Παστίτσιο
80λεπτά
Εύκολη
500 γρ.
Μακαρόνια για παστίτσιο
600 γρ.
Κιμάς μοσχαρίσιος
1
Κρεμμύδι
2
Ντομάτες
1 κ.σ.
Πελτές ντομάτας
0.5 κ.γλ.
Πάπρικα
1
Μπαχάρι
5 κ.σ.
Αλεύρι
5 κ.σ.
Ελαιόλαδο
1 κύβος
1 L
Γάλα
0.33 κ.σ.
Μοσχοκάρυδο
1
Αυγό
100 γρ.
Παρμεζάνα τριμμένη
0.5 κ.γλ.
Αλάτι
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
696.74 kcal
Υδατάνθρακες
78.19 g
Πρωτεΐνες
33.86 g
Λιπαρά
27.9 g
Εδώδιμες Ίνες
8.8 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
80 λεπτά
Βήμα 1
Σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε πολύ δυνατή φωτιά και αφήστε να κάψει.
Βήμα 2
Ρίξτε μέσα τον κιμά σπασμένο σε χοντρά κομμάτια και ανακατέψτε απαλά μέχρι να πάρει χρώμα. Σε αντίθετη περίπτωση θα βγάλει τα υγρά του και θα βράσει.
Βήμα 3
Στη συνέχεια χαμηλώστε στη μέση την ένταση της εστίας και ρίξτε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, δουλέψτε μαζί με τον κιμά για λίγα λεπτά. Έπειτα, προσθέστε την τομάτα (φρέσκες τομάτες), τον πελτέ, το μπαχάρι, την πάπρικα, τον κύβο βοδινού MAGGI και ½ κούπα νερό και μαγειρέψτε για τουλάχιστον 30 λεπτά μέχρι να στεγνώσει ο κιμάς.
Βήμα 4
Βράστε τα ζυμαρικά για 1 λεπτό λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία, σουρώστε και κρυώστε.
Βήμα 5
Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και στρώστε στο σκεύος που θα ψήσετε το παστίτσιο.
Βήμα 6
Σε ένα κατσαρολάκι καβουρδίστε το αλεύρι (5κ.σ. κοφτές) με το ελαιόλαδο για 3 λεπτά και προσθέστε το γάλα.
Βήμα 7
Ανακατεύετε συνέχεια με ένα σύρμα χειρός μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ.
Βήμα 8
Δοκιμάστε το αλάτι και ρίξτε το μοσχοκάρυδο με το αβγό (η μπεσαμέλ είναι σάλτσα και όχι κρέμα οπότε θα πρέπει να είναι αρκετά αραιή).
Βήμα 9
Όταν ο κιμάς είναι πλέον έτοιμος στρώστε επάνω από τα ζυμαρικά και στη συνέχεια απλώστε την μπεσαμέλ.
Βήμα 10
Πασπαλίστε με το τριμμένο τυρί και ψήστε σε φούρνο μόνο με αντίσταση μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνεια από το παστίτσιο.
Βήμα 11
Μην ψήνετε σε αέρα διότι όλα τα υλικά είναι ήδη μαγειρεμένα και παραψήνονται, με αποτέλεσμα να χάνουν τη γεύση και την φρεσκάδα τους.
Βήμα 12
Πριν κρυώσει μπορείτε να κόψετε το παστίτσιο και να το σερβίρετε.
Σχόλια 0