Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Great Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Πίσω
Your Selection (1)
Παστίτσιο
Παστίτσιο
80 min
Εύκολη
Προσθήκη recipe
Πίσω
36 28.2g / 36%
45 78.4g / 45%
19 34g / 19%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Παστίτσιο

(0)
80 λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

7 Μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 7

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  γρ.
Μακαρόνια για παστίτσιο
600  γρ.
Κιμάς μοσχαρίσιος
1 
Κρεμμύδι
2 
Ντομάτες
1  κ.σ.
Πελτές ντομάτας
0.5  κ.γλ.
Πάπρικα
1 
Μπαχάρι
5  κ.σ.
Αλεύρι
5  κ.σ.
Ελαιόλαδο
1  L
Γάλα
0.33  κ.σ.
Μοσχοκάρυδο
1 
Αυγό
100  γρ.
Παρμεζάνα τριμμένη
0.5  κ.γλ.
Αλάτι

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
78.48 g
Ενέργεια
701.4 kcal
Λιπαρά
28.22 g
Εδώδιμες Ίνες
8.8 g
Πρωτεΐνες
34.01 g
Σάκχαρα
11.87 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

80 λεπτά
  • Βήμα 1

    2 λεπτά
    Σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε πολύ δυνατή φωτιά και αφήστε να κάψει.
  • Βήμα 2

    7 λεπτά
    Ρίξτε μέσα τον κιμά σπασμένο σε χοντρά κομμάτια και ανακατέψτε απαλά μέχρι να πάρει χρώμα. Σε αντίθετη περίπτωση θα βγάλει τα υγρά του και θα βράσει.
  • Βήμα 3

    35 λεπτά
    Στη συνέχεια χαμηλώστε στη μέση την ένταση της εστίας και ρίξτε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, δουλέψτε μαζί με τον κιμά για λίγα λεπτά. Έπειτα, προσθέστε την τομάτα (φρέσκες τομάτες), τον πελτέ, το μπαχάρι, την πάπρικα, τον κύβο βοδινού MAGGI και ½ κούπα νερό και μαγειρέψτε για τουλάχιστον 30 λεπτά μέχρι να στεγνώσει ο κιμάς.
  • Βήμα 4

    6 λεπτά
    Βράστε τα ζυμαρικά για 1 λεπτό λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία, σουρώστε και κρυώστε.
  • Βήμα 5

    2 λεπτά
    Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και στρώστε στο σκεύος που θα ψήσετε το παστίτσιο.
  • Βήμα 6

    3 λεπτά
    Σε ένα κατσαρολάκι καβουρδίστε το αλεύρι (5κ.σ. κοφτές) με το ελαιόλαδο για 3 λεπτά και προσθέστε το γάλα.
  • Βήμα 7

    4 λεπτά
    Ανακατεύετε συνέχεια με ένα σύρμα χειρός μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ.
  • Βήμα 8

    2 λεπτά
    Δοκιμάστε το αλάτι και ρίξτε το μοσχοκάρυδο με το αβγό (η μπεσαμέλ είναι σάλτσα και όχι κρέμα οπότε θα πρέπει να είναι αρκετά αραιή).
  • Βήμα 9

    2 λεπτά
    Όταν ο κιμάς είναι πλέον έτοιμος στρώστε επάνω από τα ζυμαρικά και στη συνέχεια απλώστε την μπεσαμέλ.
  • Βήμα 10

    15 λεπτά
    Πασπαλίστε με το τριμμένο τυρί και ψήστε σε φούρνο μόνο με αντίσταση μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνεια από το παστίτσιο.
  • Βήμα 11

    1 λεπτά
    Μην ψήνετε σε αέρα διότι όλα τα υλικά είναι ήδη μαγειρεμένα και παραψήνονται, με αποτέλεσμα να χάνουν τη γεύση και την φρεσκάδα τους.
  • Βήμα 12

    1 λεπτά
    Πριν κρυώσει μπορείτε να κόψετε το παστίτσιο και να το σερβίρετε.
Παστίτσιο

Βήμα 1 12

Σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε πολύ δυνατή φωτιά και αφήστε να κάψει.

Παστίτσιο

Βήμα 2 12

Ρίξτε μέσα τον κιμά σπασμένο σε χοντρά κομμάτια και ανακατέψτε απαλά μέχρι να πάρει χρώμα. Σε αντίθετη περίπτωση θα βγάλει τα υγρά του και θα βράσει.

Παστίτσιο

Βήμα 3 12

Στη συνέχεια χαμηλώστε στη μέση την ένταση της εστίας και ρίξτε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, δουλέψτε μαζί με τον κιμά για λίγα λεπτά. Έπειτα, προσθέστε την τομάτα (φρέσκες τομάτες), τον πελτέ, το μπαχάρι, την πάπρικα, τον κύβο βοδινού MAGGI και ½ κούπα νερό και μαγειρέψτε για τουλάχιστον 30 λεπτά μέχρι να στεγνώσει ο κιμάς.

Παστίτσιο

Βήμα 4 12

Βράστε τα ζυμαρικά για 1 λεπτό λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία, σουρώστε και κρυώστε.

Παστίτσιο

Βήμα 5 12

Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και στρώστε στο σκεύος που θα ψήσετε το παστίτσιο.

Παστίτσιο

Βήμα 6 12

Σε ένα κατσαρολάκι καβουρδίστε το αλεύρι (5κ.σ. κοφτές) με το ελαιόλαδο για 3 λεπτά και προσθέστε το γάλα.

Παστίτσιο

Βήμα 7 12

Ανακατεύετε συνέχεια με ένα σύρμα χειρός μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ.

Παστίτσιο

Βήμα 8 12

Δοκιμάστε το αλάτι και ρίξτε το μοσχοκάρυδο με το αβγό (η μπεσαμέλ είναι σάλτσα και όχι κρέμα οπότε θα πρέπει να είναι αρκετά αραιή).

Παστίτσιο

Βήμα 9 12

Όταν ο κιμάς είναι πλέον έτοιμος στρώστε επάνω από τα ζυμαρικά και στη συνέχεια απλώστε την μπεσαμέλ.

Παστίτσιο

Βήμα 10 12

Πασπαλίστε με το τριμμένο τυρί και ψήστε σε φούρνο μόνο με αντίσταση μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνεια από το παστίτσιο.

Παστίτσιο

Βήμα 11 12

Μην ψήνετε σε αέρα διότι όλα τα υλικά είναι ήδη μαγειρεμένα και παραψήνονται, με αποτέλεσμα να χάνουν τη γεύση και την φρεσκάδα τους.

Παστίτσιο

Βήμα 12 12

Πριν κρυώσει μπορείτε να κόψετε το παστίτσιο και να το σερβίρετε.

Συνταγή ως PDF