Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Great Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Πίσω
Πίσω
47 32.9g / 47%
25 41.7g / 25%
28 45g / 28%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Κοτόπουλο λεμονάτο κατσαρόλας από τον Άκη Πετρετζίκη

(76)
75 λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

5 μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 5

ingredient_quantity
recipe ingredient
1 
Κοτόπουλο
0.5  κ.γλ.
Αλάτι
0.33  κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
2 
Σκελίδες σκόρδο
5 
Πατάτες
1  κ.γλ.
Ρίγανη
0.5  κ.γλ.
Πάπρικα γλυκιά
1.5 
Κρεμμύδι
2 
Χυμός λεμονιού
2 
Ξύσμα λεμονιού
50  mL
Ελαιόλαδο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
41.72 g
Ενέργεια
644.8 kcal
Λιπαρά
32.95 g
Εδώδιμες Ίνες
6.18 g
Πρωτεΐνες
45.09 g
Σάκχαρα
7.99 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

75 λεπτά
  • Βήμα 1

    14 λεπτά
    Βάζουμε μια μεγάλη και πλατιά κατσαρόλα στη φωτιά να κάψει και παράλληλα αλατοπιπερώ-νουμε το κοτόπουλο και τις πατάτες. Όταν η κατσαρόλα είναι έτοιμη, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κοτόπουλο και αφήνουμε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές για 4-5 λεπτά. Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Τα σοτάρουμε καλά και πάρουν ελαφρύ χρώμα προσθέτουμε το σκόρδο και τις πατάτες και τα σοτάρουμε και αυτά.
  • Βήμα 2

    50 λεπτά
    Επιστρέφουμε μέσα στην κατσαρόλα το κοτόπουλο αφού έχουμε αφαιρέσει την πέτσα του (αν θέλουμε) μαζί με αρκετό βραστό νερό από μια κατσαρόλα που να μισοσκεπάζει το φαγητό μας και προσθέτουμε τον κύβο. Αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράσουν.
  • Βήμα 3

    10 λεπτά
    5 λεπτά πριν να είναι έτοιμο το φαγητό μας προσθέτουμε το λεμόνι, την ρίγανη και το ξύσμα. Δεν τα βάζουμε από την αρχή για να μην πικρίσουν. Συνεχίζουμε το βράσιμο για μερικά λεπτά ακόμα μέχρι να σωθεί το υγρό και να μείνει το φαγητό με το λάδι του και κάνει μια ελαφριά σάλτσα. Προαιρετικά: Αν δούμε ότι η σάλτσα δεν έχει δέσει μπορούμε να τη δέσουμε με λίγο κορνφλάουρ αφού το ανακατέψουμε με λίγο κρύο νερό. Άλλος τρόπος για να δέσει η σάλτσα είναι να αλευρώσουμε ελαφρά τα κομμάτια του κοτόπουλου πριν ξεκινήσουμε. Απλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί να μην καεί το κρέας και κολλήσει.
  • Βήμα 4

    1 λεπτά
    Τέλος πασπαλίζουμε με πάπρικα, ρίγανη και μαϊντανό. Το λεμονάτο κοτόπουλο κατσαρόλας από τον Άκη Πετρετζίκη είναι έτοιμο για σερβίρισμα!
Κοτόπουλο λεμονάτο κατσαρόλας από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 1 4

Βάζουμε μια μεγάλη και πλατιά κατσαρόλα στη φωτιά να κάψει και παράλληλα αλατοπιπερώ-νουμε το κοτόπουλο και τις πατάτες. Όταν η κατσαρόλα είναι έτοιμη, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κοτόπουλο και αφήνουμε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές για 4-5 λεπτά. Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Τα σοτάρουμε καλά και πάρουν ελαφρύ χρώμα προσθέτουμε το σκόρδο και τις πατάτες και τα σοτάρουμε και αυτά.

Κοτόπουλο λεμονάτο κατσαρόλας από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 2 4

Επιστρέφουμε μέσα στην κατσαρόλα το κοτόπουλο αφού έχουμε αφαιρέσει την πέτσα του (αν θέλουμε) μαζί με αρκετό βραστό νερό από μια κατσαρόλα που να μισοσκεπάζει το φαγητό μας και προσθέτουμε τον κύβο. Αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράσουν.

Κοτόπουλο λεμονάτο κατσαρόλας από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 3 4

5 λεπτά πριν να είναι έτοιμο το φαγητό μας προσθέτουμε το λεμόνι, την ρίγανη και το ξύσμα. Δεν τα βάζουμε από την αρχή για να μην πικρίσουν. Συνεχίζουμε το βράσιμο για μερικά λεπτά ακόμα μέχρι να σωθεί το υγρό και να μείνει το φαγητό με το λάδι του και κάνει μια ελαφριά σάλτσα. Προαιρετικά: Αν δούμε ότι η σάλτσα δεν έχει δέσει μπορούμε να τη δέσουμε με λίγο κορνφλάουρ αφού το ανακατέψουμε με λίγο κρύο νερό. Άλλος τρόπος για να δέσει η σάλτσα είναι να αλευρώσουμε ελαφρά τα κομμάτια του κοτόπουλου πριν ξεκινήσουμε. Απλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί να μην καεί το κρέας και κολλήσει.

Κοτόπουλο λεμονάτο κατσαρόλας από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 4 4

Τέλος πασπαλίζουμε με πάπρικα, ρίγανη και μαϊντανό. Το λεμονάτο κοτόπουλο κατσαρόλας από τον Άκη Πετρετζίκη είναι έτοιμο για σερβίρισμα!

Συνταγή ως PDF