Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Συνταγές Συνταγές
  • Άρθρα Κατηγορίες Συνταγών
  • Maggi Maggi
  • Ποια συνταγή ψάχνεις; Ποια συνταγή ψάχνεις;
  • Σύνδεση Σύνδεση
  • Προϊόντα
  • Η ιστορία μας
  • Blog
  • Tips
  • Μείωση Σπατάλης Τροφίμων
Κριθαράκι με κοτόπουλο κρασάτο
  1. Σπίτι
  2. Όλες οι συνταγές
  3. Κριθαράκι Με Κοτόπουλο Κρασάτο

Κριθαράκι με κοτόπουλο κρασάτο

(0)
135 λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

6 μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 6

ingredient_quantity
recipe ingredient
3 
Κρεμμύδια
2 
Φύλλα δάφνης
3 
Κολοκυθάκια
500  γρ.
Μανιτάρια λευκά
400  γρ.
Κριθαράκι χοντρό
1  φλιτζάνι
Κόκκινο κρασί
3  κ.σ.
Θυμάρι, φρέσκο
2  κύβους
MAGGI Ζωμός λαχανικών
0.5  κ.γλ.
Αλάτι
0.33  κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
4  κ.σ.
Ελαιόλαδο
150  γρ.
Γραβιέρα τριμμένη
1500  γρ.
Κότα ολόκληρη
250  γρ.
Ντομάτα κονκασέ
1  κ.σ.
Πάστα ντομάτας
αντίγραφο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
72.1 g
Ενέργεια
1006.3 kcal
Λιπαρά
47.3 g
Εδώδιμες Ίνες
13.9 g
Πρωτεΐνες
69.9 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

135 λεπτά
  • Βήμα 1

    10 λεπτά
    Γεμίστε μια μεγάλη κατσαρόλα με 2 λίτρα νερό και βάλτε μέσα χοντροκομμένα τα δυο κρεμμύδια, τους κύβους λαχανικών και τα φύλλα δάφνης.
  • Βήμα 2

    70 λεπτά
    Δώστε μια βράση, χαμηλώστε την ένταση της εστίας περίπου στην μέση (ίσα που να βράζει το νερό) και βάλτε μέσα το κοτόπουλο. Βράστε για περίπου 1 ώρα και μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αδειάστε μέσα στον ζωμό την τομάτα κονκασέ και μαγειρέψτε για ακόμη 10 λεπτά. Με μια τσιμπίδα αποσύρετε το κρέας, μεταφέρετέ το σε μια μεγάλη πιατέλα και αφήστε το να κρυώσει.
  • Βήμα 3

    5 λεπτά
    Τοποθετήστε μια φαρδιά κατσαρόλα ή ένα μεγάλο και ψηλό τηγάνι σε μέτρια φωτιά & ρίξτε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Σοτάρετε ελαφριά και αδειάστε μέσα το κριθαράκι. Καβουρδίστε το ανακατεύοντας συνέχεια για περίπου 5 λεπτά μέχρι να πάρει ανοιχτό καφέ χρώμα.
  • Βήμα 4

    10 λεπτά
    Με μια βαθιά κουτάλα ξεκινήστε να ρίχνετε κουταλιά κουταλιά το ζωμό μέσα στο κριθαράκι. Θα πρέπει ο ζωμός να είναι σε θερμοκρασία βρασμού για να μην ρίχνει την θερμοκρασία στο φαγητό καθώς μαγειρεύεται. Ρίξτε την πάστα τομάτας, τα κολοκυθάκια, τα μανιτάρια και το κρασί.
  • Βήμα 5

    40 λεπτά
    Μαγειρέψτε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτεί το κριθαράκι και προσθέτετε συνέχεια όσο ζωμό χρειάζεται το κριθαράκι για να μην στεγνώνει. Παράλληλα, ξεψαχνίστε το στήθος από τον κόκορα και καθαρίστε από δέρμα και λίπη τα μπούτια. Τελευταία στιγμή και όταν το κριθαράκι είναι πλέον μαγειρεμένο ρίξτε το τυρί, πιπέρι φρεσκοτριμμένο, θυμάρι και το ψαχνό του κόκορα. Ανακατέψτε και σερβίρετε άμεσα.
Κριθαράκι με κοτόπουλο κρασάτο

