Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Great Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Πίσω
Your Selection (1)
κριθαράκι με μοσχάρι και φρέσκο θυμάρι
Γιουβέτσι
165 min
Εύκολη
Προσθήκη recipe
Πίσω
20 18.5g / 20%
56 110.8g / 56%
24 46.4g / 24%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Γιουβέτσι

(0)
165 λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

4 μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 4

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  γρ.
Μοσχάρι σπάλα
500  γρ.
Κριθαράκι
10  Κλωνάρια
Θυμάρι, φρέσκο
1 
Κρεμμύδι
1  μεγάλο
Καρότο
1  Κλωνάρι
Σέλινο
2  κ.σ.
Ζωικό βούτυρο
100  γρ.
Παρμεζάνα τριμμένη
4  κ.σ.
Ελαιόλαδο
0.5  κ.γλ.
Αλάτι
0.5  κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
110.81 g
Ενέργεια
786.74 kcal
Λιπαρά
18.52 g
Εδώδιμες Ίνες
21.26 g
Πρωτεΐνες
46.44 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

165 λεπτά
  • Βήμα 1

    10 λεπτά
    Σε μια κατσαρόλα και μέτρια φωτιά σοτάρετε τα λαχανικά χοντροκομμένα μέχρι να μαραθούν.
  • Βήμα 2

    7 λεπτά
    Καθαρίστε και κόψτε το κρέας σε χοντρά κομμάτια και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο μέχρι να πάρει έντονο καφέ χρώμα.
  • Βήμα 3

    120 λεπτά
    Προσθέστε το μοσχάρι στην κατσαρόλα με τα λαχανικά και σκεπάστε με 2 λίτρα νερό. Προσθέστε τους κύβους βοδινού MAGGI και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για τουλάχιστον 2 ώρες.
  • Βήμα 4

    3 λεπτά
    Αποσύρετε το κρέας και σουρώστε το ζωμό, επαναφέροντας τον στην εστία και κρατώντας τον σε θερμοκρασία βρασμού.
  • Βήμα 5

    5 λεπτά
    Βάλτε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίξτε 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, προσθέστε το κριθαράκι και καβουρδίστε το μέχρι να πάρει καφέ χρώμα ανακατεύοντας συνέχεια.
  • Βήμα 6

    15 λεπτά
    Ξεκινήστε να ρίχνετε τον ζεστό ζωμό κουταλιά κουταλιά προσέχοντας να μην στεγνώνει το κριθαράκι και ανακατεύοντας για περίπου 15 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί.
  • Βήμα 7

    5 λεπτά
    Τέλος, αποσύρετε από την εστία την κατσαρόλα & προσθέστε το τυρί, το θυμάρι και το βούτυρο κομμένο σε μικρά κυβάκια. Ανακατέψτε και ελέγξτε το αλάτι και το πιπέρι. Σερβίρετε το γιουβέτσι όσο πιο άμεσα μπορείτε.
Γιουβέτσι

Βήμα 1 7

Βήμα 1 Βήμα 1 Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα και μέτρια φωτιά σοτάρετε τα λαχανικά χοντροκομμένα μέχρι να μαραθούν.

Γιουβέτσι

Βήμα 2 7

Βήμα 2 Βήμα 2 Βήμα 2

Καθαρίστε και κόψτε το κρέας σε χοντρά κομμάτια και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο μέχρι να πάρει έντονο καφέ χρώμα.

Γιουβέτσι

Βήμα 3 7

Βήμα 3

Προσθέστε το μοσχάρι στην κατσαρόλα με τα λαχανικά και σκεπάστε με 2 λίτρα νερό. Προσθέστε τους κύβους βοδινού MAGGI και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για τουλάχιστον 2 ώρες.

Γιουβέτσι

Βήμα 4 7

Βήμα 4

Αποσύρετε το κρέας και σουρώστε το ζωμό, επαναφέροντας τον στην εστία και κρατώντας τον σε θερμοκρασία βρασμού.

Γιουβέτσι

Βήμα 5 7

Βήμα 5 Βήμα 5

Βάλτε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίξτε 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, προσθέστε το κριθαράκι και καβουρδίστε το μέχρι να πάρει καφέ χρώμα ανακατεύοντας συνέχεια.

Γιουβέτσι

Βήμα 6 7

Βήμα 6 Βήμα 6

Ξεκινήστε να ρίχνετε τον ζεστό ζωμό κουταλιά κουταλιά προσέχοντας να μην στεγνώνει το κριθαράκι και ανακατεύοντας για περίπου 15 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί.

Γιουβέτσι

Βήμα 7 7

Βήμα 7 Βήμα 7

Τέλος, αποσύρετε από την εστία την κατσαρόλα & προσθέστε το τυρί, το θυμάρι και το βούτυρο κομμένο σε μικρά κυβάκια. Ανακατέψτε και ελέγξτε το αλάτι και το πιπέρι. Σερβίρετε το γιουβέτσι όσο πιο άμεσα μπορείτε.

Συνταγή ως PDF