Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Κοτόπουλο μεσογειακό

0
60λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

-
5 μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 5 εδώ

3 
Κολοκυθάκια
3 
Πατάτες
2 
Κρεμμύδια
2 
Σκελίδες σκόρδο
2 Κλωνάρια
Δεντρολίβανο, φρέσκο
0.5 κ.γλ.
Αλάτι
0.5 φλιτζάνι
Λευκό κρασί
0.33 κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
7 κ.σ.
Ελαιόλαδο
0.5 φλιτζάνι
Ελαιόλαδο
2 
Ντομάτες
1 
Κοτόπουλο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
889.64 kcal
Υδατάνθρακες
30.92 g
Πρωτεΐνες
44.08 g
Λιπαρά
63.74 g
Εδώδιμες Ίνες
4.59 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

60 λεπτά
Βήμα 1
5 λεπτά
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίξτε 3 κ.σ ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ελαφρύ χρυσό χρώμα.
Βήμα 2
5 λεπτά
Κόψτε τα κρεμμύδια, τις πατάτες και τις τομάτες στα 8 κυδωνάτα, τα κολοκύθια στη μέση και στη συνέχεια σε χοντρές φέτες. Βάλτε τα όλα σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε αλάτι, το σκόρδο, 4κτς ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά. Σβήστε το κοτόπουλο με το κρασί, ρίξτε το δεντρολίβανο και διαλύστε τον κύβο κότας ανακατεύοντας μέσα στην κατσαρόλα.
Βήμα 3
50 λεπτά
Σκεπάστε το κοτόπουλο με τα λαχανικά, προσθέστε μισό ποτήρι νερό και κλείστε με το καπάκι της κατσαρόλας. Χαμηλώστε στο ελάχιστο την εστία και μαγειρέψτε για 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. 5 λεπτά πριν ετοιμαστεί το φαγητό βάλτε μισό ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο και ανακινήστε προσεχτικά την κατσαρόλα για να μην σπάσουν τα λαχανικά. Αφήστε σκεπασμένο εκτός εστίας για 20 λεπτά πριν σερβίρετε.
Κοτόπουλο μεσογειακό

Βήμα 1 3

Βήμα 1

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίξτε 3 κ.σ ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ελαφρύ χρυσό χρώμα.

Κοτόπουλο μεσογειακό

Βήμα 2 3

Βήμα 2

Κόψτε τα κρεμμύδια, τις πατάτες και τις τομάτες στα 8 κυδωνάτα, τα κολοκύθια στη μέση και στη συνέχεια σε χοντρές φέτες. Βάλτε τα όλα σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε αλάτι, το σκόρδο, 4κτς ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά. Σβήστε το κοτόπουλο με το κρασί, ρίξτε το δεντρολίβανο και διαλύστε τον κύβο κότας ανακατεύοντας μέσα στην κατσαρόλα.

Κοτόπουλο μεσογειακό

Βήμα 3 3

Βήμα 3

Σκεπάστε το κοτόπουλο με τα λαχανικά, προσθέστε μισό ποτήρι νερό και κλείστε με το καπάκι της κατσαρόλας. Χαμηλώστε στο ελάχιστο την εστία και μαγειρέψτε για 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. 5 λεπτά πριν ετοιμαστεί το φαγητό βάλτε μισό ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο και ανακινήστε προσεχτικά την κατσαρόλα για να μην σπάσουν τα λαχανικά. Αφήστε σκεπασμένο εκτός εστίας για 20 λεπτά πριν σερβίρετε.

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη