νερό
1  Κιλό
Γαρίδες κατεψυγμένες

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
564.93 kcal
Υδατάνθρακες
85.72 g
Πρωτεΐνες
42.05 g
Λιπαρά
4.97 g
Εδώδιμες Ίνες
12.57 g
Σάκχαρα
8.73 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

75 λεπτά
Βήμα 1
10 λεπτά
Αποψύχετε τις γαρίδες και τις καθαρίζετε, αλλά κρατάτε τα κεφάλια και τα κελύφη.
Βήμα 2
15 λεπτά
Βάζετε τα κεφάλια και τα κελύφη σε μία βαθιά κατσαρόλα μαζί με τον κύβο λαχανικών Maggi και το νερό. Καπακώνετε και μόλις έρθει σε βρασμό το μείγμα μας, σιγοβράζετε για 15 λεπτά (ΑΚΡΙΒΩΣ!)
Βήμα 3
5 λεπτά
Σουρώνετε σε ένα μπολ τον ζωμό και τον αφήνετε στην άκρη.
Βήμα 4
2 λεπτά
Πετάτε τα κεφάλια και τα κελύφη.
Βήμα 5
8 λεπτά
Ραντίζετε τις γαρίδες με ελαιόλαδο και πιπέρι. Βάζετε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και μόλις ζεσταθεί προσθέτετε και σοτάρετε τις γαρίδες μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές για περίπου 30 δευτερόλεπτα την κάθε πλευρά.
Βήμα 6
4 λεπτά
Αφαιρείτε τις γαρίδες από το τηγάνι, τις βάζετε σε ένα πιάτο και τις αφήνετε στην άκρη.
Βήμα 7
8 λεπτά
Βάζετε το τηγάνι πίσω σε δυνατή φωτιά και ρίχνετε το κρεμμύδι. Ρίχνετε μέσα 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το μπούκοβο. Προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για λίγα δευτερόλεπτα. Σβήνετε με το κρασί.
Βήμα 8
5 λεπτά
Όταν το κρασί εξατμιστεί, προσθέτετε το κονκασέ.
Βήμα 9
15 λεπτά
Ρίχνετε τον ζωμό από τις γαρίδες και τα ζυμαρικά μας. Ανακατεύετε και χαμηλώνετε τη φωτιά στο μισό. Σιγοβράζετε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά και όταν δείτε ότι η σάλτσα έχει δέσει και είναι έτοιμη, αφαιρείτε από τη φωτιά και προσθέτετε μέσα τις γαρίδες μαζί με τα φύλλα βασιλικού. Ρίχνετε 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο και την παρμεζάνα μας αν θέλετε.
Βήμα 10
3 λεπτά
Σερβίρετε την γαριδομακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας, με λίγο ελαιόλαδο και φρέσκο πιπέρι.
Γαριδομακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 1 10

Αποψύχετε τις γαρίδες και τις καθαρίζετε, αλλά κρατάτε τα κεφάλια και τα κελύφη.

Γαριδομακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 2 10

Βάζετε τα κεφάλια και τα κελύφη σε μία βαθιά κατσαρόλα μαζί με τον κύβο λαχανικών Maggi και το νερό. Καπακώνετε και μόλις έρθει σε βρασμό το μείγμα μας, σιγοβράζετε για 15 λεπτά (ΑΚΡΙΒΩΣ!)

Γαριδομακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 3 10

Σουρώνετε σε ένα μπολ τον ζωμό και τον αφήνετε στην άκρη.

Γαριδομακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 4 10

Πετάτε τα κεφάλια και τα κελύφη.

Γαριδομακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 5 10

Ραντίζετε τις γαρίδες με ελαιόλαδο και πιπέρι. Βάζετε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και μόλις ζεσταθεί προσθέτετε και σοτάρετε τις γαρίδες μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές για περίπου 30 δευτερόλεπτα την κάθε πλευρά.

Γαριδομακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 6 10

Αφαιρείτε τις γαρίδες από το τηγάνι, τις βάζετε σε ένα πιάτο και τις αφήνετε στην άκρη.

Γαριδομακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 7 10

Βάζετε το τηγάνι πίσω σε δυνατή φωτιά και ρίχνετε το κρεμμύδι. Ρίχνετε μέσα 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το μπούκοβο. Προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για λίγα δευτερόλεπτα. Σβήνετε με το κρασί.

Γαριδομακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 8 10

Όταν το κρασί εξατμιστεί, προσθέτετε το κονκασέ.

Γαριδομακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 9 10

Ρίχνετε τον ζωμό από τις γαρίδες και τα ζυμαρικά μας. Ανακατεύετε και χαμηλώνετε τη φωτιά στο μισό. Σιγοβράζετε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά και όταν δείτε ότι η σάλτσα έχει δέσει και είναι έτοιμη, αφαιρείτε από τη φωτιά και προσθέτετε μέσα τις γαρίδες μαζί με τα φύλλα βασιλικού. Ρίχνετε 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο και την παρμεζάνα μας αν θέλετε.

Γαριδομακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 10 10

Σερβίρετε την γαριδομακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας, με λίγο ελαιόλαδο και φρέσκο πιπέρι.

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη