Πένες με Κεφτεδάκια από τον Άκη Πετρετζίκη
50λεπτά
Δύσκολη
500 γρ.
Κιμά χοιρινό
2
Κρεμμύδια
0.5 Ματσάκι
Μαΐντανός, φρέσκος
2 Φύλλα
Δυόσμος
0.5 κ.γλ.
Σπόροι γλυκάνισου
1
Αυγό
0.25 κ.γλ.
Αλάτι
0.25 κ.σ.
Μαύρο πιπέρι
1
Πιπεριά τσίλι
2
Σκελίδα σκόρδο
100 mL
Ελαιόλαδο
0.25 κ.γλ.
Αλάτι
1 κύβος
4
Ντομάτες
3
Κόκκινες Πιπεριές
4 κ.σ.
Φρυγανιά τρυμμένη
250 γρ.
Πένες
100 γρ.
Γραβιέρα τριμμένη
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
814.35 kcal
Υδατάνθρακες
80.78 g
Πρωτεΐνες
40.47 g
Λιπαρά
37.01 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
50 λεπτά
Βήμα 1
Εκτέλεση για τους κεφτέδες:
Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν και στην συνέχεια τα αφήνουμε να κρυώσουν σε ένα μπολ.
Βήμα 2
Ανακατεύουμε τα υλικά για τους κεφτέδες σε ένα μεγάλο μπολ και τους πλάθουμε σε μπαλάκια 3 εκ.
Βήμα 3
Αλευρώνουμε καλά τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε λίγους λίγους σε ένα τηγάνι στο οποίο έχουμε βάλει 1 εκ. σε βάθος ελαιόλαδο.
Βήμα 4
Αφαιρούμε τους κεφτέδες από το τηγάνι και τους στεγνώνουμε σε ένα πιάτο στο οποίο έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί, και αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 5
Εκτέλεση για τη σάλτσα
Σοτάρουμε το σκόρδο σε μια πλατιά κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο και την πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 6
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα, δηλαδή τις τομάτες κομμένες σε κύβους, τις κόκκινες πιπεριές το αλλάτι και τον κύβο λαχανικών Maggi και σιγοβράζουμε μέχρι να μελώσει σε μέτρια φωτιά.
Βήμα 7
Εκτέλεση για τα ζυμαρικά
Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει βάζουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή και για ένα λεπτό λιγότερο.
Βήμα 8
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά σε ένα σουρωτήρι.
Βήμα 9
Αδειάζουμε τα ζυμαρικά μέσα στο τηγάνι με τη σάλτσα και βάζουμε μέσα και τα κεφτεδάκια.
Βήμα 10
Ανακατεύουμε και ζεσταίνουμε για 2 λεπτά μέχρι να ζεσταθούν καλά οι κεφτέδες.
Βήμα 11
Σερβίρουμε τις πένες με κεφτεδάκια προσθέτοντας τριμμένο τυρί.
Σχόλια 0