Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Κοτόπουλο πικάντικο από τον Άκη Πετρετζίκη

0
70λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

-
6 μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 6 εδώ

200 γρ.
Ελαιόλαδο
6 
Πιπεριές τσίλι
1 
Πιπεριά φλωρίνης (κονσέρβα ή βαζάκι)
1 
Σκελίδα σκόρδο (τριμμένο)
2 Εκατοστά πάχος
Τζίντζερ φρέσκο
1 Μέτριο
Κρεμμύδια φρέσκα
60 γρ.
Χυμός λεμονιού
1 κ.γλ.
Αλάτι
0.5 κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
400 γρ.
Πατάτες
3 
Καρότα
1 κ.γλ.
Μπούκοβο
1 
Σελινόριζα
250 γρ.
Μανιτάρια λευκά
2 Φύλλα
Κόλιανδρος φρέσκος
1 
Κοτόπουλο
1 φλιτζάνι
Σάλτσα ντομάτας, σε κονσέρβα, χωρίς αλάτι

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
721.61 kcal
Υδατάνθρακες
25.9 g
Πρωτεΐνες
38.4 g
Λιπαρά
52.52 g
Εδώδιμες Ίνες
5.02 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

70 λεπτά
Βήμα 1
2 λεπτά
Εκτέλεση για τη σάλτσα: Φοράμε γάντια. Βάζουμε το ελαιόλαδο, τις πιπεριές σε ένα κατσαρολάκι και τα τοποθετούμε σε σιγανή φωτιά και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 2
1 λεπτά
Προσθέτουμε το αλάτι και το σκόρδο και σοτάρουμε για ένα λεπτό ακόμα.
Βήμα 3
2 λεπτά
Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μπούκοβο, αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το περνάμε από το μπλέντερ μέχρι να γίνει ένας ωραίος πολτός.
Βήμα 4
2 λεπτά
Καλό θα είναι να το βάλουμε σε ένα μπολ που να κλείνει καλά και να το αφήσουμε στο ψυγείο για μερικές μέρες 3-4 μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε. Τip για την σάλτσα: Θα μπορούσαμε να αφαιρέσουμε τα σπόρια από τα τσίλι και έτσι η σάλτσα θα ήταν λιγότερο καυτερή. Αν τη θέλουμε ακόμα πιο απαλή μπορούμε να αφαιρέσουμε και το μπούκοβο από τη συνταγή.
Βήμα 5
2 λεπτά
Εκτέλεση για το κοτόπουλο Ψιλοκόβουμε τον κόλιανδρο, το τζίντζερ και το κρεμμύδι και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Σε αυτό προσθέτουμε την πικάντικη σάλτσα, το ελαιόλαδο, τον κύβο κότας Maggi σπασμένο, το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι.
Βήμα 6
2 λεπτά
Σε ένα μεγάλο μπολ που να χωράει το κοτόπουλο βάζουμε το μισό από το παραπάνω μείγμα.
Βήμα 7
2 λεπτά
Τοποθετούμε φορώντας γάντια μέσα το κοτόπουλο, με το δέρμα προς τα κάτω και από πάνω βάζουμε το υπόλοιπο μείγμα. Φορώντας ακόμα γάντια αλείφουμε το κοτόπουλο με όλο αυτό το μείγμα ώστε να πάει παντού.
Βήμα 8
2 λεπτά
Σκεπάζουμε με το καπάκι και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον.
Βήμα 9
2 λεπτά
Παράλληλα ετοιμάζουμε τα λαχανικά καθαρίζοντας και κόβοντας τα (τσίλι και καρότο σε ροδέλες, σελινόριζα κομμένη σε κομμάτια 2-3εκ.) και ανακατεύοντας τα με το ελαιόλαδο, την πικάντικη σάλτσα και το αλάτι.
Βήμα 10
2 λεπτά
Τοποθετούμε το κοτόπουλο μέσα σε ένα ταψί στο οποίο να χωράνε τα λαχανικά μας σε μια στρώση.
Βήμα 11
1 λεπτά
Προθερμαίνουμετο φούρνο στους 200° C με αέρα και βάζουμε μέσα το ταψάκι.
Βήμα 12
50 λεπτά
Ψήνουμε για 45-50 λεπτά μέχρι που να γίνει τραγανή η πέτσα του κοτόπουλου και τα λαχανικά μας.
Κοτόπουλο πικάντικο από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 1 12

