Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Συνταγές Συνταγές
  • Άρθρα Κατηγορίες Συνταγών
  • Maggi Maggi
  • Ποια συνταγή ψάχνεις; Ποια συνταγή ψάχνεις;
  • Σύνδεση Σύνδεση
  • Προϊόντα
  • Η ιστορία μας
  • Blog
  • Tips
  • Μείωση Σπατάλης Τροφίμων
Καλτσόνε γεμιστό με αρνί
  1. Σπίτι
  2. Όλες οι συνταγές
  3. Καλτσόνε Γεμιστό Με Αρνί

Καλτσόνε γεμιστό με αρνί

(0)
206 λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

6

Αυτό το πιάτο έγινε για 6

ingredient_quantity
recipe ingredient
250  γρ.
Νερό χλιαρό
8  γρ.
Μαγιά ξερή
1  πρέζα
Ζάχαρη κρυσταλλική
100  γρ.
Σιμιγδάλι
100  γρ.
Καλαμποκάλευρο
300  γρ.
Αλεύρι
1  πρέζα
Αλάτι
9  κ.σ.
Ελαιόλαδο
2  κ.σ.
Ελαιόλαδο
1 
Μελιτζάνα
2 
Κρεμμύδια φρέσκα
1  κ.σ.
Maggi Νοστιμιά
1  πρέζα
Μαύρο πιπέρι
1  κ.γλ.
Μπούκοβο
1 
Λεμόνι ξύσμα
300  γρ.
Γραβιέρα
400  γρ.
Αρνί μαγειρεμένο
αντίγραφο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
74.9 g
Ενέργεια
912.8 kcal
Λιπαρά
54.8 g
Εδώδιμες Ίνες
5.7 g
Πρωτεΐνες
30.5 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

206 λεπτά
  • Βήμα 1ο

    10 λεπτά
    Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
  • Βήμα 2ο

    7 λεπτά
    Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι, το αλάτι, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, και χτυπάμε με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα για 5-7 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.
  • Βήμα 3ο

    120 λεπτά
    Λαδώνουμε το εσωτερικό ενός μεγάλου μπολ.Μεταφέρουμε τη ζύμη στο λαδωμένο μπολ, το καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη, και το αφήνουμε στην άκρη για 1 ½ - 2 ώρες να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο. Ο χρόνος αναμονής εξαρτάται από το πόσο ζεστός είναι ο χώρος που θα αφήσουμε τη ζύμη.
  • Βήμα 4ο

    1 λεπτά
    Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Βήμα 5ο

    4 λεπτά
    Ρίχνουμε τη μελιτζάνα κομμένη σε κυβάκια και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Βήμα 6ο

    2 λεπτά
    Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και σοτάρουμε για ακόμα 2 λεπτά.
  • Βήμα 7ο

    5 λεπτά
    Προσθέτουμε Maggi νοστιμιά, πιπέρι, το μπούκοβο και ξύσμα λεμονιού, και ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα.
  • Βήμα 8ο

    5 λεπτά
    Προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα, το ψιλοκομμένο μαγειρεμένο αρνί, και ανακατεύουμε ξανά. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Βήμα 9ο

    10 λεπτά
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
  • Βήμα 10ο

    2 λεπτά
    Κόβουμε τη ζύμη σε 6 ισομερή κομμάτια.
  • Βήμα 11ο

    10 λεπτά
    Ανοίγουμε με έναν πλάστη το κάθε ζυμαράκι σε οβάλ φύλλο διαμέτρου 20 εκ. Αν κολλάει πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα ζυμαράκια.
  • Βήμα 12ο

    5 λεπτά
    Μοιράζουμε τη γέμιση στα 6 φύλλα και διπλώνουμε στη μέση ώστε να σχηματιστούν τα μισοφέγγαρα.
  • Βήμα 13ο

    5 λεπτά
    Κλείνουμε καλά το ζυμάρι στην ένωση σχηματίζοντας γείσο με τα δάχτυλά μας.
  • Βήμα14ο

    20 λεπτά
    Απλώνουμε από 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε κάθε καλτσόνε και ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά.
Καλτσόνε γεμιστό με αρνί

Βήμα 1ο 14

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

Καλτσόνε γεμιστό με αρνί

Βήμα 2ο 14

Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι, το αλάτι, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, και χτυπάμε με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα για 5-7 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.

Καλτσόνε γεμιστό με αρνί

Βήμα 3ο 14

Λαδώνουμε το εσωτερικό ενός μεγάλου μπολ.Μεταφέρουμε τη ζύμη στο λαδωμένο μπολ, το καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη, και το αφήνουμε στην άκρη για 1 ½ - 2 ώρες να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο. Ο χρόνος αναμονής εξαρτάται από το πόσο ζεστός είναι ο χώρος που θα αφήσουμε τη ζύμη.

Καλτσόνε γεμιστό με αρνί

Βήμα 4ο 14

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.

Καλτσόνε γεμιστό με αρνί

Βήμα 5ο 14

Ρίχνουμε τη μελιτζάνα κομμένη σε κυβάκια και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά με μια ξύλινη κουτάλα.

Καλτσόνε γεμιστό με αρνί

Βήμα 6ο 14

Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και σοτάρουμε για ακόμα 2 λεπτά.

Καλτσόνε γεμιστό με αρνί

Βήμα 7ο 14

Προσθέτουμε Maggi νοστιμιά, πιπέρι, το μπούκοβο και ξύσμα λεμονιού, και ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα.

Καλτσόνε γεμιστό με αρνί

Βήμα 8ο 14

Προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα, το ψιλοκομμένο μαγειρεμένο αρνί, και ανακατεύουμε ξανά. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Καλτσόνε γεμιστό με αρνί

Βήμα 9ο 14

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.

Καλτσόνε γεμιστό με αρνί

Βήμα 10ο 14

Κόβουμε τη ζύμη σε 6 ισομερή κομμάτια.

Καλτσόνε γεμιστό με αρνί

Βήμα 11ο 14

Ανοίγουμε με έναν πλάστη το κάθε ζυμαράκι σε οβάλ φύλλο διαμέτρου 20 εκ. Αν κολλάει πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα ζυμαράκια.

Καλτσόνε γεμιστό με αρνί

Βήμα 12ο 14

Μοιράζουμε τη γέμιση στα 6 φύλλα και διπλώνουμε στη μέση ώστε να σχηματιστούν τα μισοφέγγαρα.

Καλτσόνε γεμιστό με αρνί

Βήμα 13ο 14

Κλείνουμε καλά το ζυμάρι στην ένωση σχηματίζοντας γείσο με τα δάχτυλά μας.

Καλτσόνε γεμιστό με αρνί

Βήμα14ο 14

Απλώνουμε από 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε κάθε καλτσόνε και ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά.

Συνταγή ως PDF

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Εικόνες

You can select up to 6 media items (6 left).

6 + 13 =
Please fill the captcha field

Ανακαλύψτε περισσότερα

  • Εποχής
  • Κύριο πιάτο
  • Πηγή πρωτεϊνών
  • Μερίδα λαχανικών/φρούτων
  • facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Επικοινωνία
  • Δήλωση Ιδιωτικότητας
  • Δήλωση προσβασιμότητας
  • Cookies
  • Όροι Χρήσης