Κοτόπουλο κοκκινιστό με γάλα καρύδας
80λεπτά
Δύσκολη
1
Κοτόπουλο
250 γρ.
Ντομάτα τριμμένη
250 γρ.
Γιαούρτι
100 γρ.
Αμύγδαλα καβουρδισμένα
0.5 φλιτζάνι
Γάλα καρύδας
1 κ.σ.
Κάρυ
0.25 κ.σ.
Κύμινο
2
Σκελίδες σκόρδο
1 κύβος
1 κύβος
0.5 κ.γλ.
Ζάχαρη
4 κ.σ.
Ελαιόλαδο
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
697.93 kcal
Υδατάνθρακες
10.7 g
Πρωτεΐνες
50.33 g
Λιπαρά
50.55 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
80 λεπτά
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο μπολ (ή σακούλα τροφίμων) ρίξτε το γιαούρτι και προσθέστε το κύμινο. Ανακατέψτε καλά και βάλτε το κοτόπουλο (κομμένο σε μερίδες χωρίς κόκαλα), δουλέψτε λίγο με τα χέρια σας ανακατεύοντας μέχρι να καλυφθεί με γιαούρτι, τοποθετήστε στο ψυγείο και αφήστε για τουλάχιστον 4 ώρες.
Βήμα 2
Σε μια κατσαρόλα με 2κ.σ ελαιόλαδο σοτάρετε χοντροκομμένο το σκόρδο μέχρι να πάρει έντονο χρυσό χρώμα και προσθέστε τη σάλτσα τομάτας και το αμύγδαλο.
Βήμα 3
Δώστε μια βράση και περάστε τη σάλτσα από το μίξερ για να διαλυθούν οι ξηροί καρποί. Επαναφέρετε τη σάλτσα στη κατσαρόλα και χαμηλώστε στο ελάχιστο την εστία σας.
Βήμα 4
Βγάλτε το κοτόπουλο από το ψυγείο και με τα χέρια σας απομακρύνετε το γιαούρτι. Βάλτε μέσα στην κατσαρόλα με την σάλτσα μαζί με τον κύβο λαχανικών MAGGI και τον κύβο κότας MAGGI. Σκεπάστε και μαγειρέψτε για 40λεπτά.
Βήμα 5
Όταν το κοτόπουλο έχει πλέον μαλακώσει ρίξτε το γάλα καρύδας με το κάρυ και μαγειρέψτε για ακόμη 10 λεπτά.
Βήμα 6
Δοκιμάστε τη σάλτσα και αν είναι όξινη προσθέστε ζάχαρη. Σερβίρετε με ζεστό ρύζι Γιασμίν ή μπασμάτι.
Σχόλια 0