Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Συνταγές
  • Κατηγορίες Συνταγών
  • Maggi
  • Ποια συνταγή ψάχνεις;
  • Σύνδεση
  • Προϊόντα
  • Η ιστορία μας
  • Blog
  • Tips
  • Μείωση Σπατάλης Τροφίμων
Κις με μανιτάρια και μπρι
  1. Σπίτι
  2. Όλες οι συνταγές
  3. Κις με μανιτάρια και μπρι

Κις με μανιτάρια και μπρι

(0)
210λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

10 μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 10

ingredient_quantity
recipe ingredient
350  γρ.
Αλεύρι
250  γρ.
Βούτυρο
40  mL
Νερό
0.25  κ.γλ.
Αλάτι
2 
Κρόκοι αυγού
500  γρ.
Μανιτάρια λευκά
0.5  κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
1 
Κρεμμύδι
2  κύβους
MAGGI Ζωμός Κότας
500  γρ.
Κρέμα γάλακτος
1  κ.γλ.
Θυμάρι, φρέσκο
0.25  κ.γλ.
Μοσχοκάρυδο τριμμένο
6 
Αυγά
100  γρ.
Σκληρό τυρί τριμμένο
500  γρ.
Γάλα με 3.5% λιπαρά
αντίγραφο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
555.5 kcal
Υδατάνθρακες
37.58 g
Πρωτεΐνες
18.56 g
Λιπαρά
37.29 g
Εδώδιμες Ίνες
1.8 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

210 λεπτά
  • Βήμα 1

    10 λεπτά
    Βάλτε το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο σε ένα μίξερ. Χτυπήστε με το σύρμα μέχρι το βούτυρο να διαλυθεί τελείως. Χαμηλώστε την ένταση του μίξερ και ρίξτε τον έναν κρόκο.
  • Βήμα 2

    2 λεπτά
    Προσθέστε σιγά σιγά το παγωμένο νερό μέχρι η ζύμη να δέσει και να γίνει αρκετά μαλακή για να τη δουλέψετε.
  • Βήμα 3

    60 λεπτά
    Τυλίξτε τη ζύμη με μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 1 ώρα.
  • Βήμα 4

    3 λεπτά
    Αλευροβουτυρώστε μία ταρτιέρα 28 εκ. στρογγυλή και αφήστε την στην άκρη.
  • Βήμα 5

    5 λεπτά
    Πάρτε 2 μεγάλες λαδόκολλες και βάλτε το ζυμάρι ανάμεσά τους εφόσον έχετε αλευρώσει καλά και το ζυμάρι και τις λαδόκολλες. Με τον πλάστη ανοίξτε το φύλλο ανάμεσα από τις λαδόκολλες.
  • Βήμα 6

    2 λεπτά
    Ανοίξτε καλά μέχρι το φύλλο σας να γίνει λεπτό σαν δέκα φύλλα χαρτί ενωμένα.
  • Βήμα 7

    2 λεπτά
    Με τη βοήθεια του πλάστη μεταφέρετε τη ζύμη στην ταρτιέρα.
  • Βήμα 8

    2 λεπτά
    Πατήστε απαλά με τα χέρια σας τη ζύμη έτσι ώστε να κολλήσει καλά στα τοιχώματα της ταρτιέρας.
  • Βήμα 9

    4 λεπτά
    Με ένα πιρούνι κάντε τρύπες στον πάτο της τάρτας. Απλώστε πάνω στη ζύμη ένα μεγάλο κομμάτι μεμβράνης και προσθέστε βάρος (όσπρια). Σκεπάστε και το βάρος γυρίζοντας τη μεμβράνη.
  • Βήμα 10

    30 λεπτά
    Ψήστε την τάρτα μαζί με το βάρος σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για ½ ώρα.
  • Βήμα 11

    5 λεπτά
    Αφαιρέστε τη ζύμη από το φούρνο και ανεβάστε τη θερμοκρασία στους 180°C, ενώ βγάζετε το βάρος και αλείψτε με ένα πινέλο με τον κρόκο αραιωμένο με νερό. Συνεχίστε το ψήσιμο για 5 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  • Βήμα 12

    5 λεπτά
    Σε ένα κρύο τηγάνι προσθέτετε το ½ βούτυρο και αφήστε το να λιώσει σε μέτρια φωτιά. Με το που λιώσει προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο, το φασκόμηλο, το αλάτι & το πιπέρι και αφήστε να ζεσταθεί και να αλλάξει χρώμα. Θα πρέπει να πάρει χρώμα φουντουκιού.
  • Βήμα 13

    2 λεπτά
    Ανακατέψτε το βούτυρο με τα μανιτάρια και βάλτε ξανά το τηγάνι στη φωτιά.
  • Βήμα 14

    4 λεπτά
    Ρίξτε σε δόσεις τα μανιτάρια στο τηγάνι και τα σοτάρετε χωρίς να τα ανακατεύετε μέχρι να χάσουν όλα τα υγρά τους και να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Αφαιρέστε και κρατήστε σε ένα μπολ.
  • Βήμα 15

    6 λεπτά
    Για το μείγμα γάλακτος: Βάλτε το γάλα, τα αυγά, τους κύβους κότας MAGGI και την κρέμα στο μπλέντερ ή το χτυπάτε με ένα μπίμερ. Προσθέστε 1½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι, τριμμένο πιπέρι, το κρεμμυδάκι και μοσχοκάρυδο. Αν δεν χωράνε τα υλικά σας στο μπλέντερ, δοκιμάστε να την κάνετε σε 2 δόσεις.
  • Βήμα 16

    6 λεπτά
    Για το στήσιμο της τάρτας: Για να στήσετε την τάρτα βάλτε στον πάτο της ψημένης ζύμης το ⅓ από το τυρί. Από πάνω προσθέστε τα μισά μανιτάρια και μετά τα ⅔ από την κρέμα που φτιάξατε. Συνεχίστε με το ⅓ από το τυρί και τα υπόλοιπα μανιτάρια.
  • Βήμα 17

    2 λεπτά
    Ρίξτε το υπόλοιπο μείγμα γάλακτος.
  • Βήμα 18

    60 λεπτά
    Ψήστε στους 140°C για 60 λεπτά. Περιμένετε να κρυώσει πριν την κόψετε για να σερβίρετε.
Κις με μανιτάρια και μπρι

Βήμα 1 18

Βήμα 1 Βήμα 1

Βάλτε το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο σε ένα μίξερ. Χτυπήστε με το σύρμα μέχρι το βούτυρο να διαλυθεί τελείως. Χαμηλώστε την ένταση του μίξερ και ρίξτε τον έναν κρόκο.

Κις με μανιτάρια και μπρι

Βήμα 2 18

Βήμα 2

Προσθέστε σιγά σιγά το παγωμένο νερό μέχρι η ζύμη να δέσει και να γίνει αρκετά μαλακή για να τη δουλέψετε.

Κις με μανιτάρια και μπρι

Βήμα 3 18

Βήμα 3

Τυλίξτε τη ζύμη με μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 1 ώρα.

Κις με μανιτάρια και μπρι

Βήμα 4 18

Βήμα 4

Αλευροβουτυρώστε μία ταρτιέρα 28 εκ. στρογγυλή και αφήστε την στην άκρη.

Κις με μανιτάρια και μπρι

Βήμα 5 18

Βήμα 5 Βήμα 5

Πάρτε 2 μεγάλες λαδόκολλες και βάλτε το ζυμάρι ανάμεσά τους εφόσον έχετε αλευρώσει καλά και το ζυμάρι και τις λαδόκολλες. Με τον πλάστη ανοίξτε το φύλλο ανάμεσα από τις λαδόκολλες.

Κις με μανιτάρια και μπρι

Βήμα 6 18

Βήμα 6

Ανοίξτε καλά μέχρι το φύλλο σας να γίνει λεπτό σαν δέκα φύλλα χαρτί ενωμένα.

Κις με μανιτάρια και μπρι

Βήμα 7 18

Βήμα 7

Με τη βοήθεια του πλάστη μεταφέρετε τη ζύμη στην ταρτιέρα.

Κις με μανιτάρια και μπρι

Βήμα 8 18

Βήμα 8

Πατήστε απαλά με τα χέρια σας τη ζύμη έτσι ώστε να κολλήσει καλά στα τοιχώματα της ταρτιέρας.

Κις με μανιτάρια και μπρι

Βήμα 9 18

Βήμα 9

Με ένα πιρούνι κάντε τρύπες στον πάτο της τάρτας. Απλώστε πάνω στη ζύμη ένα μεγάλο κομμάτι μεμβράνης και προσθέστε βάρος (όσπρια). Σκεπάστε και το βάρος γυρίζοντας τη μεμβράνη.

Κις με μανιτάρια και μπρι

Βήμα 10 18

Βήμα 10

Ψήστε την τάρτα μαζί με το βάρος σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για ½ ώρα.

Κις με μανιτάρια και μπρι

Βήμα 11 18

Βήμα 11

Αφαιρέστε τη ζύμη από το φούρνο και ανεβάστε τη θερμοκρασία στους 180°C, ενώ βγάζετε το βάρος και αλείψτε με ένα πινέλο με τον κρόκο αραιωμένο με νερό. Συνεχίστε το ψήσιμο για 5 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Κις με μανιτάρια και μπρι

Βήμα 12 18

Βήμα 12

Σε ένα κρύο τηγάνι προσθέτετε το ½ βούτυρο και αφήστε το να λιώσει σε μέτρια φωτιά. Με το που λιώσει προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο, το φασκόμηλο, το αλάτι & το πιπέρι και αφήστε να ζεσταθεί και να αλλάξει χρώμα. Θα πρέπει να πάρει χρώμα φουντουκιού.

Κις με μανιτάρια και μπρι

Βήμα 13 18

Βήμα 13

Ανακατέψτε το βούτυρο με τα μανιτάρια και βάλτε ξανά το τηγάνι στη φωτιά.

Κις με μανιτάρια και μπρι

Βήμα 14 18

Βήμα 14

Ρίξτε σε δόσεις τα μανιτάρια στο τηγάνι και τα σοτάρετε χωρίς να τα ανακατεύετε μέχρι να χάσουν όλα τα υγρά τους και να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Αφαιρέστε και κρατήστε σε ένα μπολ.

Κις με μανιτάρια και μπρι

Βήμα 15 18

Βήμα 15

Για το μείγμα γάλακτος: Βάλτε το γάλα, τα αυγά, τους κύβους κότας MAGGI και την κρέμα στο μπλέντερ ή το χτυπάτε με ένα μπίμερ. Προσθέστε 1½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι, τριμμένο πιπέρι, το κρεμμυδάκι και μοσχοκάρυδο. Αν δεν χωράνε τα υλικά σας στο μπλέντερ, δοκιμάστε να την κάνετε σε 2 δόσεις.

Κις με μανιτάρια και μπρι

Βήμα 16 18

Βήμα 16

Για το στήσιμο της τάρτας: Για να στήσετε την τάρτα βάλτε στον πάτο της ψημένης ζύμης το ⅓ από το τυρί. Από πάνω προσθέστε τα μισά μανιτάρια και μετά τα ⅔ από την κρέμα που φτιάξατε. Συνεχίστε με το ⅓ από το τυρί και τα υπόλοιπα μανιτάρια.

Κις με μανιτάρια και μπρι

Βήμα 17 18

Βήμα 17

Ρίξτε το υπόλοιπο μείγμα γάλακτος.

Κις με μανιτάρια και μπρι

Βήμα 18 18

Βήμα 18

Ψήστε στους 140°C για 60 λεπτά. Περιμένετε να κρυώσει πριν την κόψετε για να σερβίρετε.

Συνταγή ως PDF

Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!

Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή

Σχόλια 0

Please enter proper keywords 0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη
Ματαίωση
Αποθηκεύσετε
Σχόλιο Φορτώστε περισσότερο

Ανακαλύψτε περισσότερα

  • Φίλοι
  • Ορεκτικό
  • Ευρωπαϊκή
  • Οικογένεια
  • Άθλημα

Βρείτε περισσότερες συνταγές

Show more recipes

  • Πίτσα

    Πίτσα

    145 λεπτά Δύσκολη
  • Πίτσα θαλασσινών

    Πίτσα θαλασσινών

    140 λεπτά Δύσκολη
  • Eggs Benedict από τον Άκη Πετρετζίκη

    Eggs Benedict από τον Άκη Πετρετζίκη

    45 λεπτά Δύσκολη
  • Κοτόπουλο αλά κρεμ από τον Άκη Πετρετζίκη

    Κοτόπουλο αλά κρεμ από τον Άκη Πετρετζίκη

    60 λεπτά Εύκολη

Show more recipes

  • facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Επικοινωνία
  • Δήλωση Ιδιωτικότητας
  • Cookies
  • Όροι Χρήσης