Κοτόπουλο λεμονάτο κατσαρόλας από τον Άκη Πετρετζίκη
75λεπτά
Εύκολη
1
Κοτόπουλο
1 κύβος
0.5 κ.γλ.
Αλάτι
0.33 κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
2
Σκελίδες σκόρδο
5
Πατάτες
1 κ.γλ.
Ρίγανη
0.5 κ.γλ.
Πάπρικα γλυκιά
1.5
Κρεμμύδι
2
Χυμός λεμονιού
2
Ξύσμα λεμονιού
50 mL
Ελαιόλαδο
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
638.59 kcal
Υδατάνθρακες
41.29 g
Πρωτεΐνες
44.93 g
Λιπαρά
32.52 g
Εδώδιμες Ίνες
6.18 g
Σάκχαρα
7.89 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
75 λεπτά
Βήμα 1
Βάζουμε μια μεγάλη και πλατιά κατσαρόλα στη φωτιά να κάψει και παράλληλα αλατοπιπερώ-νουμε το κοτόπουλο και τις πατάτες.
Όταν η κατσαρόλα είναι έτοιμη, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κοτόπουλο και αφήνουμε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές για 4-5 λεπτά.
Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια.
Τα σοτάρουμε καλά και πάρουν ελαφρύ χρώμα προσθέτουμε το σκόρδο και τις πατάτες και τα σοτάρουμε και αυτά.
Βήμα 2
Επιστρέφουμε μέσα στην κατσαρόλα το κοτόπουλο αφού έχουμε αφαιρέσει την πέτσα του (αν θέλουμε) μαζί με αρκετό βραστό νερό από μια κατσαρόλα που να μισοσκεπάζει το φαγητό μας και προσθέτουμε τον κύβο. Αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράσουν.
Βήμα 3
5 λεπτά πριν να είναι έτοιμο το φαγητό μας προσθέτουμε το λεμόνι, την ρίγανη και το ξύσμα. Δεν τα βάζουμε από την αρχή για να μην πικρίσουν.
Συνεχίζουμε το βράσιμο για μερικά λεπτά ακόμα μέχρι να σωθεί το υγρό και να μείνει το φαγητό με το λάδι του και κάνει μια ελαφριά σάλτσα.
Προαιρετικά: Αν δούμε ότι η σάλτσα δεν έχει δέσει μπορούμε να τη δέσουμε με λίγο κορνφλάουρ αφού το ανακατέψουμε με λίγο κρύο νερό. Άλλος τρόπος για να δέσει η σάλτσα είναι να αλευρώσουμε ελαφρά τα κομμάτια του κοτόπουλου πριν ξεκινήσουμε. Απλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί να μην καεί το κρέας και κολλήσει.
Βήμα 4
Τέλος πασπαλίζουμε με πάπρικα, ρίγανη και μαϊντανό.
Το λεμονάτο κοτόπουλο κατσαρόλας από τον Άκη Πετρετζίκη είναι έτοιμο για σερβίρισμα!
Σχόλια 1