Μυδοπίλαφο
45λεπτά
Δύσκολη
1000 γρ.
Μύδια
1
Κρεμμύδι
0.5 φλιτζάνι
Λευκό κρασί
1
Κολοκυθάκι
2 κ.σ.
Μαΐντανός, φρέσκος
1
Κρεμμύδι φρέσκο
10 Φύλλα
Φρέσκος βασιλικός
1 κύβος
0.33 κ.γλ.
Μπαχαρικά, πιπέρι, μαύρο
2 κ.σ.
Ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια
Ρύζι μπασμάτι
1
Ντομάτα
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
690.84 kcal
Υδατάνθρακες
96.15 g
Πρωτεΐνες
37.24 g
Λιπαρά
13.25 g
Εδώδιμες Ίνες
3.81 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
45 λεπτά
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα βάλτε 1,5 λίτρο νερό μαζί με τον κύβο λαχανικών MAGGI και αφήστε να πάρει μια βράση.
Ρίξτε μέσα τα μύδια αφού πρώτα τα έχετε καθαρίσει καλά εξωτερικά με ένα σφουγγαράκι και έχετε τραβήξει το γενάκι .
Όταν ανοίξουν, αποσύρετε με μια λαβίδα μέσα από την κατσαρόλα και ξεψαχνίστε. Αποσύρετε όσα δεν έχουν ανοίξει.
Κρατήστε σε ένα μπολ την σάρκα τους μέχρι την έρθει η στιγμή που θα μπουν στο πιλάφι.
Βήμα 2
Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο σε μια δεύτερη κατσαρόλα ( 2 κ.σ) και σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθεί.
Προσθέστε το ρύζι και καβουρδίστε για 2 λεπτά.
Σβήστε με το κρασί και ρίξτε μέσα την τριμμένη τομάτα με το κολοκύθι.
Βήμα 3
Ξεκινήστε να μαγειρεύετε το ρύζι ρίχνοντας από τον ζωμό μια μεγάλη κουταλιά κάθε φορά .
Βήμα 4
Όταν το ρύζι είναι πλέον μαγειρεμένο προσθέστε τα μύδια , το μαϊντανό, τον βασιλικό και το φρέσκο κρεμμύδι .
Ανακατέψτε μια ακόμη φορά και δοκιμάστε το αλάτι. Αφήστε σκεπασμένο για 2 λεπτά πριν σερβίρετε.
Σχόλια 0