Κοτόπουλο γεμιστό με κους κους και αποξηραμένα φρούτα
135λεπτά
Δύσκολη
1
Κοτόπουλο (περίπου 2 κιλά)
500 γρ.
Κους κους
2 κ.σ.
Κάρυ
1 κ.γλ.
Κύμινο
250 γρ.
Ρεβίθια
50 γρ.
Σύκα αποξηραμένα
1 κύβος
1
Ξύσμα λεμονιού
5
Αποξηραμένα δαμάσκηνα
3 κ.σ.
Δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κ.γλ.
Αλάτι
1 κ.σ.
Ελαιόλαδο
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
702.38 kcal
Υδατάνθρακες
85.81 g
Πρωτεΐνες
46 g
Λιπαρά
18.78 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
135 λεπτά
Βήμα 1
Σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε μισό λίτρο νερό, 3κτσ ελαιόλαδο, τον κύβο λαχανικών Maggi, το κάρυ, το κύμινο και δώστε μια βράση.
Βήμα 2
Αδειάστε το κους κους σε μια φαρδιά λαμαρίνα και ρίξτε μέσα το βραστό νερό. Σκεπάστε με μεμβράνη και αφήστε στην άκρη για είκοσι λεπτά.
Βήμα 3
Με ένα πιρούνι ‘χτενίστε’ το κους κους για να αφρατέψει και να ξεσβολιάσει.
Βήμα 4
Βάλτε μέσα τα σύκα με τα δαμάσκηνα ψιλοκομμένα, τον δυόσμο, το ξύσμα λεμονιού, τα ρεβίθια και αλάτι.
Βήμα 5
Ανακατέψτε και γεμίστε το κοτόπουλο με όση γέμιση χρειαστεί. Αφήστε την υπόλοιπη στην άκρη.
Βήμα 6
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο το κοτόπουλου με την πλευρά του στήθους προς τα επάνω στους 165 βαθμούς για μιάμιση ώρα.
Βήμα 7
Τέλος δυναμώστε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήστε για ακόμη 10 λεπτά μέχρι να πάρει έντονο χρυσό χρώμα. Σερβίρετε με την υπόλοιπη γέμιση.
Σχόλια 0