Αρχική   >   Συνταγή    >    Καρμπονάρα από τον Άκη Πετρετζίκη

ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΆΚΗ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗ

ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΆΚΗ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗ
Χρόνος προετοιμασίας
15'
Χρόνος μαγειρέματος
25'
Μερίδες
4
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • 1 κύβο λαχανικών Maggi
  • 200 γρ. μπέικον καπνιστό σε κομμάτι
  • 100 γρ λευκό κρασί
  • 300 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Παράλληλα κόβουμε το μπέικον σε κύβους.
  3. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό και σβήνουμε με το κρασί.
  4. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτο και τον κύβο και μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε την παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε
  5. Σουρώνουμε τα λιγκουίνι και τα προσθέτουμε στη σάλτσα.
  6. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
-->