Αρχική   >   Συνταγή    >    Μπιφτέκια κοτόπουλο

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
Χρόνος προετοιμασίας
15'
Χρόνος μαγειρέματος
25'
Μερίδες
4
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Θερμίδες
450 kcal/μερίδα

ΥΛΙΚΑ


  • 500 γρ. κιμά κοτόπουλο από φιλέτο στήθος

  • 500 γρ. κιμά κοτόπουλο από φιλέτο μπούτι

  • 2 κ.σ. θυμάρι φρέσκο

  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα

  • 2 κ.σ. μουστάρδα με σιναπόσπορο

  • 2 κύβους κότας MAGGI

  • 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

  • 5 φέτες ψωμί του τοστ τριμμένο στο μπλέντερ

  • Αλάτι

  • Ελαιόλαδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  1. Σε ένα τηγανάκι ρίξτε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά.

  2. Όταν μαλακώσει προσθέστε τους κύβους κότας MAGGI και ανακατέψτε με μια κουτάλα μέχρι να διαλυθεί.

  3. Αποσύρετε το τηγάνι από την εστία και αφήστε το στην άκρη μέχρι να πέσει η θερμοκρασία από τα κρεμμύδια.

  4. Σε ένα μπολ ρίξτε τον κιμά από το κοτόπουλο, την μουστάρδα, το φρέσκο θυμάρι, το τριμμένο ψωμί, το αλάτι, το μαϊντανό, τα σοταρισμένα κρεμμύδια και 4 κ.σ. ελαιόλαδο.

  5. Μαλάξτε απαλά με τα χέρια σας μέχρι να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά.

  6. Φτιάξτε ένα μικρό και λεπτό μπιφτέκι και ψήστε σε ένα τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο για να δοκιμάσετε αν η ποσότητα στο αλάτι είναι σωστή.

  7. Πλάστε τα μπιφτέκια με μέγεθος ανάλογο του γούστου σας και τοποθετήστε τα σε ένα λαδωμένο σκεύος.

  8. Βάλτε ένα ριγωτό τηγάνι (αν δεν έχετε τότε οποιοδήποτε αντικολλητικό) σε δυνατή φωτιά, λαδώστε καλά τα μπιφτέκια για να μην σας κολλήσουν και περάστε τα από το τηγάνι γυρνώντας μόνο μια φορά ίσα να πάρουν χρώμα.

  9. Στη συνέχεια μεταφέρετε σε ένα ταψί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για περίπου 15 λεπτά, ανάλογα πάνταμε το πάχος τους. 

  10. Τα μπιφτέκια κοτόπουλο είναι έτοιμα για σερβίρισμα.


Ανακαλύψτε περισσότερες, μοναδικές συνταγές με κοτόπουλο