Μπιφτέκια λαχανικών
50λεπτά
Δύσκολη
1
Κρεμμύδι
2
Κολοκύθια
1 κύβος
1
Μελιτζάνα
0.5
Κόκκινη πιπεριά
0.5
Σκελίδα σκόρδο (τριμμένο)
2 κ.σ.
Μαϊντανός φρέσκος ψιλοκομμένος
2 κ.σ.
Γραβιέρα τριμμένη
1 κ.σ.
Δυόσμο ψιλοκομμένο
6 φέτες
Ψωμί του τοστ (τριμμένες)
4 κ.σ.
Ελαιόλαδο
0.5 κ.γλ.
Αλάτι
1 Φάκελος
800 mL
Γάλα φρέσκο
1 κ.σ.
Πέστο βασιλικού έτοιμο χειροποίητο
1 κ.σ.
Βούτυρο
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
459.58 kcal
Υδατάνθρακες
54.03 g
Πρωτεΐνες
15.73 g
Λιπαρά
20.87 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
50 λεπτά
Βήμα 1
Τρίψτε στον χοντρό τρίφτη το κολοκύθι (όχι το κέντρο του έχει πολλά υγρά), την πιπεριά και την μελιτζάνα.
Βήμα 2
Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και σοτάρετε σε ένα τηγάνι με 3 κ.σ ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει.
Βήμα 3
Δυναμώστε την εστία και ρίξτε μέσα τα τριμμένα λαχανικά μαζί με το σκόρδο και σοτάρετε για 5 λεπτά μέχρι να μαραθούν, προσθέστε τον κύβο λαχανικών MAGGI και ανακατεύεται μέχρι να διαλυθεί.
Βήμα 4
Μεταφέρετε τα λαχανικά σε ένα σουρωτήρι και πατήστε ελαφριά με ένα κουτάλι για να φύγουν τα πολλά υγρά.
Βήμα 5
Στη συνέχεια ρίξτε σε ένα μπολ το ψωμί, το τριμμένο τυρί, τον μαϊντανό, το δυόσμο και τα λαχανικά.
Βήμα 6
Ανακατέψτε καλά και βάλτε στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του μείγματος.
Βήμα 7
Αφού δοκιμάσετε το αλάτι, πλάστε μεσαίου μεγέθους μπιφτέκια και ψήστε στο γκριλ του φούρνου στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.
Βήμα 8
Ρίξτε το γάλα σε μια κατσαρόλα και δώστε μια βράση, αδειάστε μέσα τον πουρέ πατάτας MAGGI και χαμηλώστε στο ελάχιστο το μάτι.
Βήμα 9
Ανακατεύετε συνέχεια μέχρι ο πουρές να πάρει βελούδινη υφή για περίπου 3 λεπτά.
Βήμα 10
Ρίξτε μέσα το πέστο με το βούτυρο, ανακατέψτε και αποσύρετε από την εστία.
Σχόλια 0