Ντολμαδάκια
80λεπτά
Δύσκολη
40
Αμπελόφυλλα
1
Κρεμμύδι
1
Κολοκυθάκι
2
Κρεμμύδια φρέσκα
1
Σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ.
Δυόσμος
1 κ.σ.
Κόλιανδρος
1 κ.σ.
Φρέσκος βασιλικός
1 κύβος
7 κ.σ.
Ελαιόλαδο
1
Ντομάτα
2 φλιτζάνια
Ρύζι καρολίνα
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
379.04 kcal
Υδατάνθρακες
35.76 g
Πρωτεΐνες
3.93 g
Λιπαρά
25.08 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
80 λεπτά
Βήμα 1
Ζεματίστε και μεταφέρετε σε παγωμένο νερό τα αμπελόφυλλα. Αν χρησιμοποιήσετε κονσέρβα απλά ξεπλύνετε με αρκετό κρύο νερό .
Ξεχωρίστε τα φύλλα και απλώστε στο πλάι ενός τρυπητού για να στραγγίξουν.
Βήμα 2
Τοποθετήστε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και με 4 κ.σ ελαιόλαδο σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να μαραθούν.
Δυναμώστε την εστία και ρίξτε μέσα το κολοκύθι ,το φρέσκο κρεμμύδι ,την τομάτα, τον κύβο λαχανικών MAGGI και τα μυρωδικά.
Προσθέστε το ρύζι και μια κούπα νερό.
Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί ο κύβος λαχανικών MAGGI και να πιει το ρύζι όλα τα υγρά.
Βήμα 3
Αδειάστε την γέμιση σε ένα φαρδύ ταψί για να κρυώσει γρήγορα και αφήστε μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του.
Σε ένα ταψί για τον φούρνο απλώστε μια στρώση αμπελόφυλλα για να ακουμπήσουν επάνω τους τα ντολμαδάκια και να μην κολλήσουν.
Τυλίξτε τα ντολμαδάκια όχι πολύ σφιχτά γιατί υπάρχει η πιθανότητα τα ανοίξουν και τοποθετήστε στο σκεύος .
Ρίξτε μια κούπα νερό, 3 κ.σ ελαιόλαδο και σκεπάστε με αλουμινόχαρτό.
Βήμα 4
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις στους 170ο βαθμούς για περίπου 50 λεπτά.
Σχόλια 0