Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Συνταγές Συνταγές
  • Άρθρα Κατηγορίες Συνταγών
  • Maggi Maggi
  • Ποια συνταγή ψάχνεις; Ποια συνταγή ψάχνεις;
  • Σύνδεση Σύνδεση
  • Προϊόντα
  • Η ιστορία μας
  • Blog
  • Tips
  • Μείωση Σπατάλης Τροφίμων
Κολοκυθόπιτα (Μπουρέκι χανιώτικο)
  1. Σπίτι
  2. Όλες οι συνταγές
  3. Κολοκυθόπιτα (Μπουρέκι Χανιώτικο)

Κολοκυθόπιτα (Μπουρέκι χανιώτικο)

(0)
75 λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

6 μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 6

ingredient_quantity
recipe ingredient
3 
Κολοκυθάκια
1 
Πατάτα
150  γρ.
Σκληρό τυρί τριμμένο
3  κ.σ.
Δυόσμος
1  κ.σ.
MAGGI Νοστιμιά
0.5  φλιτζάνι
Γάλα
1 
Αυγό
0.5  κ.γλ.
Αλάτι
0.5  κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
0.5  φλιτζάνι
Αλεύρι
1  κ.σ.
Σουσάμι
1 
Κρεμμύδι φρέσκο
αντίγραφο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
16.1 g
Ενέργεια
195.2 kcal
Λιπαρά
9.6 g
Εδώδιμες Ίνες
1.7 g
Πρωτεΐνες
11.1 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

75 λεπτά
  • Βήμα 1

    5 λεπτά
    Κόψτε τα κολοκύθια και την πατάτα στη μέση και ύστερα σε λεπτές λωρίδες. Ρίξτε σε ένα μπολ τη μυζήθρα, τον δυόσμο, το κρεμμύδι & τη ΜAGGI Νοστιμιά και ανακατέψτε καλά με τα χέρια σας.
  • Βήμα 2

    10 λεπτά
    Mεταφέρετε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί. Σε ένα μπολ ρίξτε τα υλικά για τον χυλό, δηλαδή το αλεύρι, το γάλα, το αβγό και το αλατοπίπερο, και ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα. Αδειάστε τον χυλό επάνω από τα κολοκύθια και πασπαλίστε με το σησάμι.
  • Βήμα 3

    60 λεπτά
    Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου για 60 λεπτά μέχρι η επιφάνεια της πίτας να πάρει ένα έντονο καφέ χρώμα.
Κολοκυθόπιτα (Μπουρέκι χανιώτικο)

Βήμα 1 3

Βήμα 1 Βήμα 1 Βήμα 1

Κόψτε τα κολοκύθια και την πατάτα στη μέση και ύστερα σε λεπτές λωρίδες. Ρίξτε σε ένα μπολ τη μυζήθρα, τον δυόσμο, το κρεμμύδι & τη ΜAGGI Νοστιμιά και ανακατέψτε καλά με τα χέρια σας.

Κολοκυθόπιτα (Μπουρέκι χανιώτικο)

Βήμα 2 3

Βήμα 2 Βήμα 2

Mεταφέρετε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί. Σε ένα μπολ ρίξτε τα υλικά για τον χυλό, δηλαδή το αλεύρι, το γάλα, το αβγό και το αλατοπίπερο, και ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα. Αδειάστε τον χυλό επάνω από τα κολοκύθια και πασπαλίστε με το σησάμι.

Κολοκυθόπιτα (Μπουρέκι χανιώτικο)

Βήμα 3 3

Βήμα 3 Βήμα 3

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου για 60 λεπτά μέχρι η επιφάνεια της πίτας να πάρει ένα έντονο καφέ χρώμα.

Συνταγή ως PDF

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Εικόνες

You can select up to 6 media items (6 left).

8 + 3 =
Please fill the captcha field

Ανακαλύψτε περισσότερα

  • Φίλοι
  • Τοπική
  • Εύκολο
  • Κάτω από 300 cal
  • Ορεκτικό
  • Ελληνική
  • Πηγή πρωτεϊνών
  • Κορυφαίο πιάτο
  • Υψηλό σε πρωτεΐνες

Βρείτε περισσότερες συνταγές

Show more recipes

  • Κολοκυθόπιτα αλμυρή από τον Άκη Πετρετζίκη

    Κολοκυθόπιτα αλμυρή από τον Άκη Πετρετζίκη

    140 λεπτά Δύσκολη

Show more recipes

  • facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Επικοινωνία
  • Δήλωση Ιδιωτικότητας
  • Cookies
  • Όροι Χρήσης