Καρέ χοιρινό με πατάτες φούρνου
95λεπτά
Εύκολη
1500 γρ.
Καρέ χοιρινό (με κόκαλα)
2000 γρ.
Πατάτες
2 Κλωνάρια
Δεντρολίβανο, φρέσκο
2
Σκελίδες σκόρδο
1 κύβος
0.5 κ.γλ.
Αλάτι
0.33 κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
2 κ.σ.
Ελαιόλαδο
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
1125.35 kcal
Υδατάνθρακες
79.67 g
Πρωτεΐνες
72.35 g
Λιπαρά
52.66 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
95 λεπτά
Βήμα 1
Καθαρίστε εξωτερικά το χοιρινό από τα πολλά λίπη και σοτάρετε σε ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει έντονο καφέ χρώμα από κάθε πλευρά.
Βήμα 2
Σε ένα μικρό μπολ ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τον κύβο κότας MAGGI και με ένα πιρούνι διαλύστε τον μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής πάστα.
Βήμα 3
Ενώ έχετε σοτάρει το καρέ απλώστε τον διαλυμένο πλέον κύβο σε όλη την επιφάνεια του χοιρινού και ψήστε πάνω σε μια σχάρα για 1 ώρα στους 160 βαθμούς.
Βήμα 4
Παράλληλα καθαρίστε και χοντροκόψτε τις πατάτες. Τοποθετήστε σε μια κατσαρόλα με νερό και βράστε μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 5
Σουρώστε προσεχτικά και μεταφέρετε σε ένα φαρδύ τηγάνι. Σκεπάστε μέχρι τη μέση με ελαιόλαδο και τηγανίστε μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα και σε δυνατή φωτιά.
Βήμα 6
Βγάλτε μια-μια και τοποθετήστε σε πιρέξ. Ρίξτε αλάτι, το τριμμένο σκόρδο και χοντροκομμένο το δεντρολίβανο.
Βήμα 7
Τοποθετήστε τις πατάτες στον φούρνο κάτω από το χοιρινό, δυναμώστε στους 200 βαθμούς και ψήστε για ακόμη 10 λεπτά. Σερβίρετε το χοιρινό με τις πατάτες πάνω σε ένα ξύλο κοπής.
Σχόλια 0