Σε ένα μεγάλο μπολ (ή σακούλα τροφίμων) ρίξτε το γιαούρτι και προσθέστε το κύμινο. Ανακατέψτε καλά και βάλτε το κοτόπουλο (κομμένο σε μερίδες χωρίς κόκαλα). Δουλέψτε λίγο με τα χέρια σας ανακατεύοντας μέχρι να καλυφθεί με γιαούρτι, τοποθετήστε στο ψυγείο και αφήστε για τουλάχιστον 4 ώρες.
Βήμα 2
5 λεπτά
Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε χοντροκομμένο σκόρδο με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο μέχρι να πάρει έντονο χρυσαφί χρώμα. Έπειτα, προσθέστε τη σάλτσα τομάτας και το αμύγδαλο.
Βήμα 3
10 λεπτά
Δώστε μια βράση και περάστε τη σάλτσα από το μίξερ για να διαλυθούν οι ξηροί καρποί. Επαναφέρετε τη σάλτσα στη κατσαρόλα και χαμηλώστε στο ελάχιστο την εστία σας.
Βήμα 4
43 λεπτά
Βγάλτε το κοτόπουλο από το ψυγείο και με τα χέρια σας απομακρύνετε το γιαούρτι. Βάλτε μέσα στην κατσαρόλα με την σάλτσα μαζί με τον κύβο λαχανικών MAGGI και τον κύβο κότας MAGGI. Σκεπάστε και μαγειρέψτε για 40 λεπτά.
Βήμα 5
10 λεπτά
Όταν το κοτόπουλο έχει πλέον μαλακώσει ρίξτε το γάλα καρύδας με το κάρυ και μαγειρέψτε για ακόμη 10 λεπτά.
Βήμα 6
2 λεπτά
Δοκιμάστε τη σάλτσα και αν είναι όξινη προσθέστε ζάχαρη. Σερβίρετε με ζεστό ρύζι Γιασμίν ή μπασμάτι.
Βήμα 1
6
Σε ένα μεγάλο μπολ (ή σακούλα τροφίμων) ρίξτε το γιαούρτι και προσθέστε το κύμινο. Ανακατέψτε καλά και βάλτε το κοτόπουλο (κομμένο σε μερίδες χωρίς κόκαλα). Δουλέψτε λίγο με τα χέρια σας ανακατεύοντας μέχρι να καλυφθεί με γιαούρτι, τοποθετήστε στο ψυγείο και αφήστε για τουλάχιστον 4 ώρες.
Βήμα 2
6
Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε χοντροκομμένο σκόρδο με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο μέχρι να πάρει έντονο χρυσαφί χρώμα. Έπειτα, προσθέστε τη σάλτσα τομάτας και το αμύγδαλο.
Βήμα 3
6
Δώστε μια βράση και περάστε τη σάλτσα από το μίξερ για να διαλυθούν οι ξηροί καρποί. Επαναφέρετε τη σάλτσα στη κατσαρόλα και χαμηλώστε στο ελάχιστο την εστία σας.
Βήμα 4
6
Βγάλτε το κοτόπουλο από το ψυγείο και με τα χέρια σας απομακρύνετε το γιαούρτι. Βάλτε μέσα στην κατσαρόλα με την σάλτσα μαζί με τον κύβο λαχανικών MAGGI και τον κύβο κότας MAGGI. Σκεπάστε και μαγειρέψτε για 40 λεπτά.
Βήμα 5
6
Όταν το κοτόπουλο έχει πλέον μαλακώσει ρίξτε το γάλα καρύδας με το κάρυ και μαγειρέψτε για ακόμη 10 λεπτά.
Βήμα 6
6
Δοκιμάστε τη σάλτσα και αν είναι όξινη προσθέστε ζάχαρη. Σερβίρετε με ζεστό ρύζι Γιασμίν ή μπασμάτι.
Συνταγή ως PDF
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!
Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.
Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.
Σχόλια 0