Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Μπρουσκέτες με καλαμάρι από τον Άκη Πετρετζίκη

0
50 λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

-
5 Μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 5 εδώ

1 
Μπαγκέτα
4 κ.σ.
Ελαιόλαδο
0.5 κ.γ.
Αλάτι
0.33 κ.γ.
Μαύρο πιπέρι
900 γρ
Καλαμαράκια καθαρισμένα
900 γρ
Καλαμαράκια καθαρισμένα
60 mL
Ελαιόλαδο
2 
Σκελίδες σκόρδο
60 γρ
Ρόκα
0.25 Ματσάκι
Φρέσκος βασιλικός
3 Κλωνάρια
Δεντρολίβανο, φρέσκο
2 
Λεμόνι
1 κ.σ.
Θυμάρι, φρέσκο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή συστατικώνΕξαγωγή συστατικώνΣυσκευασία εκθέσεων

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΠληκτρολογήστε τον κατάλογο συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστα

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
857.4 kcal
Υδατάνθρακες
74.84 g
Πρωτεΐνες
67.96 g
Λιπαρά
31.03 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

50 λεπτά
Βήμα 1
1 λεπτά
Για το καλαμάρι: Προθερμάνετε το φούρνο στους 180° C
Βήμα 2
8 λεπτά
Κόψτε τη μπαγκέτα σε φέτες και απλώστε σε ταψί τη μία φέτα δίπλα στην άλλη. Ραντίστε με 2 κ.σ. Ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι και ψήστε για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές οι φέτες
Βήμα 3
2 λεπτά
Βάλτε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
Βήμα 4
6 λεπτά
Κόψτε το καλαμάρι σε ροδέλες πάχους 1εκ. Με χαρτί κουζίνας στεγνώστε το καλαμάρι.
Βήμα 5
3 λεπτά
Ραντίστε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το χωρίζετε σε 3 δόσεις.
Βήμα 6
4 λεπτά
Σωτάρετε την 1η δόση μέχρι να πάρει χρώμα για 2-4 λεπτά και σβήστε με χυμό από 1/2 λεμόνι.
Βήμα 7
2 λεπτά
Αφαιρέστε από το τηγάνι, ρίξτε σε ένα μπολ και σκουπίστε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας.
Βήμα 8
8 λεπτά
Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο να σωτάρετε και τις άλλες 2 δόσεις.
Βήμα 9
5 λεπτά
Για την πέστο Χτυπήστε στο μούλτι το ελαιόλαδο με το σκόρδο. Στη συνέχεια προσθέστε τη ρόκα και το βασιλικό, το δεντρολίβανο και τον MAGGI κύβο λαχανικών.
Βήμα 10
2 λεπτά
Χτυπήστε για 2 λεπτά μέχρι να έχετε μια πάστα.
Βήμα 11
1 λεπτά
Ρίξτε την πάστα στο μπολ με το καλαμάρι.
Βήμα 12
4 λεπτά
Ανακατέψτε καλά και στρώστε πάνω από την μπρουσκέτα το καλαμάρι.
Βήμα 13
2 λεπτά
Διακοσμήστε με φούντες θυμαριού.
Βήμα 14
2 λεπτά
Κόψτε το λεμόνι σε κυδωνάτες φέτες και σερβίρετε δίπλα από τις μπρουσκέτες
Μπρουσκέτες με καλαμάρι από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 1 14

Για το καλαμάρι: Προθερμάνετε το φούρνο στους 180° C

Μπρουσκέτες με καλαμάρι από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 2 14

Κόψτε τη μπαγκέτα σε φέτες και απλώστε σε ταψί τη μία φέτα δίπλα στην άλλη. Ραντίστε με 2 κ.σ. Ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι και ψήστε για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές οι φέτες

Μπρουσκέτες με καλαμάρι από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 3 14

Βάλτε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.

Μπρουσκέτες με καλαμάρι από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 4 14

Κόψτε το καλαμάρι σε ροδέλες πάχους 1εκ. Με χαρτί κουζίνας στεγνώστε το καλαμάρι.

Μπρουσκέτες με καλαμάρι από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 5 14

Ραντίστε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το χωρίζετε σε 3 δόσεις.

Μπρουσκέτες με καλαμάρι από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 6 14

Σωτάρετε την 1η δόση μέχρι να πάρει χρώμα για 2-4 λεπτά και σβήστε με χυμό από 1/2 λεμόνι.

Μπρουσκέτες με καλαμάρι από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 7 14

Αφαιρέστε από το τηγάνι, ρίξτε σε ένα μπολ και σκουπίστε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας.

Μπρουσκέτες με καλαμάρι από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 8 14

Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο να σωτάρετε και τις άλλες 2 δόσεις.

Μπρουσκέτες με καλαμάρι από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 9 14

Για την πέστο Χτυπήστε στο μούλτι το ελαιόλαδο με το σκόρδο. Στη συνέχεια προσθέστε τη ρόκα και το βασιλικό, το δεντρολίβανο και τον MAGGI κύβο λαχανικών.

Μπρουσκέτες με καλαμάρι από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 10 14

Χτυπήστε για 2 λεπτά μέχρι να έχετε μια πάστα.

Μπρουσκέτες με καλαμάρι από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 11 14

Ρίξτε την πάστα στο μπολ με το καλαμάρι.

Μπρουσκέτες με καλαμάρι από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 12 14

Ανακατέψτε καλά και στρώστε πάνω από την μπρουσκέτα το καλαμάρι.

Μπρουσκέτες με καλαμάρι από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 13 14

Διακοσμήστε με φούντες θυμαριού.

Μπρουσκέτες με καλαμάρι από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 14 14

Κόψτε το λεμόνι σε κυδωνάτες φέτες και σερβίρετε δίπλα από τις μπρουσκέτες

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη