Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Κριθαράκι με καλαμάρι

0
70λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

-
2 μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 2 εδώ

200 γρ.
Καλαμαράκια
0.5 φλιτζάνι
Λευκό κρασί
2 
Αστεροειδή γλυκάνισο
1 
Σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ.
Μαΐντανός, φρέσκος
1 
Limes
2 κ.σ.
Κρεμμύδι φρέσκο
0.5 φλιτζάνι
Παρμεζάνα τριμμένη
200 γρ.
Κριθαράκι
2 
Ντομάτες
1 
Κρεμμύδι

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
680.39 kcal
Υδατάνθρακες
103.18 g
Πρωτεΐνες
35.27 g
Λιπαρά
10.51 g
Εδώδιμες Ίνες
18.31 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

70 λεπτά
Βημα 1
50 λεπτά
Χοντροκόψτε τα κρεμμύδια το σκόρδο και σοτάρετε σε ένα κατσαρολάκι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν . Προσθέστε τα κεφάλια από τα καλαμάρια και τις τομάτες χοντροκομμένες ανακατέψτε μέχρι να χυλώσουν οι τομάτες. Σβήστε με το κρασί και συμπληρώστε με 2 λίτρα νερό . Ρίξτε τους γλυκάνισους και τους ζωμούς λαχανικών MAGGI, αφήστε να κοχλάσει σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά.
Βήμα 2
15 λεπτά
Τοποθετήστε ένα τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά , προσθέστε 3 κ.σ ελαιόλαδο και το κριθαράκι .Καβουρδίστε ανακατεύοντας ασταμάτητα μέχρι το κριθάρι να πάρει καφέ απαλό χρώμα . Επειδή το τηγάνι θα έχει ανεβάσει μεγάλη θερμοκρασία θα πρέπει η πρώτη δόση ζωμού να είναι μεγάλη για να έρθει σε σωστή θερμοκρασία το τηγάνι . Οπότε προσεχτικά ρίξτε περίπου 500 ml ζωμού MAGGI μέσα στο καβουρδισμένο κριθαράκι και στη συνέχεια ρίξτε όσο χρειάζεται για να μην είναι στεγνό αλλά ούτε και γεμάτο με υγρά για τα επόμενα 20 περίπου λεπτά που θα χρειαστεί για να μαγειρευτεί .
Βήμα 3
5 λεπτά
Δυο λεπτά πριν το τέλος προσθέστε στο κριθαράκι το καλαμάρι κομμένο σε λεπτές λωρίδες , το ξύσμα μοσχολέμονου, τον μαϊντανό , το φρέσκο κρεμμύδι και το τριμμένο τυρί . Ανακατέψτε καλά και αφήστε εκτός εστίας για ακόμη 3 λεπτά μέχρι να σερβίρετε .
Κριθαράκι με καλαμάρι

Βημα 1 3

Βημα 1 Βημα 1 Βημα 1 Βημα 1

Χοντροκόψτε τα κρεμμύδια το σκόρδο και σοτάρετε σε ένα κατσαρολάκι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν . Προσθέστε τα κεφάλια από τα καλαμάρια και τις τομάτες χοντροκομμένες ανακατέψτε μέχρι να χυλώσουν οι τομάτες. Σβήστε με το κρασί και συμπληρώστε με 2 λίτρα νερό . Ρίξτε τους γλυκάνισους και τους ζωμούς λαχανικών MAGGI, αφήστε να κοχλάσει σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά.

Κριθαράκι με καλαμάρι

Βήμα 2 3

Βήμα 2 Βήμα 2

Τοποθετήστε ένα τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά , προσθέστε 3 κ.σ ελαιόλαδο και το κριθαράκι .Καβουρδίστε ανακατεύοντας ασταμάτητα μέχρι το κριθάρι να πάρει καφέ απαλό χρώμα . Επειδή το τηγάνι θα έχει ανεβάσει μεγάλη θερμοκρασία θα πρέπει η πρώτη δόση ζωμού να είναι μεγάλη για να έρθει σε σωστή θερμοκρασία το τηγάνι . Οπότε προσεχτικά ρίξτε περίπου 500 ml ζωμού MAGGI μέσα στο καβουρδισμένο κριθαράκι και στη συνέχεια ρίξτε όσο χρειάζεται για να μην είναι στεγνό αλλά ούτε και γεμάτο με υγρά για τα επόμενα 20 περίπου λεπτά που θα χρειαστεί για να μαγειρευτεί .

Κριθαράκι με καλαμάρι

Βήμα 3 3

Βήμα 3

Δυο λεπτά πριν το τέλος προσθέστε στο κριθαράκι το καλαμάρι κομμένο σε λεπτές λωρίδες , το ξύσμα μοσχολέμονου, τον μαϊντανό , το φρέσκο κρεμμύδι και το τριμμένο τυρί . Ανακατέψτε καλά και αφήστε εκτός εστίας για ακόμη 3 λεπτά μέχρι να σερβίρετε .

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη