Κατσικάκι κοκκινιστό με τραχανά
160λεπτά
Δύσκολη
1500 γρ.
Αρνί μπούτι
1 κύβος
1
Κρεμμύδι
1
Σκελίδα σκόρδο
1 φλιτζάνι
Κόκκινο κρασί
2 κύβους
300 γρ.
Τραχανάς
1
Κόκκινη πιπεριά
1 κ.σ.
Μαΐντανός, φρέσκος
1
Χυμός λεμονιού
0.5 κ.γλ.
Αλάτι
5 κ.σ.
Ελαιόλαδο
500 γρ.
Ντομάτα
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
798.28 kcal
Υδατάνθρακες
28.52 g
Πρωτεΐνες
38.02 g
Λιπαρά
56.56 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
160 λεπτά
Βήμα 1
Κόψτε σε χοντρά κομμάτια το αρνάκι και σοτάρετε το σε ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει έντονο καφέ χρώμα.
Βήμα 2
Παράλληλα σε μια κατσαρόλα σοτάρετε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
Βήμα 3
Προσθέστε το αρνάκι και σβήστε με το κόκκινο κρασί, Βάλτε τους κύβους βοδινού MAGGI και ρίξτε στη κατσαρόλα την τριμμένη τομάτα. Προσθέστε νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας και βάλτε καπάκι.
Βήμα 4
Μαγειρέψτε για 2 ώρες σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Βήμα 5
Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρετε με λίγο ελαιόλαδο την κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη. Προσθέστε 600 ml νερό και όταν βράσει ρίξτε το κύβο λαχανικών MAGGI και τον τραχανά. Χαμηλώστε στο ελάχιστο την εστία και μαγειρέψτε τον τραχανά μέχρι να πιει όλο το νερό ανακατεύοντας συνέχεια για να μην σας πιάσει στην κατσαρόλα . Τέλος προσθέστε στον τραχανά 3 κ.σ φρέσκο ελαιόλαδο , τον χυμό λεμόνι και τον μαϊντανό. Σερβίρετε με το αρνάκι σε βαθιά πιάτα όσο είναι ακόμη ζεστός.
Σχόλια 1