Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Καρμπονάρα από τον Άκη Πετρετζίκη

0
40 λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

-
6 Μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 6 εδώ

200 γρ.
Μπέικον
100 γρ.
Λευκό κρασί
300 mL
Κρέμα γάλακτος
100 γρ.
Παρμεζάνα τριμμένη
0.5 Ματσάκι
Μαΐντανός, φρέσκος
0.5 κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
500 γρ.
Λινγκουίνι

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή συστατικώνΕξαγωγή συστατικώνΣυσκευασία εκθέσεων

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΠληκτρολογήστε τον κατάλογο συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστα

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
613.64 kcal
Υδατάνθρακες
73.46 g
Πρωτεΐνες
17.4 g
Λιπαρά
25.25 g
Εδώδιμες Ίνες
1.38 g
Σάκχαρα
0.7 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

40 λεπτά
Βήμα 1
5 λεπτά
Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και παράλληλα κόβουμε το μπέικον σε κύβους.
Βήμα 2
10 λεπτά
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό και σβήνουμε με το κρασί.
Βήμα 3
15 λεπτά
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτο και τον κύβο και μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε την παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
Βήμα 4
5 λεπτά
Σουρώνουμε τα λιγκουίνι και τα προσθέτουμε στη σάλτσα.
Βήμα 5
5 λεπτά
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Καρμπονάρα από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 1 5

Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και παράλληλα κόβουμε το μπέικον σε κύβους.

Καρμπονάρα από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 2 5

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό και σβήνουμε με το κρασί.

Καρμπονάρα από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 3 5

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτο και τον κύβο και μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε την παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.

Καρμπονάρα από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 4 5

Σουρώνουμε τα λιγκουίνι και τα προσθέτουμε στη σάλτσα.

Καρμπονάρα από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 5 5

Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη