Αρχική   >   Συνταγή    >    Πατατοκροκέτες

ΠΑΤΑΤΟΚΡΟΚΕΤΕΣ

ΠΑΤΑΤΟΚΡΟΚΕΤΕΣ
Μερίδες
4
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Θερμίδες
550 kcal/μερίδα

ΥΛΙΚΑ

·      1 συσκευασία πουρέ πατάτας MAGGI

·      10 φέτες ψωμί για τοστ χωρίς κόρα


·      500 ml γάλα

·      3 αυγά

·      1 κ.σ φρέσκο θυμάρι

·      1 κ.σ δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο

·      1 κ.σ μαντζουράνα ψιλοκομμένη

·      100γρ. τριμμένη γκράνα ή παρμεζάνα

·      πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

·      200γρ. αλεύρι

·      ½ κ.γ πάπρικα γλυκιά

·      αλάτι


Για το τηγάνισμα:

·      500 ml ελαιόλαδο

·      500 ml ηλιέλαιο 



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα και σε μέτρια φωτιά αφήστε μέχρι να χλιαρύνει, προσθέστε τον πουρέ πατάτας MAGGI και ανακατέψτε μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη αλλά στεγνή ‘’ πάστα ‘’.

  2.  Μεταφέρετε σε ένα μπόλ και αφήστε να πέσει η θερμοκρασία της. Προσθέστε αλάτι, το τριμμένο τυρί, τα φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα και πιπέρι. 

  3. Ανακατέψτε καλά και βάλτε στο ψυγείο για 10 λεπτά. 

  4. Βάλτε το ψωμί του τοστ στο μίξερ και χτυπήστε μέχρι να γίνει πούδρα, προσθέστε την πάπρικα και λίγο αλάτι. 

  5. Σπάστε και ανακατέψτε τα αυγά μέσα σε ένα μπολ.

  6. Βάλτε στη σειρά τα 4 στοιχεία που θα χρειαστούν για να πανάρετε τις κροκέτες, αρχικά τον πουρέ, δίπλα ένα βαθύ πιάτο με το αλεύρι, τα χτυπημένα αυγά και τέλος το ψωμί ψίχα. 

  7. Δημιουργήστε με τα χέρια σας μικρές μπάλες από τον πουρέ, περάστε από το αλεύρι, το αυγό και τέλος από το τριμμένο ψωμί. 

  8. Συγκεντρώστε όλες τι κροκέτες σε ένα μεγάλο ταψί. Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο και τηγανίστε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουν έντονο χρυσαφί χρώμα. 

  9. Εναλλακτικά ψήστε στο φούρνο. Στρώστε λαδόκολλα σε ένα ταψί, απλώστε τις κροκέτες, πασπαλίστε με ελαιόλαδο και ψήστε σους 200 βαθμούς αέρα μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα.