Αρχική   >   Συνταγή    >    Καρέ αρνί με ροδάκινο και chilli

ΚΑΡΕ ΑΡΝΙ ΜΕ ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΚΑΙ CHILLI

ΚΑΡΕ ΑΡΝΙ ΜΕ ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΚΑΙ CHILLI
Χρόνος προετοιμασίας
20'
Χρόνος μαγειρέματος
45'
Μερίδες
4
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Θερμίδες
565 kcal/μερίδα

ΥΛΙΚΑ

·        800γρ. καρέ αρνί (άκοπα παιδάκια)

·        1 κρεμμύδι

·        2 ροδάκινα

·        1 κύβος βοδινού MAGGI

·        chilly ψιλοκομμένο

·        2 κ.σ ξύδι λευκό

·        αλάτι

·        ελαιόλαδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίστε το καρέ από τα πολλά λίπη και κόψτε σε 2 μεγάλα κομμάτια. 

  2. Βάλτε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και με 2 κ.σ ελαιόλαδο σοτάρετε το καρέ για να πάρει έντονο καφέ χρώμα. 

  3. Παράλληλα βάλτε σε ένα μπρίκι 100 ml νερό με τον κύβο βοδινού MAGGI και δώστε μια βράση ενώ ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί ο κύβος, αλείψτε το καρέ με αυτή τη σάλτσα και  ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο μαζί με τα ροδάκινα στους 180ο C.

  4. Στα 20 λεπτά βγάλτε τα ροδάκινα και ψήστε για ακόμη 15 λεπτά το αρνί. 

  5. Αφήστε τα ροδάκινα να κρυώσουν και μαζί με τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα, περάστε από το μίξερ μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρευστη κρέμα. 

  6. Κόψτε το καρέ σε παϊδάκια και σερβίρετε με την πικάντικη σάλτσα ροδάκινο .