Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Κολοκυθόπιτα αλμυρή από τον Άκη Πετρετζίκη

0
140 λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

-
12 Μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 12 εδώ

1 πακέτο
Φύλλο πίτας χωριάτικο
150 γρ.
Ελαιόλαδο
1 
Κρεμμύδι
5 Κλωνάρια
Θυμάρι, φρέσκο
700 γρ.
Κολοκύθα
2 
Κόκκινες Πιπεριές
400 γρ.
Γάλα
80 γρ.
Τραχανάς
0.33 κ.γλ.
Αλάτι
0.33 κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
1 κ.γλ.
Πάπρικα γλυκιά
200 γρ.
Φέτα
150 γρ.
Κεφαλοτύρι
2 
Αυγά

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή συστατικώνΕξαγωγή συστατικώνΣυσκευασία εκθέσεων

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΠληκτρολογήστε τον κατάλογο συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστα

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Πρωτεΐνες
13.08 g
Λιπαρά
10.59 g
Υδατάνθρακες
37.07 g
Ενέργεια
294.23 kcal
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

140 λεπτά
Βήμα 1
5 λεπτά
Σε ένα βαθύ τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και προσθέτουμε το φρέσκο θυμάρι τριμμένο και την κίτρινη κολοκύθα (χωρίς σπόρια και φλούδα, τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη) και τα σοτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι μέχρι να πάρει και αυτή χρώμα και να χάσει το μείγμα τα πολλά υγρά του.
Βήμα 2
3 λεπτά
Προσθέτουμε τις πιπεριές ψιλοκομμένες και τον κύβο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε.
Βήμα 3
5 λεπτά
Αφού εξατμιστούν τα υγρά και μαλακώσουν και οι πιπεριές, ρίχνουμε το γάλα. Όταν μείνει το μισό, προσθέτουμε τον τραχανά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Βήμα 4
1 λεπτά
Όταν εξατμιστούν όλα τα υγρά, απομακρύνουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε με επιπλέον αν χρειάζεται.
Βήμα 5
2 λεπτά
Μόλις κρυώσει προσθέτουμε τα αυγά, τα τυριά και ανακατεύουμε. Κρατάμε το μείγμα στο πλάι μέχρι να το χρειαστούμε
Βήμα 6
1 λεπτά
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα
Βήμα 7
2 λεπτά
Απλώνουμε ένα φύλλο σε ορθογώνιο, το λαδώνουμε ελαφρά με ένα πινέλο και βάζουμε λίγη γέμιση σε μια γραμμή.
Βήμα 8
1 λεπτά
Τυλίγουμε το φύλλο σε μπαστουνάκι και το βάζουμε σε ένα καλά λαδωμένο στρογγυλό ταψί 35 εκ. στην περιφέρεια του ταψιού
Βήμα 9
10 λεπτά
Κάνουμε το ίδιο και για τα υπόλοιπα φύλλα δημιουργώντας σαλιγκάρι
Βήμα 10
2 λεπτά
Όταν τελειώσουμε λαδώνουμε τα φύλλα από πάνω, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ραντίζουμε με λίγο νερό
Βήμα 11
50 λεπτά
Ψήνουμε για 40-50 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα. Σερβίρουμε με λίγο μαϊντανό.
Κολοκυθόπιτα αλμυρή από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 1 11

Βήμα 1

Σε ένα βαθύ τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και προσθέτουμε το φρέσκο θυμάρι τριμμένο και την κίτρινη κολοκύθα (χωρίς σπόρια και φλούδα, τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη) και τα σοτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι μέχρι να πάρει και αυτή χρώμα και να χάσει το μείγμα τα πολλά υγρά του.

Κολοκυθόπιτα αλμυρή από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 2 11

Βήμα 2

Προσθέτουμε τις πιπεριές ψιλοκομμένες και τον κύβο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε.

Κολοκυθόπιτα αλμυρή από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 3 11

Βήμα 3

Αφού εξατμιστούν τα υγρά και μαλακώσουν και οι πιπεριές, ρίχνουμε το γάλα. Όταν μείνει το μισό, προσθέτουμε τον τραχανά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Κολοκυθόπιτα αλμυρή από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 4 11

Βήμα 4

Όταν εξατμιστούν όλα τα υγρά, απομακρύνουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε με επιπλέον αν χρειάζεται.

Κολοκυθόπιτα αλμυρή από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 5 11

Βήμα 5

Μόλις κρυώσει προσθέτουμε τα αυγά, τα τυριά και ανακατεύουμε. Κρατάμε το μείγμα στο πλάι μέχρι να το χρειαστούμε

Κολοκυθόπιτα αλμυρή από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 6 11

Βήμα 6

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα

Κολοκυθόπιτα αλμυρή από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 7 11

Βήμα 7

Απλώνουμε ένα φύλλο σε ορθογώνιο, το λαδώνουμε ελαφρά με ένα πινέλο και βάζουμε λίγη γέμιση σε μια γραμμή.

Κολοκυθόπιτα αλμυρή από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 8 11

Βήμα 8

Τυλίγουμε το φύλλο σε μπαστουνάκι και το βάζουμε σε ένα καλά λαδωμένο στρογγυλό ταψί 35 εκ. στην περιφέρεια του ταψιού

Κολοκυθόπιτα αλμυρή από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 9 11

Βήμα 9

Κάνουμε το ίδιο και για τα υπόλοιπα φύλλα δημιουργώντας σαλιγκάρι

Κολοκυθόπιτα αλμυρή από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 10 11

Βήμα 10

Όταν τελειώσουμε λαδώνουμε τα φύλλα από πάνω, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ραντίζουμε με λίγο νερό

Κολοκυθόπιτα αλμυρή από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 11 11

Βήμα 11 Βήμα 11

Ψήνουμε για 40-50 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα. Σερβίρουμε με λίγο μαϊντανό.

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη