Αρχική   >   Συνταγή    >    Κοτόπουλο λεμονάτο κατσαρόλας από τον Άκη Πετρετζίκη

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΆΚΗ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗ

Maggi Cooking - Κοτόπουλο λεμονάτο κατσαρόλας από τον Άκη Πετρετζίκη

Χρόνος προετοιμασίας
15'
Χρόνος μαγειρέματος
60'
Μερίδες
4
Βαθμός δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 50-60 γρ ελαιόλαδο και 2 κουταλιά της σούπας έξτρα για τις πατάτες
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 κοτόπουλο κομμένο στα 8 ή ότι κομμάτια θέλουμε (στήθη για παράδειγμα)
  • 1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή 2 μέτρια
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 5 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
  • 1 κύβο κότας Μaggi
  • ξύσμα και χυμός από 2 λεμόνια
  • 1/2 κουταλιά της σούπας ρίγανη ξερή
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ (προαιρετικά)
  • ρίγανη και μαϊντανό για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε μια μεγάλη και πλατιά κατσαρόλα στη φωτιά να κάψει και παράλληλα αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και τις πατάτες.
  2. Όταν η κατσαρόλα είναι έτοιμη, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κοτόπουλο και αφήνουμε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές για 4-5 λεπτά.
  3. Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια.
  4. Τα σοτάρουμε καλά και πάρουν ελαφρύ χρώμα προσθέτουμε το σκόρδο και τις πατάτες και τα σοτάρουμε και αυτά.
  5. Επιστρέφουμε μέσα στην κατσαρόλα το κοτόπουλο αφού έχουμε αφαιρέσει την πέτσα του (αν θέλουμε) μαζί με αρκετό βραστό νερό από μια κατσαρόλα που να μισοσκεπάζει το φαγητ’ο μας και προσθέτουμε τον κύβο.
  6. Σιγοβράζουμε και 5 λεπτά πριν να είναι έτοιμο το φαγητό μας προσθέτουμε το λεμόνι, την ρίγανη και το ξύσμα. Δεν τα βάζουμε από την αρχή για να μην πικρίσουν.
  7. Συνεχίζουμε το βράσιμο για μερικά λεπτά ακόμα μέχρι να σωθεί το υγρό και να μείνει το φαγητό με το λάδι του και κάνει μια ελαφριά σάλτσα.
  8. Αν δούμε ότι η σάλτσα δεν έχει δέσει μπορούμε να τη δέσουμε με λίγο κορνφλάουρ αφού το ανακατέψουμε με λίγο κρύο νερό. Άλλος τρόπος για να δέσει η σάλτσα είναι να αλευρώσουμε ελαφρά τα κομμάτια του κοτόπουλου πριν ξεκινήσουμε. Απλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί να μην καεί το κρέας και κολλήσει.
  9. Τέλος σερβίρουμε με την πάπρικα την ρίγανη και το μαϊντανό.

ΘΕΣ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΣΥΝΤΑΓΗ;