Αρχική   >   Συνταγή    >    Γιουβαρλάκια από τον Άκη Πετρετζίκη

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΆΚΗ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗ

Maggi Cooking - Γιουβαρλάκια από τον Άκη Πετρετζίκη

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΆΚΗ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗ
Χρόνος προετοιμασίας
3'
Χρόνος μαγειρέματος
45'
Μερίδες
6
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο

ΥΛΙΚΑ

Για τα γιουβαρλάκια

  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 150 γρ. ρύζι γλασέ
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.σ άνηθο
  • 1 κουτ. του γλυκού θυμάρι Φρέσκο
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • δυόσμο
  • 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • 1 αυγό μέτριο
  • 1 ½ λίτρο νερό
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο Maggi

Για τη σάλτσα

  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 αυγό μέτριο
  • 1 κουτ. της σούπας κορνφλάουρ
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • 3 κουτ. της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. της σούπας ζωμό από τα γιουβαρλάκια

Για το σερβίρισμα

  • ελαιόλαδο
  • ξύσμα λεμονιού
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα γιουβαρλάκια

  1. Σε ένα μπολ προσθέτουμε, τον κιμά, το ρύζι, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο ψιλοκομμένο, τον άνηθο ψιλοκομμένο, θυμάρι, το ξύσμα από τα λεμόνια, τον δυόσμο ψιλοκομμένο, 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, 1 αυγό μέτριο και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  2. Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε, 1 ½ λίτρο νερό, 2 φύλλα δάφνης, και τον κύβο κότας.
  3. Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια σε μικρά μπαλάκια, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και βάζουμε την κατσαρόλα πάνω στη φωτιά. Σκεπάζουμε με καπάκι και σιγοβράζουμε για 35 λεπτά.

Για τη σάλτσα

  1. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αυγό, τον χυμό από ένα λεμόνι, πιπέρι, αλάτι, τον άνηθο, ζωμό από τα γιουβαρλάκια προσθέτουμε και το κορν φλουρ για να δέσει το αυγολέμονο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
  2. Μεταφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε σιγά σιγά για να πάει η σάλτσα σε όλο το φαγητό.
  3. Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, λίγο ξύσμα λεμονιού αν θέλουμε, πιπέρι και όλα τα μυρωδικά από την κατσαρόλα.