Κριθαράκι με καλαμάρι
70λεπτά
Εύκολη
200 γρ.
Καλαμαράκια
0.5 φλιτζάνι
Λευκό κρασί
2
Αστεροειδή γλυκάνισο
1
Σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ.
Μαΐντανός, φρέσκος
1
Limes
2 κ.σ.
Κρεμμύδι φρέσκο
0.5 φλιτζάνι
Παρμεζάνα τριμμένη
3 κ.σ.
200 γρ.
Κριθαράκι
2
Ντομάτες
1
Κρεμμύδι
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
702.95 kcal
Υδατάνθρακες
106.32 g
Πρωτεΐνες
36.36 g
Λιπαρά
11.08 g
Εδώδιμες Ίνες
18.4 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
70 λεπτά
Βημα 1
Χοντροκόψτε τα κρεμμύδια το σκόρδο και σοτάρετε σε ένα κατσαρολάκι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν . Προσθέστε τα κεφάλια από τα καλαμάρια και τις τομάτες χοντροκομμένες ανακατέψτε μέχρι να χυλώσουν οι τομάτες. Σβήστε με το κρασί και συμπληρώστε με 2 λίτρα νερό . Ρίξτε τους γλυκάνισους και τους ζωμούς λαχανικών MAGGI, αφήστε να κοχλάσει σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά.
Βήμα 2
Τοποθετήστε ένα τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά , προσθέστε 3 κ.σ ελαιόλαδο και το κριθαράκι .Καβουρδίστε ανακατεύοντας ασταμάτητα μέχρι το κριθάρι να πάρει καφέ απαλό χρώμα . Επειδή το τηγάνι θα έχει ανεβάσει μεγάλη θερμοκρασία θα πρέπει η πρώτη δόση ζωμού να είναι μεγάλη για να έρθει σε σωστή θερμοκρασία το τηγάνι . Οπότε προσεχτικά ρίξτε περίπου 500 ml ζωμού MAGGI μέσα στο καβουρδισμένο κριθαράκι και στη συνέχεια ρίξτε όσο χρειάζεται για να μην είναι στεγνό αλλά ούτε και γεμάτο με υγρά για τα επόμενα 20 περίπου λεπτά που θα χρειαστεί για να μαγειρευτεί .
Βήμα 3
Δυο λεπτά πριν το τέλος προσθέστε στο κριθαράκι το καλαμάρι κομμένο σε λεπτές λωρίδες , το ξύσμα μοσχολέμονου, τον μαϊντανό , το φρέσκο κρεμμύδι και το τριμμένο τυρί . Ανακατέψτε καλά και αφήστε εκτός εστίας για ακόμη 3 λεπτά μέχρι να σερβίρετε .
Σχόλια 0