Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Παστίτσιο

0
80λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

-
6 Μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 6 εδώ

500 γρ.
Μακαρόνια για παστίτσιο
600 γρ.
Κιμάς μοσχαρίσιος
1 
Κρεμμύδι
2 
Ντομάτες
1 κ.σ.
Πελτές ντομάτας
0.5 κ.γλ.
Πάπρικα
1 
Μπαχάρι
5 κ.σ.
Αλεύρι
5 κ.σ.
Ελαιόλαδο
1 L
Γάλα
0.33 κ.σ.
Μοσχοκάρυδο
1 
Αυγό
100 γρ.
Παρμεζάνα τριμμένη
0.5 κ.γλ.
Αλάτι

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
812.87 kcal
Υδατάνθρακες
91.23 g
Πρωτεΐνες
39.5 g
Λιπαρά
32.55 g
Εδώδιμες Ίνες
10.27 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

80 λεπτά
Βήμα 1
2 λεπτά
Σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε πολύ δυνατή φωτιά και αφήστε να κάψει.
Βήμα 2
7 λεπτά
Ρίξτε μέσα τον κιμά σπασμένο σε χοντρά κομμάτια και ανακατέψτε απαλά μέχρι να πάρει χρώμα. Σε αντίθετη περίπτωση θα βγάλει τα υγρά του και θα βράσει.
Βήμα 3
35 λεπτά
Στη συνέχεια χαμηλώστε στη μέση την ένταση της εστίας και ρίξτε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, δουλέψτε μαζί με τον κιμά για λίγα λεπτά. Έπειτα, προσθέστε την τομάτα (φρέσκες τομάτες), τον πελτέ, το μπαχάρι, την πάπρικα, τον κύβο βοδινού MAGGI και ½ κούπα νερό και μαγειρέψτε για τουλάχιστον 30 λεπτά μέχρι να στεγνώσει ο κιμάς.
Βήμα 4
6 λεπτά
Βράστε τα ζυμαρικά για 1 λεπτό λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία, σουρώστε και κρυώστε.
Βήμα 5
2 λεπτά
Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και στρώστε στο σκεύος που θα ψήσετε το παστίτσιο.
Βήμα 6
3 λεπτά
Σε ένα κατσαρολάκι καβουρδίστε το αλεύρι (5κ.σ. κοφτές) με το ελαιόλαδο για 3 λεπτά και προσθέστε το γάλα.
Βήμα 7
4 λεπτά
Ανακατεύετε συνέχεια με ένα σύρμα χειρός μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ.
Βήμα 8
2 λεπτά
Δοκιμάστε το αλάτι και ρίξτε το μοσχοκάρυδο με το αβγό (η μπεσαμέλ είναι σάλτσα και όχι κρέμα οπότε θα πρέπει να είναι αρκετά αραιή).
Βήμα 9
2 λεπτά
Όταν ο κιμάς είναι πλέον έτοιμος στρώστε επάνω από τα ζυμαρικά και στη συνέχεια απλώστε την μπεσαμέλ.
Βήμα 10
15 λεπτά
Πασπαλίστε με το τριμμένο τυρί και ψήστε σε φούρνο μόνο με αντίσταση μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνεια από το παστίτσιο.
Βήμα 11
1 λεπτά
Μην ψήνετε σε αέρα διότι όλα τα υλικά είναι ήδη μαγειρεμένα και παραψήνονται, με αποτέλεσμα να χάνουν τη γεύση και την φρεσκάδα τους.
Βήμα 12
1 λεπτά
Πριν κρυώσει μπορείτε να κόψετε το παστίτσιο και να το σερβίρετε.
Παστίτσιο

Βήμα 1 12

Σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε πολύ δυνατή φωτιά και αφήστε να κάψει.

Παστίτσιο

Βήμα 2 12

Ρίξτε μέσα τον κιμά σπασμένο σε χοντρά κομμάτια και ανακατέψτε απαλά μέχρι να πάρει χρώμα. Σε αντίθετη περίπτωση θα βγάλει τα υγρά του και θα βράσει.

Παστίτσιο

Βήμα 3 12

Στη συνέχεια χαμηλώστε στη μέση την ένταση της εστίας και ρίξτε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, δουλέψτε μαζί με τον κιμά για λίγα λεπτά. Έπειτα, προσθέστε την τομάτα (φρέσκες τομάτες), τον πελτέ, το μπαχάρι, την πάπρικα, τον κύβο βοδινού MAGGI και ½ κούπα νερό και μαγειρέψτε για τουλάχιστον 30 λεπτά μέχρι να στεγνώσει ο κιμάς.

Παστίτσιο

Βήμα 4 12

Βράστε τα ζυμαρικά για 1 λεπτό λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία, σουρώστε και κρυώστε.

Παστίτσιο

Βήμα 5 12

Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και στρώστε στο σκεύος που θα ψήσετε το παστίτσιο.

Παστίτσιο

Βήμα 6 12

Σε ένα κατσαρολάκι καβουρδίστε το αλεύρι (5κ.σ. κοφτές) με το ελαιόλαδο για 3 λεπτά και προσθέστε το γάλα.

Παστίτσιο

Βήμα 7 12

Ανακατεύετε συνέχεια με ένα σύρμα χειρός μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ.

Παστίτσιο

Βήμα 8 12

Δοκιμάστε το αλάτι και ρίξτε το μοσχοκάρυδο με το αβγό (η μπεσαμέλ είναι σάλτσα και όχι κρέμα οπότε θα πρέπει να είναι αρκετά αραιή).

Παστίτσιο

Βήμα 9 12

Όταν ο κιμάς είναι πλέον έτοιμος στρώστε επάνω από τα ζυμαρικά και στη συνέχεια απλώστε την μπεσαμέλ.

Παστίτσιο

Βήμα 10 12

Πασπαλίστε με το τριμμένο τυρί και ψήστε σε φούρνο μόνο με αντίσταση μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνεια από το παστίτσιο.

Παστίτσιο

Βήμα 11 12

Μην ψήνετε σε αέρα διότι όλα τα υλικά είναι ήδη μαγειρεμένα και παραψήνονται, με αποτέλεσμα να χάνουν τη γεύση και την φρεσκάδα τους.

Παστίτσιο

Βήμα 12 12

Πριν κρυώσει μπορείτε να κόψετε το παστίτσιο και να το σερβίρετε.

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη