Αρχική   >   Συνταγή    >    Μπριζόλα μοσχαρίσια

ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ

ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ

MAGGI
μυστικό

Συνοδεύετε με πατάτες φούρνου ή πουρέ πατάτας.

Χρόνος προετοιμασίας
120'
Χρόνος μαγειρέματος
10'
Μερίδες
4
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Θερμίδες
699 kcal/μερίδα

ΥΛΙΚΑ

·      Κόντρα φιλέτο μόσχου 1 κιλό (χωρίς κόκκαλο)

·      ½ κύβο βοδινού MAGGI

·      1 κ.γλ βούτυρο ζωικό

·      5 τοματίνια



Υλικά για τη σάλτσα bbq:

·      260γρ. κέτσαπ

·      1 κ.σ σάλτσα σόγιας

·      1 κ.σ Worcester

·      ½ κ.γλ κύμινο

·      χυμός από μισό λεμόνι

·      1 κ.γλ καπνιστή πάπρικα

·      1 κ.γλ μέλι

·      1 σκελίδα σκόρδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  1. Βάλτε όλα τα υλικά για τη bbq στο μίξερ και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν, μεταφέρετε σε ένα μπολ, σκεπάστε με μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον  2 ώρες.

  2. Κόψτε τις μπριζόλες σε μερίδες και αφήστε εκτός ψυγείου για μια ώρα μέχρι να πάρουν θερμοκρασία δωματίου. 

  3. Βάλτε ένα τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά και σοτάρετε τις μπριζόλες αφού τις αλατίσετε τελευταία στιγμή. Yπολογίστε το ψήσιμο γύρωστα 8  με 10 λεπτά για μια μπριζόλα περίπου 2 με 3 εκατοστά (αν λοιπόν είναι πιο λεπτές ψήστε λιγότερο και περισσότερο σε περίπτωση που είναι πιο παχιά κομμένες). 

  4. Βγάλτε από το τηγάνι και αφήστε σε ένα πιάτο ή σε μια σχάρα το κρέας να ‘’ξεκουραστεί ‘’ για 5 περίπου λεπτά πριν καταναλωθεί.

  5. Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι βάλτε 5 κουταλιές από την σάλτσα bbq, 100ml νερό, τα τοματίνια κομμένα στη μέση και τον κύβο βοδινού MAGGI, δώστε μια βράση, ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί ο κύβος και προσθέστε το βούτυρο. 

  6. Αποσύρετε από την εστία, κόψτε σε φέτες το κρέας και γαρνίρετε με τη σάλτα όσο είναι ακόμη ζεστή.