Αρχική   >   Συνταγή    >    Κοτόπουλο λεμονάτο κατσαρόλας από τον Άκη Πετρετζίκη

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΆΚΗ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗ

Maggi Cooking - Κοτόπουλο λεμονάτο κατσαρόλας από τον Άκη Πετρετζίκη

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΆΚΗ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗ
Χρόνος προετοιμασίας
15'
Χρόνος μαγειρέματος
60'
Μερίδες
4
Βαθμός δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 50-60 γρ ελαιόλαδο και 2 κ.σ. έξτρα για τις πατάτες
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε 8 κομμάτια ή όποια κομμάτια θέλουμε (π.χ. στήθη)
  • 1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή 2 μέτρια
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 5 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
  • 1 κύβο κότας Μaggi
  • ξύσμα και χυμός από 2 λεμόνια
  • 1/2 κουταλιά της σούπας ρίγανη ξερή
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ (προαιρετικά)
  • ρίγανη και μαϊντανό για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε μια μεγάλη και πλατιά κατσαρόλα στη φωτιά να κάψει και παράλληλα αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και τις πατάτες.
  2. Όταν η κατσαρόλα είναι έτοιμη, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κοτόπουλο και αφήνουμε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές για 4-5 λεπτά.
  3. Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια.
  4. Τα σοτάρουμε καλά και μόλις πάρουν ελαφρύ χρώμα προσθέτουμε το σκόρδο και τις πατάτες.Αφήνουμε να σοταριστούν όλα μαζί.
  5. Επιστρέφουμε μέσα στην κατσαρόλα το κοτόπουλο αφού έχουμε αφαιρέσει (αν θέλουμε) την πέτσα του μαζί με αρκετό βραστό νερό το οποίο πρέπει σχεδόν να σκεπάζει το φαγητό μας. Προσθέτουμε τον  κύβο.
  6. Σιγοβράζουμε και 5 λεπτά πριν να είναι έτοιμο το φαγητό μας προσθέτουμε το λεμόνι, τη ρίγανη και το ξύσμα. Δεν τα βάζουμε από την αρχή για να μην πικρίσουν.
  7. Συνεχίζουμε το βράσιμο για μερικά λεπτά ακόμα μέχρι να σωθεί το υγρό και να δημιουργηθεί μια ελαφριά σάλτσα.
  8. Αν δούμε ότι η σάλτσα δεν έχει δέσει μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λίγο κορνφλάουρ αφού το ανακατέψουμε με λίγο κρύο νερό. Άλλος τρόπος για να δέσει η σάλτσα είναι να αλευρώσουμε ελαφρά τα κομμάτια του κοτόπουλου πριν ξεκινήσουμε. Απλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί να μην καεί το κρέας και κολλήσει.
  9. Τέλος πασπαλίζουμε με πάπρικα, ρίγανη και μαϊντανό.
  10. Το λεμονάτο κοτόπουλο κατσαρόλας από τον Άκη Πετρετζίκη είναι έτοιμο για σερβίρισμα!

Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές με κοτόπουλο και καταπλήξτε τους καλεσμένους σας.