Γαύρος τηγανητός με βραστά χόρτα
80λεπτά
Εύκολη
1 κύβος
1
Λεμόνι
500 γρ.
Γαύρος
100 γρ.
Αλεύρι
40 γρ.
Σιμιγδάλι
1 κ.σ.
0.33 κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
8 κ.σ.
Ελαιόλαδο
2000 γρ.
Ραδίκια
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
638.7 kcal
Υδατάνθρακες
47.32 g
Πρωτεΐνες
36.78 g
Λιπαρά
35.03 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
80 λεπτά
Βήμα 1
Για τα χόρτα:
Καθαρίστε και πλύντε πολύ καλά τα χόρτα. Γεμίστε μια λεκάνη ή το νεροχύτη με νερό. Βάλτε τα χόρτα εκεί και αφήστε τα για 5 λεπτά.
Βήμα 2
Αφαιρέστε τα χόρτα, αδειάστε το νερό και επαναλάβετε για άλλες 2 φορές ή μέχρι το νερό να είναι απόλυτα καθαρό.
Βήμα 3
Όταν πια είναι καθαρά τα χόρτα βάλτε τα σε μια μεγάλη κατσαρόλα γεμάτη με νερό που βράζει μαζί με τον κύβο λαχανικών MAGGI. Βράστε μέχρι να είναι τα χόρτα έτοιμα. (Ανάλογα τα χόρτα μπορεί να χρειαστεί μέχρι και 40 λεπτά).
Βήμα 4
Στραγγίστε και σερβίρετε με λάδι και λεμόνι.
Βήμα 5
Για τα ψάρια:
Ανακατέψτε το αλεύρι, το σιμιγδάλι και την MAGGI Νοστιμιά.
Βήμα 6
Καθαρίστε τα ψάρια ή ζητήστε από τον ψαρά σας να τα καθαρίσει.
Βήμα 7
Βάλτε ένα τηγάνι με μπόλικο λάδι να κάψει και να φτάσει τους 180°C.
Βήμα 8
“Αλευρώστε” τα ψάρια μας με το μείγμα που ετοιμάσατε. Τινάξτε καλά.
Βήμα 9
Τηγανίστε και από τις δύο μεριές μέχρι να πάρουν καλό χρώμα.
Βήμα 10
Αφαιρέστε από το τηγάνι και αφήστε να στραγγίξουν σε ένα πιάτο που έχετε στρώσει με χαρτί κουζίνας.
Σχόλια 0