Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Γιουβέτσι με χοιρινό στη γάστρα από τον Άκη Πετρετζίκη

0
310λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

-
8 Μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 8 εδώ

1 κ.σ.
Χοντρό αλάτι
1 κ.σ.
Καστανή ζάχαρη
0.75 κ.σ.
Μαύρο πιπέρι
2 κ.σ.
Μουστάρδα
1 
Κρεμμύδι
500 γρ.
Λευκό κρασί
1 
Σκελίδα σκόρδο
1 
Κρεμμύδι
600 γρ.
Νερό
500 γρ.
Κριθαράκι
4 κ.σ.
Ελαιόλαδο
1500 γρ.
Κότσι
1 κ.γλ.
Μπούκοβο
1 κ.γλ.
Μπαχάρι

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
58.09 g
Πρωτεΐνες
46.42 g
Λιπαρά
20.99 g
Ενέργεια
647.57 kcal
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

310 λεπτά
Βήμα 1
1 λεπτά
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 140°C στον αέρα.
Βήμα 2
10 λεπτά
Σε ένα μούλτι ή σε ένα γουδί χτυπάμε το χοντρό αλάτι, το τριμμένο μπαχάρι, το μπούκοβο, τον κύβο, την καστανή ζάχαρη, την καπνιστή πάπρικα, το μαύρο πιπέρι, και αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 3
1 λεπτά
Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει.
Βήμα 4
10 λεπτά
Χαράζουμε το κρέας μας και βάζουμε τη μουστάρδα φροντίζοντας να απλωθεί παντού. Προσθέτουμε τη ξερή μαρινάδα και την απλώνουμε σε όλο το κρέας.
Βήμα 5
3 λεπτά
Βάζουμε στο τηγάνι ελαιόλαδο και το χοιρινό και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ώστε να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Βήμα 6
240 λεπτά
Σε μία γάστρα προσθέτουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες μαζί με τη μαύρη μπίρα. Τελευταίο προσθέτουμε το κρέας. Κλείνουμε τη γάστρα με καπάκι και ψήνουμε στον φούρνο για 4 ώρες.
Βημα 7
10 λεπτά
Μόλις είναι έτοιμο, αφαιρούμε από τον φούρνο και τοποθετούμε το κρέας σε ένα ξύλο κοπής και αφαιρούμε όλα τα κόκαλα. Με δύο πιρούνια σπάμε το κρέας σε μικρά κομμάτια και περιχύνουμε το ζουμί που έχει μείνει στη γάστρα.
Βήμα 8
5 λεπτά
Για το κριθαράκι : Σε μια ρηχή κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, προσθέτουμε και το κριθαράκι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
Βήμα 9
30 λεπτά
Σβήνουμε με κρασί και μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε το νερό και την νοστιμιά. Προσθέτουμε μέσα το κρέας από το ταψί μαζί με λίγο από το ζουμί του, το νερό και ανακατεύουμε συνέχεια σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαγειρευτεί το κριθαράκι.
Γιουβέτσι με χοιρινό στη γάστρα από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 1 9

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 140°C στον αέρα.

Γιουβέτσι με χοιρινό στη γάστρα από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 2 9

Βήμα 2

Σε ένα μούλτι ή σε ένα γουδί χτυπάμε το χοντρό αλάτι, το τριμμένο μπαχάρι, το μπούκοβο, τον κύβο, την καστανή ζάχαρη, την καπνιστή πάπρικα, το μαύρο πιπέρι, και αφήνουμε στην άκρη.

Γιουβέτσι με χοιρινό στη γάστρα από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 3 9

Βήμα 3

Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει.

Γιουβέτσι με χοιρινό στη γάστρα από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 4 9

Βήμα 4

Χαράζουμε το κρέας μας και βάζουμε τη μουστάρδα φροντίζοντας να απλωθεί παντού. Προσθέτουμε τη ξερή μαρινάδα και την απλώνουμε σε όλο το κρέας.

Γιουβέτσι με χοιρινό στη γάστρα από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 5 9

Βήμα 5

Βάζουμε στο τηγάνι ελαιόλαδο και το χοιρινό και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ώστε να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Γιουβέτσι με χοιρινό στη γάστρα από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 6 9

Βήμα 6

Σε μία γάστρα προσθέτουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες μαζί με τη μαύρη μπίρα. Τελευταίο προσθέτουμε το κρέας. Κλείνουμε τη γάστρα με καπάκι και ψήνουμε στον φούρνο για 4 ώρες.

Γιουβέτσι με χοιρινό στη γάστρα από τον Άκη Πετρετζίκη

Βημα 7 9

Βημα 7 Βημα 7

Μόλις είναι έτοιμο, αφαιρούμε από τον φούρνο και τοποθετούμε το κρέας σε ένα ξύλο κοπής και αφαιρούμε όλα τα κόκαλα. Με δύο πιρούνια σπάμε το κρέας σε μικρά κομμάτια και περιχύνουμε το ζουμί που έχει μείνει στη γάστρα.

Γιουβέτσι με χοιρινό στη γάστρα από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 8 9

Βήμα 8

Για το κριθαράκι : Σε μια ρηχή κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, προσθέτουμε και το κριθαράκι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.

Γιουβέτσι με χοιρινό στη γάστρα από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 9 9

Βήμα 9

Σβήνουμε με κρασί και μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε το νερό και την νοστιμιά. Προσθέτουμε μέσα το κρέας από το ταψί μαζί με λίγο από το ζουμί του, το νερό και ανακατεύουμε συνέχεια σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαγειρευτεί το κριθαράκι.

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη