Καρμπονάρα από τον Άκη Πετρετζίκη
40λεπτά
Εύκολη
1 κύβος
200 γρ.
Μπέικον
100 γρ.
Λευκό κρασί
300 mL
Κρέμα γάλακτος
100 γρ.
Παρμεζάνα τριμμένη
0.5 Ματσάκι
Μαΐντανός, φρέσκος
0.5 κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
500 γρ.
Λινγκουίνι
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
613.64 kcal
Υδατάνθρακες
73.46 g
Πρωτεΐνες
17.4 g
Λιπαρά
25.25 g
Εδώδιμες Ίνες
1.38 g
Σάκχαρα
0.7 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
40 λεπτά
Βήμα 1
Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και παράλληλα κόβουμε το μπέικον σε κύβους.
Βήμα 2
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό και σβήνουμε με το κρασί.
Βήμα 3
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτο και τον κύβο και μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε την παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
Βήμα 4
Σουρώνουμε τα λιγκουίνι και τα προσθέτουμε στη σάλτσα.
Βήμα 5
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Σχόλια 0