Καλαμαράκια τηγανιτά με σάλτσα αγιολί
25λεπτά
Εύκολη
1000 γρ.
Καλαμαράκια
0.5 φλιτζάνι
Αλεύρι για ζυμωτό ψωμί
0.5 φλιτζάνι
Αλεύρι
2
Σκελίδες σκόρδο
1
Λεμόνι (ξύσμα και χυμός)
1 κ.σ.
Μαγιονέζα
0.5 κ.σ.
Κουρκουμάς
1 κ.σ.
0.33 κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
0.5 φλιτζάνι
Ελαιόλαδο
1
Πατάτα βρασμένη
4 κ.σ.
Κορν Φλαουρ
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
659.71 kcal
Υδατάνθρακες
46.69 g
Πρωτεΐνες
43.97 g
Λιπαρά
32.33 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
25 λεπτά
Βήμα 1
Βάλτε στο μούλτι το σκόρδο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τον κουρκουμά, το πιπέρι, το ελαιόλαδο, τη βρασμένη πατάτα και τη MAGGI ΝΟΣΤΙΜΙΑ, και χτυπήστε καλά για πάνω από 2 λεπτά. Θα πρέπει η πατάτα να είναι καυτή για να δέσουν σωστά τα υλικά και να βγάλουν τα αρώματα τους. Αφήστε στην άκρη και όταν πέσει θερμοκρασία της σάλτσας ρίξτε την μαγιονέζα, λίγο πιπέρι και ανακατέψτε.
Βήμα 2
Καθαρίστε καλά τα καλαμαράκια και κόψτε σε χοντρές ροδέλες.
Βήμα 3
Αδειάστε μέσα σε ένα μπολ μαζί με τα άλευρα και αρκετό αλάτι.
Βήμα 4
Ανακατέψτε μέσα στο μπολ πατώντας τα με τα χέρια σας για να κρατήσουν επάνω τους περισσότερο αλεύρι.
Βήμα 5
Τοποθετήστε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίξτε μέσα 1 λίτρο ηλιέλαιο και μισό λίτρο ελαιόλαδο. Όταν το λάδι κάψει ξεκινήστε να τηγανίζεται σε μικρές όμως δόσεις τα καμαράκια για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού, τινάζοντας τα πρώτα λίγο με τα χέρια σας για να πέσει το επιπλέον αλεύρι. Θα πρέπει να είναι έτοιμα σε λιγότερο από ένα λεπτό για να παραμείνουν μαλακά. Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρετε σε δίσκο με απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε με την σάλτσα αγιολί .
Σχόλια 0