Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Κοτόπουλο κοκκινιστό με γάλα καρύδας

0
80λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

-
5 Μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 5 εδώ

1 
Κοτόπουλο
250  γρ.
Ντομάτα τριμμένη
250  γρ.
Γιαούρτι
100  γρ.
Αμύγδαλα καβουρδισμένα
0.5  φλιτζάνι
Γάλα καρύδας
1  κ.σ.
Κάρυ
0.25  κ.σ.
Κύμινο
2 
Σκελίδες σκόρδο
0.5  κ.γλ.
Ζάχαρη
4  κ.σ.
Ελαιόλαδο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
697.93 kcal
Υδατάνθρακες
10.7 g
Πρωτεΐνες
50.33 g
Λιπαρά
50.55 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

80 λεπτά
Βήμα 1
10 λεπτά
Σε ένα μεγάλο μπολ (ή σακούλα τροφίμων) ρίξτε το γιαούρτι και προσθέστε το κύμινο. Ανακατέψτε καλά και βάλτε το κοτόπουλο (κομμένο σε μερίδες χωρίς κόκαλα). Δουλέψτε λίγο με τα χέρια σας ανακατεύοντας μέχρι να καλυφθεί με γιαούρτι, τοποθετήστε στο ψυγείο και αφήστε για τουλάχιστον 4 ώρες.
Βήμα 2
5 λεπτά
Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε χοντροκομμένο σκόρδο με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο μέχρι να πάρει έντονο χρυσαφί χρώμα. Έπειτα, προσθέστε τη σάλτσα τομάτας και το αμύγδαλο.
Βήμα 3
10 λεπτά
Δώστε μια βράση και περάστε τη σάλτσα από το μίξερ για να διαλυθούν οι ξηροί καρποί. Επαναφέρετε τη σάλτσα στη κατσαρόλα και χαμηλώστε στο ελάχιστο την εστία σας.
Βήμα 4
43 λεπτά
Βγάλτε το κοτόπουλο από το ψυγείο και με τα χέρια σας απομακρύνετε το γιαούρτι. Βάλτε μέσα στην κατσαρόλα με την σάλτσα μαζί με τον κύβο λαχανικών MAGGI και τον κύβο κότας MAGGI. Σκεπάστε και μαγειρέψτε για 40 λεπτά.
Βήμα 5
10 λεπτά
Όταν το κοτόπουλο έχει πλέον μαλακώσει ρίξτε το γάλα καρύδας με το κάρυ και μαγειρέψτε για ακόμη 10 λεπτά.
Βήμα 6
2 λεπτά
Δοκιμάστε τη σάλτσα και αν είναι όξινη προσθέστε ζάχαρη. Σερβίρετε με ζεστό ρύζι Γιασμίν ή μπασμάτι.
Κοτόπουλο κοκκινιστό με γάλα καρύδας

Βήμα 1 6

Σε ένα μεγάλο μπολ (ή σακούλα τροφίμων) ρίξτε το γιαούρτι και προσθέστε το κύμινο. Ανακατέψτε καλά και βάλτε το κοτόπουλο (κομμένο σε μερίδες χωρίς κόκαλα). Δουλέψτε λίγο με τα χέρια σας ανακατεύοντας μέχρι να καλυφθεί με γιαούρτι, τοποθετήστε στο ψυγείο και αφήστε για τουλάχιστον 4 ώρες.

Κοτόπουλο κοκκινιστό με γάλα καρύδας

Βήμα 2 6

Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε χοντροκομμένο σκόρδο με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο μέχρι να πάρει έντονο χρυσαφί χρώμα. Έπειτα, προσθέστε τη σάλτσα τομάτας και το αμύγδαλο.

Κοτόπουλο κοκκινιστό με γάλα καρύδας

Βήμα 3 6

Δώστε μια βράση και περάστε τη σάλτσα από το μίξερ για να διαλυθούν οι ξηροί καρποί. Επαναφέρετε τη σάλτσα στη κατσαρόλα και χαμηλώστε στο ελάχιστο την εστία σας.

Κοτόπουλο κοκκινιστό με γάλα καρύδας

Βήμα 4 6

Βγάλτε το κοτόπουλο από το ψυγείο και με τα χέρια σας απομακρύνετε το γιαούρτι. Βάλτε μέσα στην κατσαρόλα με την σάλτσα μαζί με τον κύβο λαχανικών MAGGI και τον κύβο κότας MAGGI. Σκεπάστε και μαγειρέψτε για 40 λεπτά.

Κοτόπουλο κοκκινιστό με γάλα καρύδας

Βήμα 5 6

Όταν το κοτόπουλο έχει πλέον μαλακώσει ρίξτε το γάλα καρύδας με το κάρυ και μαγειρέψτε για ακόμη 10 λεπτά.

Κοτόπουλο κοκκινιστό με γάλα καρύδας

Βήμα 6 6

Δοκιμάστε τη σάλτσα και αν είναι όξινη προσθέστε ζάχαρη. Σερβίρετε με ζεστό ρύζι Γιασμίν ή μπασμάτι.

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη