Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Μπιφτέκια κοτόπουλο

0
40λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

-
6 μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 6 εδώ

1 κιλό
Κιμάς κοτόπουλο ανάμεικτος (στήθος –μπούτι)
2 κ.σ.
Θυμάρι, φρέσκο
2 
Κρεμμύδια
2 κ.σ.
Μουστάρδα
3 κ.σ.
Μαϊντανός φρέσκος ψιλοκομμένος
5 φέτες
Ψωμί του τοστ (τριμμένες)
1 κ.γλ.
Αλάτι
1 κ.σ.
Ελαιόλαδο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
345.31 kcal
Λιπαρά
14.9 g
Υδατάνθρακες
20.1 g
Πρωτεΐνες
32.2 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

40 λεπτά
Βήμα 1
2 λεπτά
Σε ένα τηγανάκι ρίξτε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά.
Βήμα 2
2 λεπτά
Όταν μαλακώσει προσθέστε τους κύβους κότας MAGGI και ανακατέψτε με μια κουτάλα μέχρι να διαλυθεί.
Βήμα 3
1 λεπτά
Αποσύρετε το τηγάνι από την εστία και αφήστε το στην άκρη μέχρι να πέσει η θερμοκρασία από τα κρεμμύδια.
Βήμα 4
3 λεπτά
Σε ένα μπολ ρίξτε τον κιμά από το κοτόπουλο, την μουστάρδα, το φρέσκο θυμάρι, το τριμμένο ψωμί, το αλάτι, το μαϊντανό, τα σοταρισμένα κρεμμύδια και 4 κ.σ. ελαιόλαδο.
Βήμα 5
3 λεπτά
Μαλάξτε απαλά με τα χέρια σας μέχρι να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά.
Βήμα 6
4 λεπτά
Φτιάξτε ένα μικρό και λεπτό μπιφτέκι και ψήστε σε ένα τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο για να δοκιμάσετε αν η ποσότητα στο αλάτι είναι σωστή.
Βήμα 7
6 λεπτά
Πλάστε τα μπιφτέκια με μέγεθος ανάλογο του γούστου σας και τοποθετήστε τα σε ένα λαδωμένο σκεύος.
Βήμα 8
3 λεπτά
Βάλτε ένα ριγωτό τηγάνι (αν δεν έχετε τότε οποιοδήποτε αντικολλητικό) σε δυνατή φωτιά, λαδώστε καλά τα μπιφτέκια για να μην σας κολλήσουν και περάστε τα από το τηγάνι γυρνώντας μόνο μια φορά ίσα να πάρουν χρώμα.
Βήμα 9
15 λεπτά
Στη συνέχεια μεταφέρετε σε ένα ταψί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για περίπου 15 λεπτά, ανάλογα πάνταμε το πάχος τους.
Βήμα 10
1 λεπτά
Τα μπιφτέκια κοτόπουλο είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
Μπιφτέκια κοτόπουλο

Βήμα 1 10

Βήμα 1 Βήμα 1

Σε ένα τηγανάκι ρίξτε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά.

Μπιφτέκια κοτόπουλο

Βήμα 2 10

Βήμα 2 Βήμα 2

Όταν μαλακώσει προσθέστε τους κύβους κότας MAGGI και ανακατέψτε με μια κουτάλα μέχρι να διαλυθεί.

Μπιφτέκια κοτόπουλο

Βήμα 3 10

Βήμα 3

Αποσύρετε το τηγάνι από την εστία και αφήστε το στην άκρη μέχρι να πέσει η θερμοκρασία από τα κρεμμύδια.

Μπιφτέκια κοτόπουλο

Βήμα 4 10

Βήμα 4 Βήμα 4

Σε ένα μπολ ρίξτε τον κιμά από το κοτόπουλο, την μουστάρδα, το φρέσκο θυμάρι, το τριμμένο ψωμί, το αλάτι, το μαϊντανό, τα σοταρισμένα κρεμμύδια και 4 κ.σ. ελαιόλαδο.

Μπιφτέκια κοτόπουλο

Βήμα 5 10

Βήμα 5 Βήμα 5

Μαλάξτε απαλά με τα χέρια σας μέχρι να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά.

Μπιφτέκια κοτόπουλο

Βήμα 6 10

Βήμα 6 Βήμα 6

Φτιάξτε ένα μικρό και λεπτό μπιφτέκι και ψήστε σε ένα τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο για να δοκιμάσετε αν η ποσότητα στο αλάτι είναι σωστή.

Μπιφτέκια κοτόπουλο

Βήμα 7 10

Βήμα 7 Βήμα 7

Πλάστε τα μπιφτέκια με μέγεθος ανάλογο του γούστου σας και τοποθετήστε τα σε ένα λαδωμένο σκεύος.

Μπιφτέκια κοτόπουλο

Βήμα 8 10

Βήμα 8 Βήμα 8

Βάλτε ένα ριγωτό τηγάνι (αν δεν έχετε τότε οποιοδήποτε αντικολλητικό) σε δυνατή φωτιά, λαδώστε καλά τα μπιφτέκια για να μην σας κολλήσουν και περάστε τα από το τηγάνι γυρνώντας μόνο μια φορά ίσα να πάρουν χρώμα.

Μπιφτέκια κοτόπουλο

Βήμα 9 10

Βήμα 9 Βήμα 9

Στη συνέχεια μεταφέρετε σε ένα ταψί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για περίπου 15 λεπτά, ανάλογα πάνταμε το πάχος τους.

Μπιφτέκια κοτόπουλο

Βήμα 10 10

Βήμα 10 Βήμα 10

Τα μπιφτέκια κοτόπουλο είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη