Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Συνταγές Συνταγές
  • Άρθρα Κατηγορίες Συνταγών
  • Maggi Maggi
  • Ποια συνταγή ψάχνεις; Ποια συνταγή ψάχνεις;
  • Σύνδεση Σύνδεση
  • Προϊόντα
  • Η ιστορία μας
  • Blog
  • Tips
  • Μείωση Σπατάλης Τροφίμων
Κανελόνια από τον Άκη Πετρετζίκη
  1. Σπίτι
  2. Όλες οι συνταγές
  3. Κανελόνια Από Τον Άκη Πετρετζίκη

Κανελόνια από τον Άκη Πετρετζίκη

(0)
111 λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

8 μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 8

ingredient_quantity
recipe ingredient
1 
Κρεμμύδι
1 
Σκελίδα σκόρδο
1  κύβος
MAGGI Ζωμός Βοδινό
1  κ.γλ.
Καστανή ζάχαρη
0.5  κ.γλ.
Αλάτι
0.33  κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
50  γρ.
Βούτυρο
50  γρ.
Αλεύρι
150  γρ.
Κατίκι
450  γρ.
Κανελόνια
2  κ.σ.
Ελαιόλαδο
600  γρ.
Σάλτσα ντομάτας
500  γρ.
Κιμάς μοσχαρίσιος
300  γρ.
Γραβιέρα
500  γρ.
Γάλα με 3.5% λιπαρά
1  κ.σ.
Μυρωδικά, διάφορα
αντίγραφο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
73.6 g
Ενέργεια
739.8 kcal
Λιπαρά
34.4 g
Πρωτεΐνες
36.3 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

111 λεπτά
  • Βήμα 1

    1 λεπτά
    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
  • Βήμα 2

    3 λεπτά
    Βάζουμε μια πλατιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Όταν κάψει καλά προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τον κιμά.
  • Βήμα 3

    10 λεπτά
    Καβουρδίζουμε καλά τον κιμά για αρκετή ώρα μέχρι να πάρει καλό χρώμα. Όταν πια κοντεύει να καβουρδιστεί προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε και αυτό για μερικά λεπτά. Προσθέτουμε τέλος και το σκόρδο και το σοτάρουμε και αυτό για ένα λεπτό.
  • Βήμα 4

    15 λεπτά
    Τέλος προσθέτουμε τα 3/4 από τη σάλτσα, τον Κύβο, και τη ζάχαρη και αφού κατεβάσουμε τη θερμοκρασία πολύ κλείνουμε το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά μέχρι να σωθούν τα πολλά υγρά από τη σάλτσα.
  • Βήμα 5

    10 λεπτά
    Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη μισή γραβιέρα. Παράλληλα ετοιμάζουμε την λευκή σάλτσα για την επικάλυψη!
  • Βήμα 6

    10 λεπτά
    Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε συνέχεια με ένα σύρμα και ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα. Ανακατεύουμε καλά συνεχώς μέχρι να πάρουμε μια σάλτσα χωρίς γρομπαλάκια.
  • Βήμα 7

    2 λεπτά
    Τέλος αφήνουμε την κρέμα να σιγοβράσει για 2 λεπτά και τα αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Βήμα 8

    5 λεπτά
    Προσθέτουμε το κατίκι και τα αρωματικά και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά και αυτά. Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μπολ και την καλύπτουμε με μεμβράνη που την πιέζουμε ώστε να ακουμπήσει την κρέμα και να εμποδίσει την δημιουργία κρούστας.
  • Βήμα 9

    15 λεπτά
    Ετοιμάζουμε τώρα τα κανελόνια μας. Ετοιμάζουμε 1 ταψάκι (25Χ30 εκ.). Σε αυτό απλώνουμε την υπόλοιπη σάλτσα στον πάτο τους. Προσεκτικά γεμίζουμε τα κανελόνια με τη γέμιση και τα τοποθετούμε στα ταψάκια. Ένας πολύ ωραίος τρόπος για να γεμίσουμε εύκολα τα κανελόνια μας σε χρόνο ρεκόρ είναι να βάλουμε το μείγμα του κιμά σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής αφού λίγο κρυώσει. Με τη βοήθεια του κορνέ γεμίζουμε πολύ εύκολα τα κανελόνια. Θα μπορούσαμε επίσης να κάνουμε και 6 ατομικές μερίδες σε ταψάκια ατομικά μιας χρήσης και να τα βάλουμε στην κατάψυξη.) Από πάνω απλώνουμε τη λευκή κρέμα και σκορπίζουμε στην επιφάνειά της την υπόλοιπη γραβιέρα.
  • Βήμα 10

    40 λεπτά
    Ψήνουμε το φαγητό για 30 λεπτά σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο και άλλα 10-15 λεπτά ξεσκέπαστο μέχρι να μαλακώσουν τα κανελόνια μας και να πάρει ωραίο χρώμα η κρέμα. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο πριν σερβίρουμε Tip: Για ένα πιο ελαφρύ πιάτο αντί για κιμά μοσχαρίσιο χρησιμοποιήστε κιμά κοτόπουλου ή γαλοπούλας
Κανελόνια από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 1 10

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.

Κανελόνια από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 2 10

Βήμα 2

Βάζουμε μια πλατιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Όταν κάψει καλά προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τον κιμά.

Κανελόνια από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 3 10

Βήμα 3

Καβουρδίζουμε καλά τον κιμά για αρκετή ώρα μέχρι να πάρει καλό χρώμα. Όταν πια κοντεύει να καβουρδιστεί προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε και αυτό για μερικά λεπτά. Προσθέτουμε τέλος και το σκόρδο και το σοτάρουμε και αυτό για ένα λεπτό.

Κανελόνια από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 4 10

Βήμα 4

Τέλος προσθέτουμε τα 3/4 από τη σάλτσα, τον Κύβο, και τη ζάχαρη και αφού κατεβάσουμε τη θερμοκρασία πολύ κλείνουμε το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά μέχρι να σωθούν τα πολλά υγρά από τη σάλτσα.

Κανελόνια από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 5 10

Βήμα 5

Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη μισή γραβιέρα. Παράλληλα ετοιμάζουμε την λευκή σάλτσα για την επικάλυψη!

Κανελόνια από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 6 10

Βήμα 6 Βήμα 6

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε συνέχεια με ένα σύρμα και ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα. Ανακατεύουμε καλά συνεχώς μέχρι να πάρουμε μια σάλτσα χωρίς γρομπαλάκια.

Κανελόνια από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 7 10

Βήμα 7 Βήμα 7

Τέλος αφήνουμε την κρέμα να σιγοβράσει για 2 λεπτά και τα αφαιρούμε από τη φωτιά.

Κανελόνια από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 8 10

Βήμα 8 Βήμα 8

Προσθέτουμε το κατίκι και τα αρωματικά και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά και αυτά. Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μπολ και την καλύπτουμε με μεμβράνη που την πιέζουμε ώστε να ακουμπήσει την κρέμα και να εμποδίσει την δημιουργία κρούστας.

Κανελόνια από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 9 10

Βήμα 9

Ετοιμάζουμε τώρα τα κανελόνια μας. Ετοιμάζουμε 1 ταψάκι (25Χ30 εκ.). Σε αυτό απλώνουμε την υπόλοιπη σάλτσα στον πάτο τους. Προσεκτικά γεμίζουμε τα κανελόνια με τη γέμιση και τα τοποθετούμε στα ταψάκια. Ένας πολύ ωραίος τρόπος για να γεμίσουμε εύκολα τα κανελόνια μας σε χρόνο ρεκόρ είναι να βάλουμε το μείγμα του κιμά σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής αφού λίγο κρυώσει. Με τη βοήθεια του κορνέ γεμίζουμε πολύ εύκολα τα κανελόνια. Θα μπορούσαμε επίσης να κάνουμε και 6 ατομικές μερίδες σε ταψάκια ατομικά μιας χρήσης και να τα βάλουμε στην κατάψυξη.) Από πάνω απλώνουμε τη λευκή κρέμα και σκορπίζουμε στην επιφάνειά της την υπόλοιπη γραβιέρα.

Κανελόνια από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 10 10

Βήμα 10 Βήμα 10

Ψήνουμε το φαγητό για 30 λεπτά σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο και άλλα 10-15 λεπτά ξεσκέπαστο μέχρι να μαλακώσουν τα κανελόνια μας και να πάρει ωραίο χρώμα η κρέμα. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο πριν σερβίρουμε Tip: Για ένα πιο ελαφρύ πιάτο αντί για κιμά μοσχαρίσιο χρησιμοποιήστε κιμά κοτόπουλου ή γαλοπούλας

Συνταγή ως PDF

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Εικόνες

You can select up to 6 media items (6 left).

5 + 9 =
Please fill the captcha field

Ανακαλύψτε περισσότερα

  • Φίλοι
  • Εύκολο
  • Ιταλική
  • Κύριο πιάτο
  • Πηγή πρωτεϊνών
  • Κορυφαίο πιάτο
  • Οικογενειακά γεύματα
  • Άθλημα

Βρείτε περισσότερες συνταγές

Show more recipes

  • Κανελόνια με λαχανικά

    Κανελόνια με λαχανικά

    80 λεπτά Δύσκολη

Show more recipes

  • facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Επικοινωνία
  • Δήλωση Ιδιωτικότητας
  • Cookies
  • Όροι Χρήσης