Γιουβέτσι με χοιρινό στη γάστρα από τον Άκη Πετρετζίκη
310λεπτά
Εύκολη
1 κ.σ.
Χοντρό αλάτι
1 κύβος
1 κ.σ.
Καστανή ζάχαρη
0.75 κ.σ.
Μαύρο πιπέρι
2 κ.σ.
Μουστάρδα
1
Κρεμμύδι
500 γρ.
Λευκό κρασί
1
Σκελίδα σκόρδο
1
Κρεμμύδι
1 κ.γλ.
600 γρ.
Νερό
500 γρ.
Κριθαράκι
4 κ.σ.
Ελαιόλαδο
1500 γρ.
Κότσι
1 κ.γλ.
Μπούκοβο
1 κ.γλ.
Μπαχάρι
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
647.57 kcal
Υδατάνθρακες
58.09 g
Πρωτεΐνες
46.42 g
Λιπαρά
20.99 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
310 λεπτά
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 140°C στον αέρα.
Βήμα 2
Σε ένα μούλτι ή σε ένα γουδί χτυπάμε το χοντρό αλάτι, το τριμμένο μπαχάρι, το μπούκοβο, τον κύβο, την καστανή ζάχαρη, την καπνιστή πάπρικα, το μαύρο πιπέρι, και αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 3
Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει.
Βήμα 4
Χαράζουμε το κρέας μας και βάζουμε τη μουστάρδα φροντίζοντας να απλωθεί παντού. Προσθέτουμε τη ξερή μαρινάδα και την απλώνουμε σε όλο το κρέας.
Βήμα 5
Βάζουμε στο τηγάνι ελαιόλαδο και το χοιρινό και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ώστε να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Βήμα 6
Σε μία γάστρα προσθέτουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες μαζί με τη μαύρη μπίρα. Τελευταίο προσθέτουμε το κρέας. Κλείνουμε τη γάστρα με καπάκι και ψήνουμε στον φούρνο για 4 ώρες.
Βημα 7
Μόλις είναι έτοιμο, αφαιρούμε από τον φούρνο και τοποθετούμε το κρέας σε ένα ξύλο κοπής και αφαιρούμε όλα τα κόκαλα. Με δύο πιρούνια σπάμε το κρέας σε μικρά κομμάτια και περιχύνουμε το ζουμί που έχει μείνει στη γάστρα.
Βήμα 8
Για το κριθαράκι :
Σε μια ρηχή κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, προσθέτουμε και το κριθαράκι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
Βήμα 9
Σβήνουμε με κρασί και μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε το νερό και την νοστιμιά. Προσθέτουμε μέσα το κρέας από το ταψί μαζί με λίγο από το ζουμί του, το νερό και ανακατεύουμε συνέχεια σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαγειρευτεί το κριθαράκι.
Σχόλια 0