Αρχική   >   Συνταγή    >    Κοτόπουλο με λαχανικά και γάλα καρύδας

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ
Χρόνος προετοιμασίας
10'
Χρόνος μαγειρέματος
45'
Μερίδες
4
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Θερμίδες
682 kcal/μερίδα

ΥΛΙΚΑ

·      1 κοτόπουλο μικρό , μεριδοποιημένο

·      2 καρότα

·      2 κρεμμύδια

·      2 κλωνάρια σέλερι


·      2 κολοκύθια

·      3 φρέσκα κρεμμύδια

·      2 σκελίδες σκόρδο

·      250 ml γάλα καρύδας

·      250 ml κρέμα γάλακτος

·      1 κ.σ κάρυ

·      κύβος κότας MAGGI

·      αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  1. Καθαρίστε και χοντροκόψτε όλα τα λαχανικά.

  2. Βάλτε 1 κ.σ ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά σοτάρετε το σκόρδο ψιλοκομμένο.

  3. Προσθέστε τα λαχανικά, ρίξτε την κρέμα γάλακτος με το γάλα καρύδας και χαμηλώστε στο ελάχιστο την εστία.

  4.  Παράλληλα σε ένα μεγάλο τηγάνι βάλτε λίγο ελαιόλαδο και  σε πολύ δυνατή φωτιά σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει έντονο καφέ χρώμα, αμέσως  μεταφέρετε στην κατσαρόλα με τα λαχανικά.

  5. Ρίξτε το κάρυ, τον κύβο κότας MAGGI, ελέγξτε το αλάτι και μαγειρέψτε για 30 με 45 λεπτά. 

  6. Τέλος προσθέστε ψιλοκομμένο το πράσινο μόνο μέρος από τα φρέσκα κρεμμύδια και σερβίρετε με ρύζι μπασμάτι ή ακόμη και νουντλς.