Κολοκυθόπιτα αλμυρή από τον Άκη Πετρετζίκη
140λεπτά
Δύσκολη
1 πακέτο
Φύλλο πίτας χωριάτικο
150 γρ.
Ελαιόλαδο
1
Κρεμμύδι
5 Κλωνάρια
Θυμάρι, φρέσκο
700 γρ.
Κολοκύθα
2
Κόκκινες Πιπεριές
1 κύβος
400 γρ.
Γάλα
80 γρ.
Τραχανάς
0.33 κ.γλ.
Αλάτι
0.33 κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
1 κ.γλ.
Πάπρικα γλυκιά
200 γρ.
Φέτα
150 γρ.
Κεφαλοτύρι
2
Αυγά
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
294.23 kcal
Υδατάνθρακες
37.07 g
Πρωτεΐνες
13.08 g
Λιπαρά
10.59 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
140 λεπτά
Βήμα 1
Σε ένα βαθύ τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και προσθέτουμε το φρέσκο θυμάρι τριμμένο και την κίτρινη κολοκύθα (χωρίς σπόρια και φλούδα, τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη) και τα σοτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι μέχρι να πάρει και αυτή χρώμα και να χάσει το μείγμα τα πολλά υγρά του.
Βήμα 2
Προσθέτουμε τις πιπεριές ψιλοκομμένες και τον κύβο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε.
Βήμα 3
Αφού εξατμιστούν τα υγρά και μαλακώσουν και οι πιπεριές, ρίχνουμε το γάλα. Όταν μείνει το μισό, προσθέτουμε τον τραχανά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Βήμα 4
Όταν εξατμιστούν όλα τα υγρά, απομακρύνουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε με επιπλέον αν χρειάζεται.
Βήμα 5
Μόλις κρυώσει προσθέτουμε τα αυγά, τα τυριά και ανακατεύουμε. Κρατάμε το μείγμα στο πλάι μέχρι να το χρειαστούμε
Βήμα 6
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα
Βήμα 7
Απλώνουμε ένα φύλλο σε ορθογώνιο, το λαδώνουμε ελαφρά με ένα πινέλο και βάζουμε λίγη γέμιση σε μια γραμμή.
Βήμα 8
Τυλίγουμε το φύλλο σε μπαστουνάκι και το βάζουμε σε ένα καλά λαδωμένο στρογγυλό ταψί 35 εκ. στην περιφέρεια του ταψιού
Βήμα 9
Κάνουμε το ίδιο και για τα υπόλοιπα φύλλα δημιουργώντας σαλιγκάρι
Βήμα 10
Όταν τελειώσουμε λαδώνουμε τα φύλλα από πάνω, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ραντίζουμε με λίγο νερό
Βήμα 11
Ψήνουμε για 40-50 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα. Σερβίρουμε με λίγο μαϊντανό.
Σχόλια 0