Mini Burgers από τον Άκη Πετρετζίκη
50λεπτά
Εύκολη
2
Κρεμμύδια
30 γρ.
Βούτυρο
0.33 κ.γλ.
Ζάχαρη
800 γρ.
Κιμάς από σπάλα μόσχου
2 κ.σ.
2 κ.σ.
Ελαιόλαδο
3 φέτες
Τυρί, τσένταρ
6 φέτες
Μπέικον
12
Ψωμάκι για μπέργκερ
6 φέτες
Ντομάτα
50 γρ.
Μαγιονέζα
50 γρ.
Κέτσαπ
5 Φύλλα
Μαρούλι
5
Αγγουράκι πίκλες
300 γρ.
Πατάτες τηγανιτές
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
773.29 kcal
Υδατάνθρακες
56.85 g
Πρωτεΐνες
32.86 g
Λιπαρά
46.22 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
50 λεπτά
Βήμα 1
Βάλτε τον κιμά σε ένα μπολ. Προσθέστε την Maggi Nοστιμιά και ανακατέψτε.
Βήμα 2
Παράλληλα, βάλτε το μπέικον σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε για 2 λεπτά κάθε πλευρά μέχρι να χρυσαφίσει. Αφαιρέστε από το τηγάνι και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 3
Πλάστε σε 12 μικρά μπιφτεκάκια τον κιμά. Βάλτε το ίδιο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέστε 1 κσ ελαιόλαδο. Σοτάρετε τα μπιφτέκια για 3 λεπτά. Με το που γυρίσετε τα μπιφτεκάκια από την άλλη πλευρά βάλτε από πάνω το τυρί τσένταρ. Αφαιρέστε από το τηγάνι και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 4
Με ένα πριονωτό μαχαίρι κόψτε τα ψωμάκια στη μέση, απλώστε τα σε 2 ταψάκια και φρυγανίστε τα ελαφρά στο φούρνο για 5 λεπτά.
Βήμα 5
Παράλληλα κόψτε το το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες. Βάλτε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αφήστε να λιώσει. Ρίξτε τα κρεμμύδια, τη ζάχαρη και αφήστε για 5-7 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
Βήμα 6
Ηρθε η ώρα να στήσετε τα μπέργκερ μας.
Βήμα 7
Στο ψωμάκι που θα βάλουμε στη βάση ρίξτε μαγιονέζα, από πάνω το μπιφτέκι, το μαρούλι, την τομάτα και ένα κομμάτι μπέικον.
Βήμα 8
Στα καπάκια του μπέργκερ απλώστε την κέτσαπ και τα καραμελωμένα κρεμμύδια. Καπακώστε και καρφώστε με ένα ξυλάκι ένα αγγουράκι τουρσί από πάνω.
Σχόλια 0