Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Καρμπονάρα από τον Άκη Πετρετζίκη

4
40λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

-
6 Μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 6 εδώ

200  γρ.
Μπέικον
100  γρ.
Λευκό κρασί
300  mL
Κρέμα γάλακτος
100  γρ.
Παρμεζάνα τριμμένη
0.5  Ματσάκι
Μαΐντανός, φρέσκος
0.5  κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
500  γρ.
Λινγκουίνι

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
613.64 kcal
Υδατάνθρακες
73.46 g
Πρωτεΐνες
17.4 g
Λιπαρά
25.25 g
Εδώδιμες Ίνες
1.38 g
Σάκχαρα
0.7 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

40 λεπτά
Βήμα 1
5 λεπτά
Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και παράλληλα κόβουμε το μπέικον σε κύβους.
Βήμα 2
10 λεπτά
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό και σβήνουμε με το κρασί.
Βήμα 3
15 λεπτά
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτο και τον κύβο και μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε την παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
Βήμα 4
5 λεπτά
Σουρώνουμε τα λιγκουίνι και τα προσθέτουμε στη σάλτσα.
Βήμα 5
5 λεπτά
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Καρμπονάρα από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 1 5

Βήμα 1 Βήμα 1 Βήμα 1

Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και παράλληλα κόβουμε το μπέικον σε κύβους.

Καρμπονάρα από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 2 5

Βήμα 2 Βήμα 2

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό και σβήνουμε με το κρασί.

Καρμπονάρα από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 3 5

Βήμα 3

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτο και τον κύβο και μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε την παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.

Καρμπονάρα από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 4 5

Βήμα 4

Σουρώνουμε τα λιγκουίνι και τα προσθέτουμε στη σάλτσα.

Καρμπονάρα από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 5 5

Βήμα 5

Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη