Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Συνταγές Συνταγές
  • Άρθρα Κατηγορίες Συνταγών
  • Maggi Maggi
  • Ποια συνταγή ψάχνεις; Ποια συνταγή ψάχνεις;
  • Σύνδεση Σύνδεση
  • Προϊόντα
  • Η ιστορία μας
  • Blog
  • Tips
  • Μείωση Σπατάλης Τροφίμων
Κολοκυθόπιτα αλμυρή από τον Άκη Πετρετζίκη
  1. Σπίτι
  2. Όλες οι συνταγές
  3. Κολοκυθόπιτα Αλμυρή Από Τον Άκη Πετρετζίκη

Κολοκυθόπιτα αλμυρή από τον Άκη Πετρετζίκη

(0)
140 λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

12 Μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 12

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  πακέτο
Φύλλο πίτας χωριάτικο
150  γρ.
Ελαιόλαδο
1 
Κρεμμύδι
5  Κλωνάρια
Θυμάρι, φρέσκο
700  γρ.
Κολοκύθα
2 
Κόκκινες Πιπεριές
1  κύβος
MAGGI Ζωμός Κότας
400  γρ.
Γάλα
80  γρ.
Τραχανάς
0.33  κ.γλ.
Αλάτι
0.33  κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
1  κ.γλ.
Πάπρικα γλυκιά
200  γρ.
Φέτα
150  γρ.
Κεφαλοτύρι
2 
Αυγά
αντίγραφο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
37.2 g
Ενέργεια
296.8 kcal
Λιπαρά
10.8 g
Πρωτεΐνες
13.1 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

140 λεπτά
  • Βήμα 1

    5 λεπτά
    Σε ένα βαθύ τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και προσθέτουμε το φρέσκο θυμάρι τριμμένο και την κίτρινη κολοκύθα (χωρίς σπόρια και φλούδα, τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη) και τα σοτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι μέχρι να πάρει και αυτή χρώμα και να χάσει το μείγμα τα πολλά υγρά του.
  • Βήμα 2

    3 λεπτά
    Προσθέτουμε τις πιπεριές ψιλοκομμένες και τον κύβο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε.
  • Βήμα 3

    5 λεπτά
    Αφού εξατμιστούν τα υγρά και μαλακώσουν και οι πιπεριές, ρίχνουμε το γάλα. Όταν μείνει το μισό, προσθέτουμε τον τραχανά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Βήμα 4

    1 λεπτά
    Όταν εξατμιστούν όλα τα υγρά, απομακρύνουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε με επιπλέον αν χρειάζεται.
  • Βήμα 5

    2 λεπτά
    Μόλις κρυώσει προσθέτουμε τα αυγά, τα τυριά και ανακατεύουμε. Κρατάμε το μείγμα στο πλάι μέχρι να το χρειαστούμε
  • Βήμα 6

    1 λεπτά
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα
  • Βήμα 7

    2 λεπτά
    Απλώνουμε ένα φύλλο σε ορθογώνιο, το λαδώνουμε ελαφρά με ένα πινέλο και βάζουμε λίγη γέμιση σε μια γραμμή.
  • Βήμα 8

    1 λεπτά
    Τυλίγουμε το φύλλο σε μπαστουνάκι και το βάζουμε σε ένα καλά λαδωμένο στρογγυλό ταψί 35 εκ. στην περιφέρεια του ταψιού
  • Βήμα 9

    10 λεπτά
    Κάνουμε το ίδιο και για τα υπόλοιπα φύλλα δημιουργώντας σαλιγκάρι
  • Βήμα 10

    2 λεπτά
    Όταν τελειώσουμε λαδώνουμε τα φύλλα από πάνω, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ραντίζουμε με λίγο νερό
  • Βήμα 11

    50 λεπτά
    Ψήνουμε για 40-50 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα. Σερβίρουμε με λίγο μαϊντανό.
Κολοκυθόπιτα αλμυρή από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 1 11

Βήμα 1

Σε ένα βαθύ τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και προσθέτουμε το φρέσκο θυμάρι τριμμένο και την κίτρινη κολοκύθα (χωρίς σπόρια και φλούδα, τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη) και τα σοτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι μέχρι να πάρει και αυτή χρώμα και να χάσει το μείγμα τα πολλά υγρά του.

Κολοκυθόπιτα αλμυρή από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 2 11

Βήμα 2

Προσθέτουμε τις πιπεριές ψιλοκομμένες και τον κύβο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε.

Κολοκυθόπιτα αλμυρή από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 3 11

Βήμα 3

Αφού εξατμιστούν τα υγρά και μαλακώσουν και οι πιπεριές, ρίχνουμε το γάλα. Όταν μείνει το μισό, προσθέτουμε τον τραχανά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Κολοκυθόπιτα αλμυρή από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 4 11

Βήμα 4

Όταν εξατμιστούν όλα τα υγρά, απομακρύνουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε με επιπλέον αν χρειάζεται.

Κολοκυθόπιτα αλμυρή από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 5 11

Βήμα 5

Μόλις κρυώσει προσθέτουμε τα αυγά, τα τυριά και ανακατεύουμε. Κρατάμε το μείγμα στο πλάι μέχρι να το χρειαστούμε

Κολοκυθόπιτα αλμυρή από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 6 11

Βήμα 6

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα

Κολοκυθόπιτα αλμυρή από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 7 11

Βήμα 7

Απλώνουμε ένα φύλλο σε ορθογώνιο, το λαδώνουμε ελαφρά με ένα πινέλο και βάζουμε λίγη γέμιση σε μια γραμμή.

Κολοκυθόπιτα αλμυρή από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 8 11

Βήμα 8

Τυλίγουμε το φύλλο σε μπαστουνάκι και το βάζουμε σε ένα καλά λαδωμένο στρογγυλό ταψί 35 εκ. στην περιφέρεια του ταψιού

Κολοκυθόπιτα αλμυρή από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 9 11

Βήμα 9

Κάνουμε το ίδιο και για τα υπόλοιπα φύλλα δημιουργώντας σαλιγκάρι

Κολοκυθόπιτα αλμυρή από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 10 11

Βήμα 10

Όταν τελειώσουμε λαδώνουμε τα φύλλα από πάνω, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ραντίζουμε με λίγο νερό

Κολοκυθόπιτα αλμυρή από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 11 11

Βήμα 11 Βήμα 11

Ψήνουμε για 40-50 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα. Σερβίρουμε με λίγο μαϊντανό.

Συνταγή ως PDF

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Εικόνες

You can select up to 6 media items (6 left).

9 + 7 =
Please fill the captcha field

Ανακαλύψτε περισσότερα

  • Κάτω από 300 cal
  • Ορεκτικό
  • Ελληνική
  • Πηγή πρωτεϊνών
  • Κορυφαίο πιάτο
  • Μερίδα λαχανικών/φρούτων
  • Οικογενειακά γεύματα

Βρείτε περισσότερες συνταγές

Show more recipes

  • Κολοκυθόπιτα (Μπουρέκι χανιώτικο)

    Κολοκυθόπιτα (Μπουρέκι χανιώτικο)

    75 λεπτά Εύκολη

Show more recipes

  • facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Επικοινωνία
  • Δήλωση Ιδιωτικότητας
  • Cookies
  • Όροι Χρήσης