Βήμα 1 5

Βήμα 1

Γεμίστε μια μεγάλη κατσαρόλα με 2 λίτρα νερό και βάλτε μέσα χοντροκομμένα τα δυο κρεμμύδια, τους κύβους λαχανικών και τα φύλλα δάφνης.

Κριθαράκι με κοτόπουλο κρασάτο

Βήμα 2 5

Βήμα 2

Δώστε μια βράση, χαμηλώστε την ένταση της εστίας περίπου στην μέση (ίσα που να βράζει το νερό) και βάλτε μέσα το κοτόπουλο. Βράστε για περίπου 1 ώρα και μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αδειάστε μέσα στον ζωμό την τομάτα κονκασέ και μαγειρέψτε για ακόμη 10 λεπτά. Με μια τσιμπίδα αποσύρετε το κρέας, μεταφέρετέ το σε μια μεγάλη πιατέλα και αφήστε το να κρυώσει.

Κριθαράκι με κοτόπουλο κρασάτο

Βήμα 3 5

Βήμα 3

Τοποθετήστε μια φαρδιά κατσαρόλα ή ένα μεγάλο και ψηλό τηγάνι σε μέτρια φωτιά & ρίξτε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Σοτάρετε ελαφριά και αδειάστε μέσα το κριθαράκι. Καβουρδίστε το ανακατεύοντας συνέχεια για περίπου 5 λεπτά μέχρι να πάρει ανοιχτό καφέ χρώμα.

Κριθαράκι με κοτόπουλο κρασάτο

Βήμα 4 5

Βήμα 4 Βήμα 4

Με μια βαθιά κουτάλα ξεκινήστε να ρίχνετε κουταλιά κουταλιά το ζωμό μέσα στο κριθαράκι. Θα πρέπει ο ζωμός να είναι σε θερμοκρασία βρασμού για να μην ρίχνει την θερμοκρασία στο φαγητό καθώς μαγειρεύεται. Ρίξτε την πάστα τομάτας, τα κολοκυθάκια, τα μανιτάρια και το κρασί.

Κριθαράκι με κοτόπουλο κρασάτο

Βήμα 5 5

Βήμα 5

Μαγειρέψτε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτεί το κριθαράκι και προσθέτετε συνέχεια όσο ζωμό χρειάζεται το κριθαράκι για να μην στεγνώνει. Παράλληλα, ξεψαχνίστε το στήθος από τον κόκορα και καθαρίστε από δέρμα και λίπη τα μπούτια. Τελευταία στιγμή και όταν το κριθαράκι είναι πλέον μαγειρεμένο ρίξτε το τυρί, πιπέρι φρεσκοτριμμένο, θυμάρι και το ψαχνό του κόκορα. Ανακατέψτε και σερβίρετε άμεσα.

Συνταγή ως PDF

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Εικόνες

You can select up to 6 media items (6 left).

3 + 13 =
Please fill the captcha field

Ανακαλύψτε περισσότερα

  • Φίλοι
  • Εύκολο
  • Ελληνική
  • Κύριο πιάτο
  • Πηγή πρωτεϊνών
  • Κορυφαίο πιάτο
  • Μερίδα λαχανικών/φρούτων
  • Υψηλό σε πρωτεΐνες
  • Οικογενειακά γεύματα

Βρείτε περισσότερες συνταγές

Show more recipes

  • Κριθαράκι με καλαμάρι

    Κριθαράκι με καλαμάρι

    70 λεπτά Εύκολη

Show more recipes

  • facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Επικοινωνία
  • Δήλωση Ιδιωτικότητας
  • Cookies
  • Όροι Χρήσης