Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Κοτόπουλο πικάντικο από τον Άκη Πετρετζίκη

0
70λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

-
6 μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 6 εδώ

200  γρ.
Ελαιόλαδο
6 
Πιπεριές τσίλι
1 
Πιπεριά φλωρίνης (κονσέρβα ή βαζάκι)
1 
Σκελίδα σκόρδο (τριμμένο)
2  Εκατοστά πάχος
Τζίντζερ φρέσκο
1  Μέτριο
Κρεμμύδια φρέσκα
60  γρ.
Χυμός λεμονιού
1  κ.γλ.
Αλάτι
0.5  κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
400  γρ.
Πατάτες
3 
Καρότα
1  κ.γλ.
Μπούκοβο
1 
Σελινόριζα
250  γρ.
Μανιτάρια λευκά
2  Φύλλα
Κόλιανδρος φρέσκος
1 
Κοτόπουλο
1  φλιτζάνι
Σάλτσα ντομάτας, σε κονσέρβα, χωρίς αλάτι

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
721.61 kcal
Υδατάνθρακες
25.9 g
Πρωτεΐνες
38.4 g
Λιπαρά
52.52 g
Εδώδιμες Ίνες
5.02 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

70 λεπτά
Βήμα 1
2 λεπτά
Εκτέλεση για τη σάλτσα: Φοράτε γάντια. Βάζετε το ελαιόλαδο & τις πιπεριές σε ένα κατσαρολάκι και τα τοποθετείτε σε σιγανή φωτιά. Τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 2
1 λεπτά
Προσθέτετε το αλάτι και το σκόρδο και συνεχίζετε για 1 λεπτό ακόμα.
Βήμα 3
2 λεπτά
Αφαιρείτε από τη φωτιά, προσθέτετε το μπούκοβο και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει. Έπειτα, το περνάτε από το μπλέντερ μέχρι να γίνει ένας ωραίος πολτός.
Βήμα 4
2 λεπτά
Καλό θα είναι να το βάλετε σε ένα μπολ που να κλείνει καλά και να το αφήσετε στο ψυγείο για 3-4 μέρες μέχρι να το χρησιμοποιήσετε. Τip για την σάλτσα: Θα μπορούσατε να αφαιρέσετε τα σπόρια από τα τσίλι και έτσι η σάλτσα θα ήταν λιγότερο καυτερή. Αν τη θέλετε ακόμα πιο απαλή μπορείτε να αφαιρέσετε και το μπούκοβο από τη συνταγή.
Βήμα 5
2 λεπτά
Εκτέλεση για το κοτόπουλο: Ψιλοκόβετε τον κόλιανδρο, το τζίντζερ και το κρεμμύδι και τα βάζετε σε ένα μπολ. Σε αυτό προσθέτετε την πικάντικη σάλτσα, το ελαιόλαδο, τον κύβο κότας Maggi σπασμένο, το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι.
Βήμα 6
2 λεπτά
Σε ένα μεγάλο μπολ που να χωράει το κοτόπουλο βάζετε το ½ από το παραπάνω μείγμα.
Βήμα 7
2 λεπτά
Τοποθετείτε φορώντας γάντια μέσα το κοτόπουλο, με το δέρμα προς τα κάτω και από πάνω βάζετε το υπόλοιπο μείγμα. Φορώντας ακόμα γάντια αλείφετε το κοτόπουλο με όλο αυτό το μείγμα ώστε να πάει παντού.
Βήμα 8
2 λεπτά
Σκεπάζετε με το καπάκι και το βάζετε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον.
Βήμα 9
2 λεπτά
Παράλληλα, ετοιμάζετε τα λαχανικά καθαρίζοντας και κόβοντας τα (τσίλι και καρότο σε ροδέλες, σελινόριζα κομμένη σε κομμάτια 2-3 εκ.) και ανακατεύοντάς τα με το ελαιόλαδο, την πικάντικη σάλτσα και το αλάτι.
Βήμα 10
2 λεπτά
Τοποθετείτε το κοτόπουλο μέσα σε ένα ταψί στο οποίο να χωράνε τα λαχανικά σε μια στρώση.
Βήμα 11
1 λεπτά
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C με αέρα και βάζετε μέσα το ταψάκι.
Βήμα 12
50 λεπτά
Ψήνετε για 45-50 λεπτά μέχρι που να γίνει τραγανή η πέτσα του κοτόπουλου και τα λαχανικά.
Κοτόπουλο πικάντικο από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 1 12

Βήμα 1

Εκτέλεση για τη σάλτσα: Φοράτε γάντια. Βάζετε το ελαιόλαδο & τις πιπεριές σε ένα κατσαρολάκι και τα τοποθετείτε σε σιγανή φωτιά. Τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.

Κοτόπουλο πικάντικο από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 2 12

Βήμα 2 Βήμα 2 Βήμα 2

Προσθέτετε το αλάτι και το σκόρδο και συνεχίζετε για 1 λεπτό ακόμα.

Κοτόπουλο πικάντικο από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 3 12

Βήμα 3

Αφαιρείτε από τη φωτιά, προσθέτετε το μπούκοβο και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει. Έπειτα, το περνάτε από το μπλέντερ μέχρι να γίνει ένας ωραίος πολτός.

Κοτόπουλο πικάντικο από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 4 12

Βήμα 4 Βήμα 4

Καλό θα είναι να το βάλετε σε ένα μπολ που να κλείνει καλά και να το αφήσετε στο ψυγείο για 3-4 μέρες μέχρι να το χρησιμοποιήσετε. Τip για την σάλτσα: Θα μπορούσατε να αφαιρέσετε τα σπόρια από τα τσίλι και έτσι η σάλτσα θα ήταν λιγότερο καυτερή. Αν τη θέλετε ακόμα πιο απαλή μπορείτε να αφαιρέσετε και το μπούκοβο από τη συνταγή.

Κοτόπουλο πικάντικο από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 5 12

Βήμα 5

Εκτέλεση για το κοτόπουλο: Ψιλοκόβετε τον κόλιανδρο, το τζίντζερ και το κρεμμύδι και τα βάζετε σε ένα μπολ. Σε αυτό προσθέτετε την πικάντικη σάλτσα, το ελαιόλαδο, τον κύβο κότας Maggi σπασμένο, το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι.

Κοτόπουλο πικάντικο από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 6 12

Βήμα 6 Βήμα 6

Σε ένα μεγάλο μπολ που να χωράει το κοτόπουλο βάζετε το ½ από το παραπάνω μείγμα.

Κοτόπουλο πικάντικο από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 7 12

Βήμα 7 Βήμα 7

Τοποθετείτε φορώντας γάντια μέσα το κοτόπουλο, με το δέρμα προς τα κάτω και από πάνω βάζετε το υπόλοιπο μείγμα. Φορώντας ακόμα γάντια αλείφετε το κοτόπουλο με όλο αυτό το μείγμα ώστε να πάει παντού.

Κοτόπουλο πικάντικο από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 8 12

Βήμα 8 Βήμα 8

Σκεπάζετε με το καπάκι και το βάζετε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον.

Κοτόπουλο πικάντικο από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 9 12

Βήμα 9 Βήμα 9

Παράλληλα, ετοιμάζετε τα λαχανικά καθαρίζοντας και κόβοντας τα (τσίλι και καρότο σε ροδέλες, σελινόριζα κομμένη σε κομμάτια 2-3 εκ.) και ανακατεύοντάς τα με το ελαιόλαδο, την πικάντικη σάλτσα και το αλάτι.

Κοτόπουλο πικάντικο από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 10 12

Βήμα 10 Βήμα 10

Τοποθετείτε το κοτόπουλο μέσα σε ένα ταψί στο οποίο να χωράνε τα λαχανικά σε μια στρώση.

Κοτόπουλο πικάντικο από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 11 12

Βήμα 11 Βήμα 11

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C με αέρα και βάζετε μέσα το ταψάκι.

Κοτόπουλο πικάντικο από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 12 12

Βήμα 12 Βήμα 12

Ψήνετε για 45-50 λεπτά μέχρι που να γίνει τραγανή η πέτσα του κοτόπουλου και τα λαχανικά.

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη