Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Room for Balance Improvement
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Πίσω
Your Selection (1)
Καλτσόνε γεμιστό με αρνί
Καλτσόνε γεμιστό με αρνί
206 min
Εύκολη
Προσθήκη recipe
Πίσω
54 54.8g / 54%
33 74.9g / 33%
13 30.5g / 13%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Καλτσόνε γεμιστό με αρνί

(0)
206 λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

6

Αυτό το πιάτο έγινε για 6

ingredient_quantity
recipe ingredient
250  γρ.
Νερό χλιαρό
8  γρ.
Μαγιά ξερή
1  πρέζα
Ζάχαρη κρυσταλλική
100  γρ.
Σιμιγδάλι
100  γρ.
Καλαμποκάλευρο
300  γρ.
Αλεύρι
1  πρέζα
Αλάτι
9  κ.σ.
Ελαιόλαδο
2  κ.σ.
Ελαιόλαδο
1 
Μελιτζάνα
2 
Κρεμμύδια φρέσκα
1  πρέζα
Μαύρο πιπέρι
1  κ.γλ.
Μπούκοβο
1 
Λεμόνι ξύσμα
300  γρ.
Γραβιέρα
400  γρ.
Αρνί μαγειρεμένο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
74.93 g
Ενέργεια
912.75 kcal
Λιπαρά
54.81 g
Εδώδιμες Ίνες
5.68 g
Πρωτεΐνες
30.53 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

206 λεπτά
  • Βήμα 1ο

    10 λεπτά
    Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
  • Βήμα 2ο

    7 λεπτά
    Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι, το αλάτι, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, και χτυπάμε με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα για 5-7 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.
  • Βήμα 3ο

    120 λεπτά
    Λαδώνουμε το εσωτερικό ενός μεγάλου μπολ.Μεταφέρουμε τη ζύμη στο λαδωμένο μπολ, το καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη, και το αφήνουμε στην άκρη για 1 ½ - 2 ώρες να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο. Ο χρόνος αναμονής εξαρτάται από το πόσο ζεστός είναι ο χώρος που θα αφήσουμε τη ζύμη.
  • Βήμα 4ο

    1 λεπτά
    Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Βήμα 5ο

    4 λεπτά
    Ρίχνουμε τη μελιτζάνα κομμένη σε κυβάκια και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Βήμα 6ο

    2 λεπτά
    Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και σοτάρουμε για ακόμα 2 λεπτά.
  • Βήμα 7ο

    5 λεπτά
    Προσθέτουμε Maggi νοστιμιά, πιπέρι, το μπούκοβο και ξύσμα λεμονιού, και ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα.
  • Βήμα 8ο

    5 λεπτά
    Προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα, το ψιλοκομμένο μαγειρεμένο αρνί, και ανακατεύουμε ξανά. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Βήμα 9ο

    10 λεπτά
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
  • Βήμα 10ο

    2 λεπτά
    Κόβουμε τη ζύμη σε 6 ισομερή κομμάτια.
  • Βήμα 11ο

    10 λεπτά
    Ανοίγουμε με έναν πλάστη το κάθε ζυμαράκι σε οβάλ φύλλο διαμέτρου 20 εκ. Αν κολλάει πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα ζυμαράκια.
  • Βήμα 12ο

    5 λεπτά
    Μοιράζουμε τη γέμιση στα 6 φύλλα και διπλώνουμε στη μέση ώστε να σχηματιστούν τα μισοφέγγαρα.
  • Βήμα 13ο

    5 λεπτά
    Κλείνουμε καλά το ζυμάρι στην ένωση σχηματίζοντας γείσο με τα δάχτυλά μας.
  • Βήμα14ο

    20 λεπτά
    Απλώνουμε από 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε κάθε καλτσόνε και ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά.
Καλτσόνε γεμιστό με αρνί

Βήμα 1ο 14

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

Καλτσόνε γεμιστό με αρνί

Βήμα 2ο 14

Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι, το αλάτι, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, και χτυπάμε με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα για 5-7 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.

Καλτσόνε γεμιστό με αρνί

Βήμα 3ο 14

Λαδώνουμε το εσωτερικό ενός μεγάλου μπολ.Μεταφέρουμε τη ζύμη στο λαδωμένο μπολ, το καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη, και το αφήνουμε στην άκρη για 1 ½ - 2 ώρες να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο. Ο χρόνος αναμονής εξαρτάται από το πόσο ζεστός είναι ο χώρος που θα αφήσουμε τη ζύμη.

Καλτσόνε γεμιστό με αρνί

Βήμα 4ο 14

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.

Καλτσόνε γεμιστό με αρνί

Βήμα 5ο 14

Ρίχνουμε τη μελιτζάνα κομμένη σε κυβάκια και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά με μια ξύλινη κουτάλα.

Καλτσόνε γεμιστό με αρνί

Βήμα 6ο 14

Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και σοτάρουμε για ακόμα 2 λεπτά.

Καλτσόνε γεμιστό με αρνί

Βήμα 7ο 14

Προσθέτουμε Maggi νοστιμιά, πιπέρι, το μπούκοβο και ξύσμα λεμονιού, και ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα.

Καλτσόνε γεμιστό με αρνί

Βήμα 8ο 14

Προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα, το ψιλοκομμένο μαγειρεμένο αρνί, και ανακατεύουμε ξανά. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Καλτσόνε γεμιστό με αρνί

Βήμα 9ο 14

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.

Καλτσόνε γεμιστό με αρνί

Βήμα 10ο 14

Κόβουμε τη ζύμη σε 6 ισομερή κομμάτια.

Καλτσόνε γεμιστό με αρνί

Βήμα 11ο 14

Ανοίγουμε με έναν πλάστη το κάθε ζυμαράκι σε οβάλ φύλλο διαμέτρου 20 εκ. Αν κολλάει πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα ζυμαράκια.

Καλτσόνε γεμιστό με αρνί

Βήμα 12ο 14

Μοιράζουμε τη γέμιση στα 6 φύλλα και διπλώνουμε στη μέση ώστε να σχηματιστούν τα μισοφέγγαρα.

Καλτσόνε γεμιστό με αρνί

Βήμα 13ο 14

Κλείνουμε καλά το ζυμάρι στην ένωση σχηματίζοντας γείσο με τα δάχτυλά μας.

Καλτσόνε γεμιστό με αρνί

Βήμα14ο 14

Απλώνουμε από 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε κάθε καλτσόνε και ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά.

Συνταγή ως PDF