Κατσικάκι στο φούρνο
180λεπτά
Εύκολη
1500 γρ.
Μπούτι κατσικάκι
0.5 κ.γλ.
Αλάτι
0.33 κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
10
Σκελίδες σκόρδο
0.33 φλιτζάνι
Δεντρολίβανο, φρέσκο
1
Κρεμμύδι
250 γρ.
Χυμός πορτοκαλιού
1 κ.σ.
1 Κιλό
Πατάτες baby
1
Φινόκιο
1
Ξύσμα πορτοκαλιού
120 γρ.
Πετιμέζι
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
721.17 kcal
Υδατάνθρακες
46.32 g
Πρωτεΐνες
34.67 g
Λιπαρά
43.42 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
180 λεπτά
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βήμα 2
Αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά το κατσικάκι. Με ένα μαχαιράκι, τρυπάμε το κρέας σε περίπου 6 θέσεις, και στις τρύπες βάζουμε το σκόρδο και τα μισά φύλλα δεντρολίβανου .
Βήμα 3
Bράζουμε τις πατάτες για 5 λεπτά και τις τοποθετούμε στο κάτω μέρος ενός ταψιού (23Χ33 εκ.) Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο δεντρολίβανο, και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το μάραθο. Αλατοπιπερώνουμε και τοποθετούμε το κατσικάκι πάνω από τα λαχανικά.
Βήμα 4
Χτυπάμε με ένα σύρμα, το χυμό πορτοκαλιού, το πετιμέζι, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη MAGGI ΝΟΣΤΙΜΙΑ σε ένα μέτριο μπολ και περιχύνουμε το κατσικάκι. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
Βήμα 5
Ξεκινάμε να ψήνουμε το κατσικάκι για περίπου 30 λεπτά. Μειώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς, και συνεχίζουμε το ψήσιμο (μέχρι το θερμόμετρο στο παχύτερο μέρος του κατσικιού να δείχνει 55 βαθμούς) σε περίπου 45 λεπτά.
Ξεσκεπάζουμε το ταψί, δυναμώνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς και ψήνουμε για άλλα 20 -30 λεπτά μέχρι να καραμελώσει και να πάρει πολύ ωραίο χρώμα το κρέας και οι πατάτες.
Βήμα 6
Αφαιρούμε το κατσικάκι από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά.
Σερβίρουμε σε μια πιατέλα. Τακτοποιούμε τις πατάτες, το κρεμμύδι, μάραθο παράλληλα με το κατσικάκι, και γαρνίρουμε με φύλλα μέντας, αν θέλουμε. Σερβίρουμε με σάλτσα στο πλάι.
Σχόλια 0