Βήμα 1

Εκτέλεση για τη σάλτσα: Φοράμε γάντια. Βάζουμε το ελαιόλαδο, τις πιπεριές σε ένα κατσαρολάκι και τα τοποθετούμε σε σιγανή φωτιά και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Κοτόπουλο πικάντικο από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 2 12

Βήμα 2 Βήμα 2 Βήμα 2

Προσθέτουμε το αλάτι και το σκόρδο και σοτάρουμε για ένα λεπτό ακόμα.

Κοτόπουλο πικάντικο από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 3 12

Βήμα 3

Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μπούκοβο, αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το περνάμε από το μπλέντερ μέχρι να γίνει ένας ωραίος πολτός.

Κοτόπουλο πικάντικο από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 4 12

Βήμα 4 Βήμα 4

Καλό θα είναι να το βάλουμε σε ένα μπολ που να κλείνει καλά και να το αφήσουμε στο ψυγείο για μερικές μέρες 3-4 μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε. Τip για την σάλτσα: Θα μπορούσαμε να αφαιρέσουμε τα σπόρια από τα τσίλι και έτσι η σάλτσα θα ήταν λιγότερο καυτερή. Αν τη θέλουμε ακόμα πιο απαλή μπορούμε να αφαιρέσουμε και το μπούκοβο από τη συνταγή.

Κοτόπουλο πικάντικο από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 5 12

Βήμα 5

Εκτέλεση για το κοτόπουλο Ψιλοκόβουμε τον κόλιανδρο, το τζίντζερ και το κρεμμύδι και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Σε αυτό προσθέτουμε την πικάντικη σάλτσα, το ελαιόλαδο, τον κύβο κότας Maggi σπασμένο, το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι.

Κοτόπουλο πικάντικο από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 6 12

Βήμα 6 Βήμα 6

Σε ένα μεγάλο μπολ που να χωράει το κοτόπουλο βάζουμε το μισό από το παραπάνω μείγμα.

Κοτόπουλο πικάντικο από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 7 12

Βήμα 7 Βήμα 7

Τοποθετούμε φορώντας γάντια μέσα το κοτόπουλο, με το δέρμα προς τα κάτω και από πάνω βάζουμε το υπόλοιπο μείγμα. Φορώντας ακόμα γάντια αλείφουμε το κοτόπουλο με όλο αυτό το μείγμα ώστε να πάει παντού.

Κοτόπουλο πικάντικο από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 8 12

Βήμα 8 Βήμα 8

Σκεπάζουμε με το καπάκι και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον.

Κοτόπουλο πικάντικο από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 9 12

Βήμα 9 Βήμα 9

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα λαχανικά καθαρίζοντας και κόβοντας τα (τσίλι και καρότο σε ροδέλες, σελινόριζα κομμένη σε κομμάτια 2-3εκ.) και ανακατεύοντας τα με το ελαιόλαδο, την πικάντικη σάλτσα και το αλάτι.

Κοτόπουλο πικάντικο από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 10 12

Βήμα 10 Βήμα 10

Τοποθετούμε το κοτόπουλο μέσα σε ένα ταψί στο οποίο να χωράνε τα λαχανικά μας σε μια στρώση.

Κοτόπουλο πικάντικο από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 11 12

Βήμα 11 Βήμα 11

Προθερμαίνουμετο φούρνο στους 200° C με αέρα και βάζουμε μέσα το ταψάκι.

Κοτόπουλο πικάντικο από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 12 12

Βήμα 12 Βήμα 12

Ψήνουμε για 45-50 λεπτά μέχρι που να γίνει τραγανή η πέτσα του κοτόπουλου και τα λαχανικά μας.

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη