Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Συνταγές
  • Κατηγορίες Συνταγών
  • Maggi
  • Ποια συνταγή ψάχνεις;
  • Σύνδεση
  • Προϊόντα
  • Η ιστορία μας
  • Blog
  • Tips
  • Μείωση Σπατάλης Τροφίμων
Κολοκυθόπιτα αλμυρή από τον Άκη Πετρετζίκη
  1. Σπίτι
  2. Όλες οι συνταγές
  3. Κολοκυθόπιτα αλμυρή από τον Άκη Πετρετζίκη

Κολοκυθόπιτα αλμυρή από τον Άκη Πετρετζίκη

(0)
140λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

12 Μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 12

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  πακέτο
Φύλλο πίτας χωριάτικο
150  γρ.
Ελαιόλαδο
1 
Κρεμμύδι
5  Κλωνάρια
Θυμάρι, φρέσκο
700  γρ.
Κολοκύθα
2 
Κόκκινες Πιπεριές
1  κύβος
MAGGI Ζωμός Κότας
400  γρ.
Γάλα
80  γρ.
Τραχανάς
0.33  κ.γλ.
Αλάτι
0.33  κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
1  κ.γλ.
Πάπρικα γλυκιά
200  γρ.
Φέτα
150  γρ.
Κεφαλοτύρι
2 
Αυγά
αντίγραφο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
296.82 kcal
Υδατάνθρακες
37.25 g
Πρωτεΐνες
13.15 g
Λιπαρά
10.77 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

140 λεπτά
  • Βήμα 1

    5 λεπτά
    Σε ένα βαθύ τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και προσθέτουμε το φρέσκο θυμάρι τριμμένο και την κίτρινη κολοκύθα (χωρίς σπόρια και φλούδα, τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη) και τα σοτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι μέχρι να πάρει και αυτή χρώμα και να χάσει το μείγμα τα πολλά υγρά του.
  • Βήμα 2

    3 λεπτά
    Προσθέτουμε τις πιπεριές ψιλοκομμένες και τον κύβο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε.
  • Βήμα 3

    5 λεπτά
    Αφού εξατμιστούν τα υγρά και μαλακώσουν και οι πιπεριές, ρίχνουμε το γάλα. Όταν μείνει το μισό, προσθέτουμε τον τραχανά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Βήμα 4

    1 λεπτά
    Όταν εξατμιστούν όλα τα υγρά, απομακρύνουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε με επιπλέον αν χρειάζεται.
  • Βήμα 5

    2 λεπτά
    Μόλις κρυώσει προσθέτουμε τα αυγά, τα τυριά και ανακατεύουμε. Κρατάμε το μείγμα στο πλάι μέχρι να το χρειαστούμε
  • Βήμα 6

    1 λεπτά
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα
  • Βήμα 7

    2 λεπτά
    Απλώνουμε ένα φύλλο σε ορθογώνιο, το λαδώνουμε ελαφρά με ένα πινέλο και βάζουμε λίγη γέμιση σε μια γραμμή.
  • Βήμα 8

    1 λεπτά
    Τυλίγουμε το φύλλο σε μπαστουνάκι και το βάζουμε σε ένα καλά λαδωμένο στρογγυλό ταψί 35 εκ. στην περιφέρεια του ταψιού
  • Βήμα 9

    10 λεπτά
    Κάνουμε το ίδιο και για τα υπόλοιπα φύλλα δημιουργώντας σαλιγκάρι
  • Βήμα 10

    2 λεπτά
    Όταν τελειώσουμε λαδώνουμε τα φύλλα από πάνω, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ραντίζουμε με λίγο νερό
  • Βήμα 11

    50 λεπτά
    Ψήνουμε για 40-50 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα. Σερβίρουμε με λίγο μαϊντανό.
Κολοκυθόπιτα αλμυρή από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 1 11

Βήμα 1

Σε ένα βαθύ τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και προσθέτουμε το φρέσκο θυμάρι τριμμένο και την κίτρινη κολοκύθα (χωρίς σπόρια και φλούδα, τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη) και τα σοτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι μέχρι να πάρει και αυτή χρώμα και να χάσει το μείγμα τα πολλά υγρά του.

Κολοκυθόπιτα αλμυρή από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 2 11

Βήμα 2

Προσθέτουμε τις πιπεριές ψιλοκομμένες και τον κύβο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε.

Κολοκυθόπιτα αλμυρή από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 3 11

Βήμα 3

Αφού εξατμιστούν τα υγρά και μαλακώσουν και οι πιπεριές, ρίχνουμε το γάλα. Όταν μείνει το μισό, προσθέτουμε τον τραχανά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Κολοκυθόπιτα αλμυρή από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 4 11

Βήμα 4

Όταν εξατμιστούν όλα τα υγρά, απομακρύνουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε με επιπλέον αν χρειάζεται.

Κολοκυθόπιτα αλμυρή από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 5 11

Βήμα 5

Μόλις κρυώσει προσθέτουμε τα αυγά, τα τυριά και ανακατεύουμε. Κρατάμε το μείγμα στο πλάι μέχρι να το χρειαστούμε

Κολοκυθόπιτα αλμυρή από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 6 11

Βήμα 6

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα

Κολοκυθόπιτα αλμυρή από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 7 11

Βήμα 7

Απλώνουμε ένα φύλλο σε ορθογώνιο, το λαδώνουμε ελαφρά με ένα πινέλο και βάζουμε λίγη γέμιση σε μια γραμμή.

Κολοκυθόπιτα αλμυρή από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 8 11

Βήμα 8

Τυλίγουμε το φύλλο σε μπαστουνάκι και το βάζουμε σε ένα καλά λαδωμένο στρογγυλό ταψί 35 εκ. στην περιφέρεια του ταψιού

Κολοκυθόπιτα αλμυρή από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 9 11

Βήμα 9

Κάνουμε το ίδιο και για τα υπόλοιπα φύλλα δημιουργώντας σαλιγκάρι

Κολοκυθόπιτα αλμυρή από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 10 11

Βήμα 10

Όταν τελειώσουμε λαδώνουμε τα φύλλα από πάνω, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ραντίζουμε με λίγο νερό

Κολοκυθόπιτα αλμυρή από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 11 11

Βήμα 11 Βήμα 11

Ψήνουμε για 40-50 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα. Σερβίρουμε με λίγο μαϊντανό.

Συνταγή ως PDF

Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!

Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή

Σχόλια 0

Please enter proper keywords 0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη
Ματαίωση
Αποθηκεύσετε
Σχόλιο Φορτώστε περισσότερο

Ανακαλύψτε περισσότερα

  • Ορεκτικό
  • Ελληνική
  • Οικογένεια
  • Χορτοφάγος
  • Οικογενειακά γεύματα

Βρείτε περισσότερες συνταγές

Show more recipes

  • Παραδοσιακό Παστίτσιο από τον Άκη Πετρετζίκη

    Παραδοσιακό Παστίτσιο από τον Άκη Πετρετζίκη

    136 λεπτά Μέτρια
  • Γιουβέτσι με χοιρινό στη γάστρα από τον Άκη Πετρετζίκη

    Γιουβέτσι με χοιρινό στη γάστρα από τον Άκη Πετρετζίκη

    310 λεπτά Εύκολη
  • Ριζότο με γαρίδες και ντομάτα από τον Άκη Πετρετζίκη

    Ριζότο με γαρίδες και ντομάτα από τον Άκη Πετρετζίκη

    51 λεπτά Εύκολη
  • Γεμιστά από τον Άκη Πετρετζίκη

    Γεμιστά από τον Άκη Πετρετζίκη

    139 λεπτά Δύσκολη

Show more recipes

  • facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Επικοινωνία
  • Δήλωση Ιδιωτικότητας
  • Cookies
  • Όροι Χρήσης