Μπιφτέκια κοτόπουλο
40λεπτά
Εύκολη
1 κιλό
Κιμάς κοτόπουλο ανάμεικτος (στήθος –μπούτι)
2 κ.σ.
Θυμάρι, φρέσκο
2
Κρεμμύδια
2 κ.σ.
Μουστάρδα
500 γρ.
3 κ.σ.
Μαϊντανός φρέσκος ψιλοκομμένος
5 φέτες
Ψωμί του τοστ (τριμμένες)
1 κ.γλ.
Αλάτι
1 κ.σ.
Ελαιόλαδο
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
345.31 kcal
Υδατάνθρακες
20.1 g
Πρωτεΐνες
32.2 g
Λιπαρά
14.9 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
40 λεπτά
Βήμα 1
Σε ένα τηγανάκι ρίξτε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά.
Βήμα 2
Όταν μαλακώσει προσθέστε τους κύβους κότας MAGGI και ανακατέψτε με μια κουτάλα μέχρι να διαλυθεί.
Βήμα 3
Αποσύρετε το τηγάνι από την εστία και αφήστε το στην άκρη μέχρι να πέσει η θερμοκρασία από τα κρεμμύδια.
Βήμα 4
Σε ένα μπολ ρίξτε τον κιμά από το κοτόπουλο, την μουστάρδα, το φρέσκο θυμάρι, το τριμμένο ψωμί, το αλάτι, το μαϊντανό, τα σοταρισμένα κρεμμύδια και 4 κ.σ. ελαιόλαδο.
Βήμα 5
Μαλάξτε απαλά με τα χέρια σας μέχρι να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά.
Βήμα 6
Φτιάξτε ένα μικρό και λεπτό μπιφτέκι και ψήστε σε ένα τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο για να δοκιμάσετε αν η ποσότητα στο αλάτι είναι σωστή.
Βήμα 7
Πλάστε τα μπιφτέκια με μέγεθος ανάλογο του γούστου σας και τοποθετήστε τα σε ένα λαδωμένο σκεύος.
Βήμα 8
Βάλτε ένα ριγωτό τηγάνι (αν δεν έχετε τότε οποιοδήποτε αντικολλητικό) σε δυνατή φωτιά, λαδώστε καλά τα μπιφτέκια για να μην σας κολλήσουν και περάστε τα από το τηγάνι γυρνώντας μόνο μια φορά ίσα να πάρουν χρώμα.
Βήμα 9
Στη συνέχεια μεταφέρετε σε ένα ταψί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για περίπου 15 λεπτά, ανάλογα πάνταμε το πάχος τους.
Βήμα 10
Τα μπιφτέκια κοτόπουλο είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
Σχόλια 0