Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Κις με μανιτάρια και μπρι

0
210 λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

-
10 μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 10 εδώ

350 γρ
Αλεύρι
250 γρ
Βούτυρο
40 mL
Νερό
0.25 κ.γ.
Αλάτι
2 
Κρόκοι αυγού
500 γρ
Μανιτάρια λευκά
0.5 κ.γ.
Μαύρο πιπέρι
1 
Κρεμμύδι
2 κύβους
500 γρ
Κρέμα γάλακτος
1 κ.γ.
Θυμάρι, φρέσκο
0.25 κ.γ.
Μοσχοκάρυδο τριμμένο
6 
Αυγά
100 γρ
Σκληρό τυρί τριμμένο
500 mL
Γάλα με 3.5% λιπαρά

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή συστατικώνΕξαγωγή συστατικώνΣυσκευασία εκθέσεων

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΠληκτρολογήστε τον κατάλογο συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστα

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
542.88 kcal
Υδατάνθρακες
37.39 g
Πρωτεΐνες
17.9 g
Λιπαρά
36.28 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

210 λεπτά
Βήμα 1
10 λεπτά
Βάλτε το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο σε ένα μίξερ. Χτυπήστε με το σύρμα μέχρι το βούτυρο να διαλυθεί τελείως. Χαμηλώστε την ένταση του μίξερ και ρίξτε τον έναν κρόκο.
Βήμα 2
2 λεπτά
Προσθέστε σιγά σιγά το παγωμένο νερό μέχρι η ζύμη να δέσει και να γίνει αρκετά μαλακή για να τη δουλέψετε.
Βήμα 3
60 λεπτά
Τυλίξτε τη ζύμη με μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 1 ώρα.
Βήμα 4
3 λεπτά
Αλευροβουτυρώστε μία ταρτιέρα 28 εκ. στρογγυλή και αφήστε την στην άκρη.
Βήμα 5
5 λεπτά
Πάρτε 2 μεγάλες λαδόκολλες και βάλτε το ζυμάρι ανάμεσα τους εφόσον έχετε αλευρώσει καλά και το ζυμάρι και τις λαδόκολλες. Με τον πλάστη ανοίξτε το φύλλο ανάμεσα από τις λαδόκολλες.
Βήμα 6
2 λεπτά
Ανοίξτε καλά μέχρι το φύλλο σας να γίνει λεπτό σαν δέκα φύλλα χαρτί ενωμένα.
Βήμα 7
2 λεπτά
Με τη βοήθεια του πλάστη μεταφέρετε τη ζύμη στην ταρτιέρα.
Βήμα 8
2 λεπτά
Πατήστε απαλά με τα χέρια σας τη ζύμη έτσι ώστε να κολλήσει καλά στα τοιχώματα της ταρτιέρας.
Βήμα 9
4 λεπτά
Με ένα πιρούνι κάντε τρύπες στον πάτο της τάρτας. Απλώστε πάνω στη ζύμη ένα μεγάλο κομμάτι μεμβράνης και προσθέστε βάρος (όσπρια). Σκεπάστε και το βάρος γυρίζοντας τη μεμβράνη.
Βήμα 10
30 λεπτά
Ψήστε την τάρτα μαζί με το βάρος σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για μισή ώρα.
Βήμα 11
5 λεπτά
Αφαιρέστε τη ζύμη από το φούρνο και ανεβάστε τη θερμοκρασία στους 180°C ενώ βγάζετε το βάρος και αλείψτε με ένα πινέλο με τον κρόκο αραιωμένο με νερό. Συνεχίστε το ψήσιμο για 5 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Βήμα 12
5 λεπτά
Σε ένα κρύο τηγάνι προσθέτετε το μισό βούτυρο και αφήστε το να λιώσει σε μέτρια φωτιά. Με το που λιώσει προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο, το φασκόμηλο, το αλάτι, το πιπέρι και αφήστε να ζεσταθεί και να αλλάξει χρώμα. Θα πρέπει να πάρει χρώμα φουντουκιού.
Βήμα 13
2 λεπτά
Ανακατέψτε το βούτυρο με τα μανιτάρια και βάλτε ξανά το τηγάνι στη φωτιά.
Βήμα 14
4 λεπτά
Ρίξτε σε δόσεις τα μανιτάρια στο τηγάνι και τα σοτάρετε χωρίς να τα ανακατεύετε μέχρι να χάσουν όλα τα υγρά τους και να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Αφαιρέστε και κρατήστε σε ένα μπολ.
Βήμα 15
6 λεπτά
Για το μείγμα γάλακτος: Βάλτε το γάλα, τα αυγά, τους κύβους κότας MAGGI και την κρέμα στο μπλέντερ ή το χτυπάτε με ένα μπίμερ. Προσθέστε 1,5 κ.γ. αλάτι, τριμμένο πιπέρι, το κρεμμυδάκι και μοσχοκάρυδο. 

