Κοτόπουλο με σπανάκι και ρεβίθια
65λεπτά
Εύκολη
250 γρ.
Σπανάκι
0.5 φλιτζάνι
Ρεβίθια
1 Μέτριο
Κρεμμύδια φρέσκα
1
Σκελίδα σκόρδο
1 κ.γλ.
Κάρυ
0.25 κ.γλ.
Κύμινο
0.5 κ.γλ.
Αλάτι
0.33 κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
1 κύβος
2 κ.σ.
Ελαιόλαδο
1
Κοτόπουλο
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
520.34 kcal
Υδατάνθρακες
17.01 g
Πρωτεΐνες
46.43 g
Λιπαρά
29.25 g
Εδώδιμες Ίνες
4.18 g
Σάκχαρα
3.3 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
65 λεπτά
Βήμα 1
Πλύνετε καλά το σπανάκι σε κρύο νερό και κόψτε τα κλωνάρια (αφήστε μόνο τα φύλλα).
Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα με 2 κ.σ ελαιόλαδο.
Βήμα 2
Βάλτε ένα τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει έντονο καφέ χρώμα . Μεταφέρετε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και προσθέστε 1,5 ποτήρι νερό, τα ρεβίθια, το κύμινο, τον ζωμό κότας MAGGI και το κάρυ, μαγειρέψτε για 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά και ρίξτε το σπανάκι , συνεχίστε το μαγείρεμα για ακόμη 10 λεπτά και σερβίρετε .
Βήμα 3
Αν η σάλτσα δεν έχει πήξει πάρτε μια μικρή ποσότητα από ρεβίθια και χτυπήστε στο μίξερ, επαναφέρετε πάλι μέσα στην κατσαρόλα και ανακατέψτε. Σερβίρετε άμεσα.
Σχόλια 0