Γιουβέτσι
165λεπτά
Εύκολη
500 γρ.
Μοσχάρι σπάλα
500 γρ.
Κριθαράκι
10 Κλωνάρια
Θυμάρι, φρέσκο
1
Κρεμμύδι
1 μεγάλο
Καρότο
1 Κλωνάρι
Σέλινο
2 κύβους
2 κ.σ.
Ζωικό βούτυρο
100 γρ.
Παρμεζάνα τριμμένη
4 κ.σ.
Ελαιόλαδο
0.5 κ.γλ.
Αλάτι
0.5 κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
738.17 kcal
Υδατάνθρακες
109.82 g
Πρωτεΐνες
45.87 g
Λιπαρά
13.74 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
165 λεπτά
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά σοτάρετε τα λαχανικά χοντροκομμένα μέχρι να μαραθούν.
Βήμα 2
Καθαρίστε και κόψτε το κρέας σε χοντρά κομμάτια και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά με 2 κ.σ ελαιόλαδο μέχρι να πάρει έντονο καφέ χρώμα.
Βήμα 3
Προσθέστε το μοσχάρι στην κατσαρόλα με τα λαχανικά και σκεπάστε με 2 λίτρα νερό, προσθέστε τους κύβους βοδινού MAGGI και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για τουλάχιστον 2 ώρες.
Βήμα 4
Αποσύρετε το κρέας και σουρώστε το ζωμό, επαναφέροντας τον στην εστία και κρατώντας τον σε θερμοκρασία βρασμού.
Βήμα 5
Βάλτε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίξτε 5 κ.σ ελαιόλαδο, προσθέστε το κριθαράκι και καβουρδίστε το μέχρι να πάρει καφέ χρώμα ανακατεύοντας συνέχεια.
Βήμα 6
Ξεκινήστε να ρίχνετε τον ζεστό ζωμό κουταλιά κουταλιά προσέχοντας να μην στεγνώνει το κριθαράκι και ανακατεύοντας για περίπου 15 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί.
Βήμα 7
Τέλος αποσύρετε από την εστία την κατσαρόλα, προσθέστε το τυρί, το θυμάρι και το βούτυρο κομμένο σε μικρά κυβάκια. Ανακατέψτε και ελέγξτε το αλάτι και το πιπέρι. Σερβίρετε όσο πιο άμεσα μπορείτε.
Σχόλια 0