Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Καλαμαράκια τηγανιτά με σάλτσα αγιολί

0
25 λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

-
4 μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 4 εδώ

1000 γρ
Καλαμαράκια
0.5 φλιτζάνι
Αλεύρι για ζυμωτό ψωμί
0.5 φλιτζάνι
Αλεύρι
2 
Σκελίδες σκόρδο
1 
Λεμόνι (ξύσμα και χυμός)
1 κ.σ.
Μαγιονέζα
0.5 κ.σ.
Κουρκουμάς
0.33 κ.γ.
Μαύρο πιπέρι
0.5 φλιτζάνι
Ελαιόλαδο
1 
Πατάτα βρασμένη
4 κ.σ.
Κορν Φλαουρ

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή συστατικώνΕξαγωγή συστατικώνΣυσκευασία εκθέσεων

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΠληκτρολογήστε τον κατάλογο συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστα

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
659.71 kcal
Υδατάνθρακες
46.69 g
Πρωτεΐνες
43.97 g
Λιπαρά
32.33 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

25 λεπτά
Βήμα 1
5 λεπτά
Βάλτε στο μούλτι το σκόρδο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τον κουρκουμά, το πιπέρι, το ελαιόλαδο, τη βρασμένη πατάτα και τη MAGGI ΝΟΣΤΙΜΙΑ, και χτυπήστε καλά για πάνω από 2 λεπτά. Θα πρέπει η πατάτα να είναι καυτή για να δέσουν σωστά τα υλικά και να βγάλουν τα αρώματα τους. Αφήστε στην άκρη και όταν πέσει θερμοκρασία της σάλτσας ρίξτε την μαγιονέζα, λίγο πιπέρι και ανακατέψτε.
Βήμα 2
5 λεπτά
Καθαρίστε καλά τα καλαμαράκια και κόψτε σε χοντρές ροδέλες.
Βήμα 3
2 λεπτά
Αδειάστε μέσα σε ένα μπολ μαζί με τα άλευρα και αρκετό αλάτι.
Βήμα 4
1 λεπτά
Ανακατέψτε μέσα στο μπολ πατώντας τα με τα χέρια σας για να κρατήσουν επάνω τους περισσότερο αλεύρι.
Βήμα 5
12 λεπτά
Τοποθετήστε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίξτε μέσα 1 λίτρο ηλιέλαιο και μισό λίτρο ελαιόλαδο. Όταν το λάδι κάψει ξεκινήστε να τηγανίζεται σε μικρές όμως δόσεις τα καμαράκια για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού, τινάζοντας τα πρώτα λίγο με τα χέρια σας για να πέσει το επιπλέον αλεύρι. Θα πρέπει να είναι έτοιμα σε λιγότερο από ένα λεπτό για να παραμείνουν μαλακά. Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρετε σε δίσκο με απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε με την σάλτσα αγιολί .
Καλαμαράκια τηγανιτά με σάλτσα αγιολί

Βήμα 1 5

Βάλτε στο μούλτι το σκόρδο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τον κουρκουμά, το πιπέρι, το ελαιόλαδο, τη βρασμένη πατάτα και τη MAGGI ΝΟΣΤΙΜΙΑ, και χτυπήστε καλά για πάνω από 2 λεπτά. Θα πρέπει η πατάτα να είναι καυτή για να δέσουν σωστά τα υλικά και να βγάλουν τα αρώματα τους. Αφήστε στην άκρη και όταν πέσει θερμοκρασία της σάλτσας ρίξτε την μαγιονέζα, λίγο πιπέρι και ανακατέψτε.

Καλαμαράκια τηγανιτά με σάλτσα αγιολί

Βήμα 2 5

Καθαρίστε καλά τα καλαμαράκια και κόψτε σε χοντρές ροδέλες.

Καλαμαράκια τηγανιτά με σάλτσα αγιολί

Βήμα 3 5

Αδειάστε μέσα σε ένα μπολ μαζί με τα άλευρα και αρκετό αλάτι.

Καλαμαράκια τηγανιτά με σάλτσα αγιολί

Βήμα 4 5

Ανακατέψτε μέσα στο μπολ πατώντας τα με τα χέρια σας για να κρατήσουν επάνω τους περισσότερο αλεύρι.

Καλαμαράκια τηγανιτά με σάλτσα αγιολί

Βήμα 5 5

Τοποθετήστε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίξτε μέσα 1 λίτρο ηλιέλαιο και μισό λίτρο ελαιόλαδο. Όταν το λάδι κάψει ξεκινήστε να τηγανίζεται σε μικρές όμως δόσεις τα καμαράκια για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού, τινάζοντας τα πρώτα λίγο με τα χέρια σας για να πέσει το επιπλέον αλεύρι. Θα πρέπει να είναι έτοιμα σε λιγότερο από ένα λεπτό για να παραμείνουν μαλακά. Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρετε σε δίσκο με απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε με την σάλτσα αγιολί .

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη