Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Μυδοπίλαφο

0
45λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

-
4 μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 4 εδώ

1000 γρ.
Μύδια
1 
Κρεμμύδι
0.5 φλιτζάνι
Λευκό κρασί
1 
Κολοκυθάκι
2 κ.σ.
Μαΐντανός, φρέσκος
1 
Κρεμμύδι φρέσκο
10 Φύλλα
Φρέσκος βασιλικός
0.33 κ.γλ.
Μπαχαρικά, πιπέρι, μαύρο
2 κ.σ.
Ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια
Ρύζι μπασμάτι
1 
Ντομάτα

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
690.84 kcal
Υδατάνθρακες
96.15 g
Πρωτεΐνες
37.24 g
Λιπαρά
13.25 g
Εδώδιμες Ίνες
3.81 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

45 λεπτά
Βήμα 1
15 λεπτά
Σε μια κατσαρόλα βάλτε 1,5 λίτρο νερό μαζί με τον κύβο λαχανικών MAGGI και αφήστε να πάρει μια βράση. Ρίξτε μέσα τα μύδια αφού πρώτα τα έχετε καθαρίσει καλά εξωτερικά με ένα σφουγγαράκι και έχετε τραβήξει το γενάκι . Όταν ανοίξουν, αποσύρετε με μια λαβίδα μέσα από την κατσαρόλα και ξεψαχνίστε. Αποσύρετε όσα δεν έχουν ανοίξει. Κρατήστε σε ένα μπολ την σάρκα τους μέχρι την έρθει η στιγμή που θα μπουν στο πιλάφι.
Βήμα 2
10 λεπτά
Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο σε μια δεύτερη κατσαρόλα ( 2 κ.σ) και σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθεί. Προσθέστε το ρύζι και καβουρδίστε για 2 λεπτά. Σβήστε με το κρασί και ρίξτε μέσα την τριμμένη τομάτα με το κολοκύθι.
Βήμα 3
15 λεπτά
Ξεκινήστε να μαγειρεύετε το ρύζι ρίχνοντας από τον ζωμό μια μεγάλη κουταλιά κάθε φορά .
Βήμα 4
5 λεπτά
Όταν το ρύζι είναι πλέον μαγειρεμένο προσθέστε τα μύδια , το μαϊντανό, τον βασιλικό και το φρέσκο κρεμμύδι . Ανακατέψτε μια ακόμη φορά και δοκιμάστε το αλάτι. Αφήστε σκεπασμένο για 2 λεπτά πριν σερβίρετε.
Μυδοπίλαφο

Βήμα 1 4

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα βάλτε 1,5 λίτρο νερό μαζί με τον κύβο λαχανικών MAGGI και αφήστε να πάρει μια βράση. Ρίξτε μέσα τα μύδια αφού πρώτα τα έχετε καθαρίσει καλά εξωτερικά με ένα σφουγγαράκι και έχετε τραβήξει το γενάκι . Όταν ανοίξουν, αποσύρετε με μια λαβίδα μέσα από την κατσαρόλα και ξεψαχνίστε. Αποσύρετε όσα δεν έχουν ανοίξει. Κρατήστε σε ένα μπολ την σάρκα τους μέχρι την έρθει η στιγμή που θα μπουν στο πιλάφι.

Μυδοπίλαφο

Βήμα 2 4

Βήμα 2 Βήμα 2

Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο σε μια δεύτερη κατσαρόλα ( 2 κ.σ) και σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθεί. Προσθέστε το ρύζι και καβουρδίστε για 2 λεπτά. Σβήστε με το κρασί και ρίξτε μέσα την τριμμένη τομάτα με το κολοκύθι.

Μυδοπίλαφο

Βήμα 3 4

Βήμα 3 Βήμα 3

Ξεκινήστε να μαγειρεύετε το ρύζι ρίχνοντας από τον ζωμό μια μεγάλη κουταλιά κάθε φορά .

Μυδοπίλαφο

Βήμα 4 4

Βήμα 4

Όταν το ρύζι είναι πλέον μαγειρεμένο προσθέστε τα μύδια , το μαϊντανό, τον βασιλικό και το φρέσκο κρεμμύδι . Ανακατέψτε μια ακόμη φορά και δοκιμάστε το αλάτι. Αφήστε σκεπασμένο για 2 λεπτά πριν σερβίρετε.

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη