Μπουρέκι γαρίδας με πουρέ πατάτας
50λεπτά
Δύσκολη
250 γρ.
Γαρίδες καθαρισμένες
1 Συσκευασία
1
Κολοκύθι
1
Κόκκινη πιπεριά
1
Κρεμμύδια φρέσκα
0.5
Φινόκιο
1
Σκελίδα σκόρδο
700 mL
Γάλα
1 Συσκευασία
Φύλλο πίτας
150 mL
Ελαιόλαδο
0.5 κ.γλ.
Αλάτι
200 mL
Ηλιέλαιο
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
894.99 kcal
Υδατάνθρακες
64.36 g
Πρωτεΐνες
20.67 g
Λιπαρά
61.57 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
50 λεπτά
Βήμα 1
Καθαρίστε και κόψτε σε μικρά κυβάκια μεγέθους μισού περίπου εκατοστού το κολοκύθι, την πιπέρια και το φινόκιο.
Βήμα 2
Ψιλοκόψτε και σοτάρετε σε ένα τηγάνι με 1 κ.σ ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά.
Βήμα 3
Δουλέψτε τα για 10 ακόμη λεπτά σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το σκόρδο τριμμένο και ψιλοκομμένες τις γαρίδες.
Βήμα 4
Ανακατέψτε καλά και αποσύρετε από την εστία. Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε το γάλα και τοποθετήστε σε δυνατή φωτιά μέχρι να χλιαρύνει.
Βήμα 5
Προσθέστε μια συσκευασία πουρέ πατάτας MAGGI και ανακατέψτε επάνω στη φωτιά μέχρι να δημιουργηθεί ένας σφιχτός πουρές. Μεταφέρετε τα λαχανικά με τις γαρίδες μέσα στην κατσαρόλα με τον πουρέ και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 6
Αφήστε στην άκρη ή στο ψυγείο μέχρι το μίγμα να κρυώσει. Απλώστε το φύλλο κρούστας επάνω στον πάγκο της κουζίνας και κόψτε οριζόντια στη μέση. Λαδώστε ένα φύλλο και επάνω του τοποθετήστε ένα δεύτερο.
Βήμα 7
Βάλτε μια μεγάλη κουταλιά από τη γέμιση στην άκρη και τυλίξτε καλά τα μπουρέκια, κολλήστε με νερό στην άκρη και τηγανίστε όταν ολοκληρωθούν όλα σε δυνατό λάδι μέχρι να πάρουν έντονο χρυσό χρώμα.
Βήμα 8
Μεταφέρετε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε άμεσα.
Σχόλια 0