Αν δεν χωράνε τα υλικά σας στο μπλέντερ, την κάνετε σε 2 δόσεις.
Βήμα 16
6 λεπτά
Για το στήσιμο της τάρτας: Για να στήσετε την τάρτα βάλτε στον πάτο της ψημένης ζύμης το 1/3 από το τυρί. Από πάνω τα μισά μανιτάρια. Από πάνω τα 2/3 από την κρέμα που φτιάξατε. Συνεχίστε με το 1/3 από το τυρί, τα υπόλοιπα μανιτάρια.
Βήμα 17
2 λεπτά
Ρίξτε το υπόλοιπο μείγμα γάλακτος.
Βήμα 18
60 λεπτά
Ψήστε στους 140°C για 60 λεπτά. Περιμένετε να κρυώσει πριν την κόψετε για να σερβίρετε.
Κις με μανιτάρια και μπρι

Βήμα 1 18

Βάλτε το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο σε ένα μίξερ. Χτυπήστε με το σύρμα μέχρι το βούτυρο να διαλυθεί τελείως. Χαμηλώστε την ένταση του μίξερ και ρίξτε τον έναν κρόκο.

Κις με μανιτάρια και μπρι

Βήμα 2 18

Προσθέστε σιγά σιγά το παγωμένο νερό μέχρι η ζύμη να δέσει και να γίνει αρκετά μαλακή για να τη δουλέψετε.

Κις με μανιτάρια και μπρι

Βήμα 3 18

Τυλίξτε τη ζύμη με μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 1 ώρα.

Κις με μανιτάρια και μπρι

Βήμα 4 18

Αλευροβουτυρώστε μία ταρτιέρα 28 εκ. στρογγυλή και αφήστε την στην άκρη.

Κις με μανιτάρια και μπρι

Βήμα 5 18

Πάρτε 2 μεγάλες λαδόκολλες και βάλτε το ζυμάρι ανάμεσα τους εφόσον έχετε αλευρώσει καλά και το ζυμάρι και τις λαδόκολλες. Με τον πλάστη ανοίξτε το φύλλο ανάμεσα από τις λαδόκολλες.

Κις με μανιτάρια και μπρι

Βήμα 6 18

Ανοίξτε καλά μέχρι το φύλλο σας να γίνει λεπτό σαν δέκα φύλλα χαρτί ενωμένα.

Κις με μανιτάρια και μπρι

Βήμα 7 18

Με τη βοήθεια του πλάστη μεταφέρετε τη ζύμη στην ταρτιέρα.

Κις με μανιτάρια και μπρι

Βήμα 8 18

Πατήστε απαλά με τα χέρια σας τη ζύμη έτσι ώστε να κολλήσει καλά στα τοιχώματα της ταρτιέρας.

Κις με μανιτάρια και μπρι

Βήμα 9 18

Με ένα πιρούνι κάντε τρύπες στον πάτο της τάρτας. Απλώστε πάνω στη ζύμη ένα μεγάλο κομμάτι μεμβράνης και προσθέστε βάρος (όσπρια). Σκεπάστε και το βάρος γυρίζοντας τη μεμβράνη.

Κις με μανιτάρια και μπρι

Βήμα 10 18

Ψήστε την τάρτα μαζί με το βάρος σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για μισή ώρα.

Κις με μανιτάρια και μπρι

Βήμα 11 18

Αφαιρέστε τη ζύμη από το φούρνο και ανεβάστε τη θερμοκρασία στους 180°C ενώ βγάζετε το βάρος και αλείψτε με ένα πινέλο με τον κρόκο αραιωμένο με νερό. Συνεχίστε το ψήσιμο για 5 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Κις με μανιτάρια και μπρι

Βήμα 12 18

Σε ένα κρύο τηγάνι προσθέτετε το μισό βούτυρο και αφήστε το να λιώσει σε μέτρια φωτιά. Με το που λιώσει προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο, το φασκόμηλο, το αλάτι, το πιπέρι και αφήστε να ζεσταθεί και να αλλάξει χρώμα. Θα πρέπει να πάρει χρώμα φουντουκιού.

Κις με μανιτάρια και μπρι

Βήμα 13 18

Ανακατέψτε το βούτυρο με τα μανιτάρια και βάλτε ξανά το τηγάνι στη φωτιά.

Κις με μανιτάρια και μπρι

Βήμα 14 18

Ρίξτε σε δόσεις τα μανιτάρια στο τηγάνι και τα σοτάρετε χωρίς να τα ανακατεύετε μέχρι να χάσουν όλα τα υγρά τους και να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Αφαιρέστε και κρατήστε σε ένα μπολ.

Κις με μανιτάρια και μπρι

Βήμα 15 18

Για το μείγμα γάλακτος: Βάλτε το γάλα, τα αυγά, τους κύβους κότας MAGGI και την κρέμα στο μπλέντερ ή το χτυπάτε με ένα μπίμερ. Προσθέστε 1,5 κ.γ. αλάτι, τριμμένο πιπέρι, το κρεμμυδάκι και μοσχοκάρυδο. 

Αν δεν χωράνε τα υλικά σας στο μπλέντερ, την κάνετε σε 2 δόσεις.

Κις με μανιτάρια και μπρι

Βήμα 16 18

Για το στήσιμο της τάρτας: Για να στήσετε την τάρτα βάλτε στον πάτο της ψημένης ζύμης το 1/3 από το τυρί. Από πάνω τα μισά μανιτάρια. Από πάνω τα 2/3 από την κρέμα που φτιάξατε. Συνεχίστε με το 1/3 από το τυρί, τα υπόλοιπα μανιτάρια.

Κις με μανιτάρια και μπρι

Βήμα 17 18

Ρίξτε το υπόλοιπο μείγμα γάλακτος.

Κις με μανιτάρια και μπρι

Βήμα 18 18

Ψήστε στους 140°C για 60 λεπτά. Περιμένετε να κρυώσει πριν την κόψετε για να σερβίρετε.

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη